25 Март, 2021 09:55 1 668 28

Председателят на Лекарския съюз за ваксините: Ползите са огромни, страничните ефекти – пренебрежително малки

  • д-р иван маджаров-
  • иван маджаров-
  • ваксини-
  • ваксиниране

Д-р Иван Маджаров уверява, че няма нищо притеснително в това някой да се зарази с COVID-19 след втора доза ваксина, тъй като инфекцията ще протече много по-леко

Председателят на Лекарския съюз за ваксините: Ползите са огромни, страничните ефекти – пренебрежително малки - 1
Снимка: БГНЕС

На фона на огромните ползи, които имат ваксините, единичните случаи не би трябвало да притесняват хората, каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров. Така той коментира случая в дом в село Опанец, където 14 от ваксинираните срещу COVID-19 обитатели с деменция в са с положителни PCR тестове след втора доза ваксина. Много по-опасно е да се разболееш, отколкото да се притесняваш от странични ефекти, които са пренебрежимо малки, каза още д-р Маджаров.

Вероятно все още няма достатъчно ваксини в България. Той каза още, че заради недостатъчния брой на ваксини все още не е възможно пациентите да изберат с коя да се ваксинират.

По думите му няма нищо притеснително в това някой да се зарази с COVID-19 след втора доза ваксина, тъй като инфекцията ще протече много по-леко.

Д-р Маджаров разкри и за случай на опит за измама при онлайн консултации с медици, които съдействат на пациенти в настоящата ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    34 3 Отговор
    ,,Пренебрежителни" за кого? Това са човешки животи. Колко трябва да са на брой да не са пренебрежителни за вас?

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    23 2 Отговор
    31 обитатели на дом за възрастни хора са с COVID-19

    „В дома са имунизирани 18 души. Положителните са 14, от тях
  • 4 гадно

    28 2 Отговор
    Егати из.ода дано да ти се падне да си сред пренебрежителните.
  • 5 Господина

    18 2 Отговор
    решил да убеждава , няма изобщо здрав вид !
  • 6 Иска да каже

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    че понякога лекичко се мре а не както Мутафчийски ни плашеше като казваше "яко".
  • 7 ДОКТОРЧЕТАТА

    15 2 Отговор
    КОД:U07.1 И U07.2 ПОСТАВЯ С ЗАКОН ОТ СЗО ВСИЧКИ БОЛЕСТ КАТО КОРОНА ДА КАЖЕ ЛЪЖЕЦЪТ ЗАЩО ГРИПЪТ ПНЕВМИНИЯТА ГИ ПОСТАВЯТ ПОД КОДИРОВКА КОРОНА ИМА ДОКУМЕНТИ ТОЗИ И ВСЕКИ ТЕРОРИСТИ ПРОПОВЯДВАЩ КОРОНА ЛЪЖАТА СТЕ ЗА ЗАТВОРА.
  • 8 Българка

    20 2 Отговор
    Спрете с рекламната кампания за ваксините. И без това ваксини няма достатъчно и за малкото желаещи.
    А непрекъснатото говорене на полуистинипо-скоро отблъсква . Независимо каква е ваксината, за да има и най-малка яснота за ползите и вредите, за времето на защита и дали има такава,. може да се говори най-рано след 2-5 години. А след 10 години ще има убедителни и еднозначни доказателства от практиката.

    Коментиран от #10, #13, #14

  • 9 Виц

    4 3 Отговор
    Cрeщaт ce двaмa приятeли. Eдиният пocърнaл. Другият гo питa: - Зaщo нямaш нacтрoeниe?; - Кaк дa имaм, кaтo в нaшaтa фирмa 100% cъкрaщeния!; - Кaк тaкa, фирмaтa ли зaкрихa?; - Нe, нo мeнe мe cъкрaтихa!
  • 10 Хахаха

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Особено, когато го правят хората, които не могат да си мерят приказките и нямат понятие как се разговаря с хората. А при липсата и на личната харизма, само отблъскват.
  • 11 123

    8 3 Отговор
    И този яде от маната баница
  • 12 Ваксините НЕ СА НУЖНИ!

    19 2 Отговор
    Човек има естествена защита срещу Ковид. Ваксините са ОПАСНИ. Ваксинираните са разпространители на МУТАЦИИ НА КОВИД.

