Last news in Fakti

10 Март, 2021 06:46 3 790 19

Вълчев: Няма решение за затваряне на всички училища

  • красимир вълчев-
  • министър-
  • училища-
  • затваряне

Децата с коронавирус в момента са 360, обяви министърът на образованието

Вълчев: Няма решение за затваряне на всички училища - 1
Снимка: БГНЕС

Засега нямаме решение за общо затваряне на училищата, възможно е такива мерки да бъдат взети в най-критичните области. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев пред БНТ.

"Надяваме се и благодарение на ваксинацията и спазването на мерките да не се налага ново затваряне на училищата. Имаме деветокласници и шестокласници, които в последната една година, са учили общо 30 дни в училище", продължи Вълчев.

Образователният министър каза, че 90 процента от учителите, които са заявили желание да бъдат ваксинирани, вече са получили поне една доза ваксина.

"В момента 360 са децата, при които е установен коронавирус. В сферата на образованието няма голям брой заразени в сравнение с есента", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма

    10 4 Отговор
    никакъв концепт , Убавецо !
  • 2 Петър

    12 6 Отговор
    Затворете големите хранителни магазини.

    Коментиран от #3, #7, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Затваряй

    14 9 Отговор
    Училищата бе неудачник

    Коментиран от #18

  • 5 Народе

    14 3 Отговор
    Не разпокъсвайте гласовете, защото пак герб ще спечели! Единствените, които могат да победят герб са БСП, так че с бюлетина номер 4 в ръка, за да си ходи Бойко и кака Корни ако е мъж, да го разследва и конфискува всичко в полза на държавата!
  • 6 Петър

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Говорит Москва":

    Вече сте банални и смешни с тая Москва и Русия,ти вероятно си от бананаджийте,сменете си опорките.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Караибрахим

    12 0 Отговор
    Ти съсипваш децата ни. Подла и мръсна гад си ти. Абсолютен некадърник в професионален план.
  • 9 Петър

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ковидко 😂😂😂":

    Написал съм: Големите хранителни магазини. Ти как си с четенето и зрението?

    Коментиран от #11

  • 10 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Защо? Не ти върви магазинчето?

    Коментиран от #12

  • 11 Ковидко 😂😂😂

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    И защо трябва да затварят "Големите хранителни магазини" бе Петре ???? Ти вероятно си собственник на някое малко магазинче ??? Ако затворят големите хр.магазини то тогава ще трябва да купуваме по скъпо продуктите в малките хр.магазини отколкото в големите хр.магазини ще ти се Петре ама няма да стане.....

    Коментиран от #13

  • 12 Потребител

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Така е много сме ги виждали такива като Петър-бакалина, когато има примерно промоция на кафе в някой голям хранителен магазин да бутат препълнени колички с кафе към касите а после хайде в магазинчето и на двойна цена.

    Коментиран от #16

  • 13 Петър

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ковидко 😂😂😂":

    Нямам малко магазинче,монтьор съм. Въпроса е че не се мери с еднакъв аршин и това явно не го разбирате,надуват ни главите как щяло да се гласува на изборите в условия на пандемия,и какви мерки трябвало да се вземат,а гласуването става в една класна стая в която има общо 10 човека,а в един голям хранителен магазин има 100,200 или 500 човека и изобщо не е опасно да пазаруваш в условия на пандемия,на стадион също е много опасно да се отиде,нищо че е на открито,а и в България има мачове на които ходят по 200-300 човека,сега разбра ли че държавата те лъжоти и ти и верваш.
  • 14 999999

    5 1 Отговор
    дано те затворят по бързо теб, който унищожаваш образованието
  • 15 Българка

    7 0 Отговор
    И з р о д на подсъдима скамейка за умишлено създаване условия за масово разпространение на заразата! Нали това е целта- точно за изборите да има масова леж и СТРАХ!
  • 16 Така е.

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Потребител":

    Преди години в един голям хранителен магазин в нашият град имаше промоция на кафе в пакетчета 100гр-0,98 стотинки, реших да си купя 4 бр защото пишеше че има ограничение в бройката и като отивах към щанда с кафето се разминах с един едър господин който буташе една от големите колички пълна с кафе аха казах си има още но когато отидох на мястото където стоеше кафето на промоция нямаше нищо, едрият господин беше взел всичко неисках да правя скандал прибрах се в квартала и от магазинчето до блока ми си купих същото кафе на цена 1,99 лв. е и къде ми остана 1,01 ст. Става въпрос за Шумен когато почна строежът на вторият голям хранителен магазин на една от големите хранителни вериги в Европа пред него се правиха няколко протеста и събирания от собственниците на малки магазинчета под надслов "Големите магазини убиват малкият бизнес" е това ли ви е бизнеса бе господа търгаши ???

    Коментиран от #17

  • 17 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Така е.":

    Не е в това въпроса,да малките магазини в повечето случаи продават по скъпо,идеята ми е че държавата с мерките за пандемията не работи с еднакъв аршин,защо може да има 500 човека в един голям магазин,а 500 човека на стадион неможе.
  • 18 Тъп

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Затваряй":

    Министърчето си няма идея какви ги върши. Диалекта му е лош съветник.
    Затварай килиите.
  • 19 Анонимен

    4 0 Отговор
    Незабавно издавайте централна заповед за преминаване на ДО за градовете червени зони. Горемите ученици се справят онлайн. Това което правите с децата е брутално, стоп с експериментите!!