Last news in Fakti

16 Март, 2021 18:25 1 741 22

Няма легла: COVID болен обиколи няколко болници в Бургаско

  • стамат ганев-
  • коронавирус

Стамат Ганев има симптоми от 1 март, но така и не е успял да получи лекарска помощ

Няма легла: COVID болен обиколи няколко болници в Бургаско - 1
Снимка: БГНЕС

Пациент с коронавирус обиколи няколко болници в Бургаско, за да бъде приет, но свободни легла няма, разкрива бТВ.

Ситуацията с коронавируса в страната продължава да се влошава. Болниците се препълват с болни, а инфектираните средно за страната нараснаха на 482-ма на 100 хиляди души. Най-критична е ситуацията в Бургас, където е премината границата от 700 на 100 хил. Линейки връщат пациенти в тежко състояние поради липса на места в болниците в града.

64-годишният Стамат Ганев е със симптоми от 1 март, но с отрицателни тестове за коронавирус. Лекува се у дома. „Задушавам се, температурата ми е 39,5“, казва той.

На 12-ия ден от боледуването му PCR тестът излиза положителен и по съвет на пулмолог Стамат Ганев търси Спешната помощ в града.

Първият екип, който пристига в дома им казва, че не е за болница. „Щом можеш да дишаш, вече не си за болница – едва ли не ми се скараха защо им губим времето“, разказва Мария Ганева.

В понеделник от болницата в Айтос им казват, че места няма. „Не само, че няма легла, но и всеки ден сме със записване за следващия“, казва д-р Силвия Маркова, завеждаща коронавирус отделението на УМБАЛ-Айтос.

От там, линейка кара Стамат Ганев в триажния център във Ветрен. „Младо лекарче, премери ми сатурацията и каза, че съм за приемане, но там нямат възможност“, казва той.

Не приемат Стамат Ганев и в държавната болница в Бургас. От там обясниха, че на ден връщат по 10-15 пациенти. Приемат само най-тежките случаи, с дихателна недостатъчност.

Според директора на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров в Бургаска област има свободни 50 терапевтични и осем интензивни легла.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бургас

    1 13 Отговор
    е руска губерния. Путин да им помогне. Да изпрати самолети с легла.
  • 2 Овчарник

    2 0 Отговор
    пътят.. Филм с Виго Мортенсен.
  • 3 Шъ съ оправът

    10 3 Отговор
    ГЕРБ ОКРАДЕ ПАРИТЕ!!НЯМА ПАРИ ЗА ИНВЕСТИЦИЯ В ЗДРАВНОТО ПОЛЕ!!
  • 4 мерки

    14 3 Отговор
    Ами спрете най-после тия училища и барове, които са развъдници на вируса. Засега само идиотии - няма да учат над пети клас, ще учат под пети - логика нула. Децата масово изпозаразиха родителите си. Малко дете няма как да го оставиш само да се лекува и естествено се заразяват и родителите. Едното дете ходи на училище, другото дете и родителите как да се опазят ? Пиянски сбирки и изцепки по баровете всяка вечер и всички си мълчат - никой не му пука за хората. Всеки само си прави сметки за себе си - кой за избори, кой за мангизи, кой за интереси - а хората си мрат.
  • 5 ужас

    8 1 Отговор
    За бургаските гробища няма часове и починалите стоят по 10 дена в камерите!!!
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    ДА ГИ ЗАСИЛВАТ БОЛНИТЕ ПРЕЗ КЕЯ И КЪМ ТУРЦИЯ!!!
  • 7 хахахаха

    7 1 Отговор
    Пълна лъжа!
    Простадин Ангелов каза че има от всичко по много!

    Нали така бантускотове?
  • 8 гост

    13 4 Отговор
    Съчувствам му на човека, но защо не пие чайчета или най малкото да прочете интервюто на Мангъров ,одма ще му мине.
  • 9 Нищо ново

    8 5 Отговор
    Както казах, пак стана като през Ноември. Не увират балкансите главички бе, искат чалга, ресторанти, и молове, а децата им да ходят на училище - по добре да заразят учител като жената уж починала от Астра Зенека, отколкото да им висят на главата вкъщи. Защото всеки гледа себе си, вирусът ви пердаши поединично. Забравили сте притчата за снопа съчки на Хан Крум.