    Коментиран от #16, #20

  • 13 Гошо

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Тази година кукувиците сякаш много рано са взели да кукат, а навън е минус три градуса. Стига сте писали глупости за ваксините.
  • 14 bandita

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    тези ваксини са минали през доста повече тестове от която и да е друга ваксина досега и са по-безопасни от която и да е друга ваксина досега. пример за ползите можете да видите в ЮК и Израел. всяко лекарство може да има страничен ефект. чел ли си изобщо опаковката на аспирина? изобщо защо и излизаш навън като има % шанс да ти стане нещо и да умреш. аман от капацитети и противници на ваксините - всичките трябва да сте в затвора че да живеем най сетне нормално
  • 15 НИЩО НЯМА

    1 1 Отговор
    България ще получи по-малко количество и от извънредните ваксини

    231408| преди час и 20 минути
    Правителството обикновено шумно огласява успехите си, а за грешките се ...
  • 16 Хаха

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Ваксините НЕ СА НУЖНИ!":

    Ти си завършен и,дио.т

    Коментиран от #19

  • 17 ако си дал

    4 0 Отговор
    Ако си дал на Зенека дори един-единствен милион,
    май ще последваш Сенека към вечния му дом.
    Ако си дал,(3)...
    Сега всеки може да те омае
    със блага вест,(3)
    само плати си, (е то се знае),
    после живей си, ако щеш като пес.
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Чета ,чета и не мога да видя защита на тезата-Страничните ефекти са пренебрежително малки???Колко малки бе байо???За производителите на ваксините да,за държавите да,но за хората???Защо ,след,кото не искат неграмотните,като мен да се ваксинират,вие оограмотилите се ,искате на всяка цена да получим ваксина???Ами,вземете и полагащите се на неграмотната ми фамилия ваксини и си ги Сложете...Където ще ви е добре!Не може да правиш реклама обиждайки!!!Не случайно повтарям-това ,което изследванията......доказали....Ваксинирали се само ВИсшисти,ами то сега е пълно с неграмотни професори,а камо и висшисти!!!В момента умният Български народ просто -отказва да се ваксинира,както впрочем и хората по света....Защо ли???
  • 19 А ти

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хаха":

    прогресиращ. Направо - нискобюджетен трол.
  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ваксините НЕ СА НУЖНИ!":

    Видях,че някакъв ....се мъчи да заглуши,изказаната истина в поста ви,чрез най примитивна...!Поздравление от мен,точен сте в оценка и изказ!ваксината е малко по БеЗвредна от Маските,които са направили250милиона скритаТуберкулоза!!никой не прави манту за да изследва,но то ще се види..след време!250милиона в целия свят 115 милиона от ковид...а 250милиона отскрита туберкулоза....
  • 21 Мой

    1 1 Отговор
    приятел на 35г. се ваксинира. Месец след това го видях и имаше вид на току що станал от солиден запой. Единственото което благоволи да спомене, че се чувства много зле и 2-е седмици не могъл да си контролира краката.

    Коментиран от #22

  • 22 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мой":

    То на всеки е ясно, че с изброените симптоми, този юнак започва своя ден с бира и по обяд вече е на Марс. Спрете му ракията и ще се оправи.
  • 23 заплес

    0 0 Отговор
    77.8% положителни сред ваксинираните с ДВЕ дози и достатъчен период за изграждане на пълен имунитет. За това трябва да се направи много СПЕЦИАЛНО разследване, колко местни шуробаджанаци са ваксинирани нелегално, а на горките старци са им поставили дестилирана вода. А дали BioNTech и Moderna няма да ни погнат за уронване на престижа.

    Коментиран от #24

  • 24 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "заплес":

    Забравил си да си пиеш хапчетата по обяд, още не е късно да ги вземеш.

    Коментиран от #25

  • 25 заплес

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Реалист":

    Кажи ми тогава, какви хапчета за тотално затъпяване пиеш, че да престана да се замислям.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ние

    1 0 Отговор
    КАТО ЗНАЕШ МНОГО КАЖИ КОЛКО ХОРА УМОРИХТЕ ОТ ВАКСИНИТЕ, КОЛКО ВРЕМЕ ПРЕДПАЗВАТ ВАКСИНИТЕ АКО ВЬОБЩЕ ПРЕДПАЗВАТ, НЕ Е НУЖНО ПОСТОЯННО ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТЯХ. ВСИЧКИ ДОКТОРЯ ГЛЕДАТЕ САМО ПЕЧАБИТЕ . ВСИЧКО Е СТЬКМИСТИКА С МОЛИВА . МУШЕНГИЯ.
  • 28 Гост

    0 0 Отговор
    Всички които обясняват как ваксините пазят,колко са важни и как ,,най-добрата ваксина била тая която я има в момента"/ все едно че само една има изобретена и разрешена/,са ваксинирани с Пфайзер или Модерна. Не съм против ваксините, но ми направиха впечатление изказванията на много представители на лекарската гилдия а и заради много от тая гилдия се провали т.нар. ваксинационен план. Три месеца се ослушваха когато им беше реда за ваксиниране,сега се наумуваха и още се влачат и се записват тепърва да се ваксинират.Както и даскали и полицаи и не знам какви още приоритетни.