Last news in Fakti

25 Март, 2021 06:03 1 619 4

Спират плановия прием в болницата в Карлово

  • болница-
  • карлово-
  • отделения-
  • прием

Изключение ще са спешните случаи във вътрешно и неврологично отделение

Спират плановия прием в болницата в Карлово - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Карловската болница въвежда нови правила за работа, за да се справи с увеличаващия се брой болни от коронавирус, предаде БНР.

От началото на март през COVID отделението са преминали 130 пациенти, а 220 през специализирания COVID кабинет.

Според управителя на болницата д-р Христо Пелев е наложително да се спре плановия прием, с изключение на спешните случаи във вътрешно и неврологично отделение и те да бъдат буферна зона за пациенти с COVID. Предвижда се също персоналът да се реорганизира и включи в графиците за смяна на екипите в Covid отделението през 10 дни.

Там работят в момента и четирима доброволци. Има свободни само 7 легла от общо 47. От своя страна управителят на Медицински център 1 д-р Атанас Юнаков съобщи, че от следващия понеделник, 29 март, всеки, който желае да бъде имунизиран с ваксината на АстраЗенека, може да се запише, като се обади на телефоните на центъра. Сега имунизации извършват три екипа, а до края на тази седмица ще приключи работата им по предварително изготвения график.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3,14К

    4 0 Отговор
    Ботокс: всичко е под контрол! Боко: работа, работа, работа....ох!
  • 2 Последния Софиянец

    4 0 Отговор
    Убийци в бели престилки!
  • 3 Въпроси

    4 0 Отговор
    1. Ботокса забрани плановите операции още преди седмици в цяла България, Карлово не е ли в България, че чак сега ги спира?
    2. Според управителя на болницата д-р Христо Пелев е наложително да се спре плановия прием, с изключение на спешните случаи...Г-н доктор ли си, калинка ли си, обясни ми как планираш спешен случай?
  • 4 Европа

    0 0 Отговор
    Т.е. да си умират в къщи така ли?