    Коментиран от #19

  • 10 МУТРООО

    2 1 Отговор
    Oбaдих ce във въпрocнoтo ДКЦ c блaг и увaжитeлeн тoн и c въпрoc дaли дa дoвeдa мaйкa ми в cъoтвeтния дeн и чac, зa дa нe я рaзкaрвaм нaпрaзнo в лoшoтo врeмe, aкo нe мoгaт дa я вaкcинирaт, a aкo мoгaт дa я вaкcинирaт, дaли щe имa ли oт зaявeнaтa oт мeн вaкcинa…

    Oтгoвoрът бe прeвъзбудeн, нeрвeн, лeкo груб и c мнoгo дocaдa – a, бe гocпoдинe, виe в кoй cвEт живeeтe, нe глeдaтe ли тeлeвизия, кaквo oчaквaтe дa ви oтгoвoря – нe caмo oт вaшaтa вaкcинa нямa и нямa и дa имa, нo никaквa вaкcинa нямa и нe ни e кaзaнo щe имa ли и кoгa!...

    Коментиран от #21

  • 11 КОЙ

    5 1 Отговор
    КОЙ СПОРЕД ВАС Е ДНЕШНИЯ ХИТЛЕР В БЪЛГАРИЯ ?
  • 12 Предложение

    5 2 Отговор
    Мангъров да консултира подобни в някоя кръчма на Алибегов.
  • 13 НАГЛОСТ

    6 0 Отговор
    ТОЙ СПАЗВАЛ ЗАКОНИТЕ НА ЕС И ТОВА ПРЕЧЕЛО ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ С КАКВАТО И ДА Е ВАКСИНА -------- И ТОЙ ИСКА ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ ?

    Коментиран от #15

  • 14 Лекарче?

    2 0 Отговор
    С подобно отношение си е точно на мястото.
  • 15 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "НАГЛОСТ":

    Лъже ЕС каза всяка държава сама решава с какво да ваксинира!
  • 16 Васил

    3 1 Отговор
    Нали искахте ресторанти веселие а сега ревете пред болниците Българина се смята за безсмъртен ама като му се лепне вируса рева като в Турска сапунка.

    Коментиран от #18

  • 17 ФИНЦИ

    1 2 Отговор
    СТИГА С ТЕЗ ЦИРКОВЕ Я ТЕЗ ДОКТОРИ МАЛКО ДА СЕ СТЕГНАТ ОПЪВАТ ПАРИТЕ ОТ КАСАТА ДЕРЪТ ХОРАТА И СЕ НЕДОВОЛНИ ДА НАПУЩАТ ДА СТАВАТ ОВЧАРИ ТЕ СТАНАХА НАИ ГОЛЕМИТЕ БИЗНЕСМЕНИ В БЪЛГАРИЯ ДАНАЦИ НЕ ПЛАЩАТ САМО ЛАПАТ НЕ СЪМ ЧУЛ ДОКТОР ДА ПЛАЩА ДАНАЦИ АМАН ОТ ПРОШЛЯЦИ В ТАЗ ДЪРЖАВА НИИ ДА ПЛАЩАМЕ ТЕ НЕ ОООООО ЧАКАИТЕ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Как така

    3 0 Отговор
    С корона вирус.Президентчето и Корнито нали казаха,че няма такова нещо.Всичко това са номера на Боко за да остане на власт.
  • 21 Обади

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "МУТРООО":

    се на Корнито,тя ще те уреди във ВМА.Може и на зеления чорап.Той ще те успокои,че няма нужда от ваксина,защото няма вирус.
  • 22 Пътник

    0 0 Отговор
    „Щом можеш да дишаш, вече не си за болница ..."
    Ако спрем да дишам,нема да имам нужда от болница,а от моргата...