31 Март, 2021 18:00 1 708 28

Ваксината на „Пфайзер" е ефективна при деца от 12 до 15 г.

  • ваксини-
  • коронавирус-
  • деца-
  • младежи-
  • пфайзер-
  • ефективност-
  • странични ефекти

„Пфайзер” обяви, че ваксината е 100% ефективна при деца на възраст между 12 и 15 години

Ваксината на „Пфайзер" е ефективна при деца от 12 до 15 г. - 1
Снимка: Shutterstock

Компаниите „Пфайзер” и „Бионтех” съобщиха, че ваксината им срещу COVID-19 е безопасна и ефективна и произвежда стабилни реакции на образуване на антитела при деца на възраст от 12 до 15 години, проправяйки по този начин пътя за разрешение за спешна употреба в САЩ през следващите седмици, съобщава Ройтерс, предаде bTV.

„Пфайзер” обяви, че ваксината е 100% ефективна при деца на възраст между 12 и 15 години, според клинично изпитване от трета фаза. От компанията се надяват ваксинацията в тази възрастова група да може да започне преди началото на следващата учебна година. В проучването участват 2260 младежи на възраст от 12 до 15 години в САЩ. Сред тях е имало 18 случая на COVID-19 в групата, получила плацебо, и нито един в групата, получила ваксината, което е довело до 100% ефикасност при предотвратяване на COVID-19, се казва в изявление на компаниите.

Ваксината се понася добре, като страничните ефекти съответстват на наблюдаваните при хора на възраст между 16 и 25 години в проучването за възрастни. В него не са изброени страничните ефекти за по-младата група, но при по-възрастните те обикновено са леки до умерени и включват болка на мястото на инжектиране, главоболие, треска и умора. Председателят и главен изпълнителен директор на компанията Алберт Бурла информира, че „Пфайзер” ще предостави новите данни от клиничното изпитване на Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ (FDA) през следващите седмици.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 5 Отговор
    Най вече за яйчниците и тестисите е полезен.
  • 2 Лотария

    7 1 Отговор
    Всички ще умрем, само това е 100% сигурно.
  • 3 Последния Софиянец

    28 4 Отговор
    Долу лапите от децата Убийци!

    Коментиран от #6

  • 4 Бийте я

    10 2 Отговор
    на Тулупа с мозък на риба е.
  • 5 Майна

    14 1 Отговор
    Фондацията Гейтс, създадена от Бил Гейтс и съпругата му Мелинда, обяви през март сътрудничество за разработване на ваксина против коронавирус с няколко компании, включително Pfizer. Семейството потвърди, че притежава акции в Pfizer, както и в Johnson & Johnson , Merck и други и че фондацията е отпуснала безвъзмездни средства на Pfizer за милиони долари за разработването на различни ваксини през последните години."

    Коментиран от #11, #12, #21

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Спрете геноцида срещу Българите!

    20 0 Отговор
    От модерни фазери и астромаймуни нямаме нужда. Да си слагат тези заразени отрови политиците и протежетата им, които ги хвалят и внасят с цел осакатяване и смърт.
  • 8 EdinotBG

    16 0 Отговор
    Нали уж нямаше нужда децата да се стерилизир...., пардон, да се ваксинират? Сега какво се промени?
  • 9 Stéphanie 🎲

    2 8 Отговор
    За сега Ваксината на „Пфайзер" била най добра ,чувам го и от доктори при нас .Не се препоръчва друга само Пфайзер хора които се записват , аз все още нямам намерение ,за детето да забравят няма начин .Въпреки че стана страшно,вчера обявиха че имало и по децките градини,Макрон направи голяма грешка като не затвори училищата😡вече е късно довечера да внимава какво ще говори .

    Коментиран от #13, #17

  • 10 другарят

    13 0 Отговор
    Ало простите мисирки! Спрете се бре овце!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Име

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Майна, Гейтовите финансират Файзър не от март миналата година, а още от преди 10 години. Инвеститори са и от години и в Модерна, Астра З., Иновио, че даже и от скоро и в китайската ваксина на Канзино. Ба си и окто под@ тея гущ*** Гейтови

    Коментиран от #14

  • 13 Майна

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie 🎲":

    Стефанийо, казах ...,че си неориентирана...ОТ ПФАЙЗЕР ИМА МНОГО ЛЕТАЛНИ ИЗХОДИ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ..Ти обаче, може да се ваксинираш, мозък за тая работа не се иска

    Коментиран от #15

  • 14 Майна

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Име":

    СЪГЛАСЕН...
  • 15 Stéphanie 🎲

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Нямам намерение да си бия нито една 😎това предлагат при нас като най -добро.Ще чакам да видя до последно
  • 16 Майна

    2 1 Отговор
    Ами можем да се срещнем като......последни, ..аз в Германия, ти от...Париж

    Коментиран от #18

  • 17 нашия

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie 🎲":

    изключи си телевизора и да видиш ..ооо чудо ..децата са оздравели...

    Коментиран от #19

  • 18 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    Германска Майна мислих че си някой злобен русофил от тук има няколко които редовно нападат без причина.Кой е другият от Париж ???Дано оцелеем ,ти мина ли короната или още не ,в Германия как е положението
  • 19 Stéphanie 🎲

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "нашия":

    Де да беше толкова лесно ,ако нямаш деца си спокоен вярвам ти 👍Ами тези със деца ,ти знаеш ли че тук вече има много деца минали короната 😉+плюс малкият цяла вечер повръща и кашли за първи път мислих че е пипнал английският ковид .Днес докато чаках при доктора секретарката лично я чух само Пфайзер препоръча на всеки който се обади за ваксина със записване ,за астрата не я предлагат въпреки че медията друго пише .Нямах намерение се обяснявам ама с това което си писал ,за нещастие тръгна и по децата ,дъшерята на братовчеда я взех учи в Франция при мен живее на 17 години мина ковида и много деца от лицея .Аз на това което преживях ли да не вярвам или на твоите писаници

    Коментиран от #22

  • 20 Браво

    3 0 Отговор
    Това баба Ванга ли ви го прошепна на Факти?
    Няма по дебилни статии
    Вместо да говорите за важни неща вие препечатвате глупостите от западния печат
    Това за което говорите не са ваксини
    Всеки нормален учен може да ви го каже
    Не може за месеци да се произведат ваксини
  • 21 Отговор

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Лабораторията в Ухан и „Пфайзер” са собственост на голяма американска фармецефтична компания.
    Нещо да ви говори това?
  • 22 EdinotBG

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Stéphanie 🎲":

    Ми и ти може да си го изкарала без да знаеш. Стига сте паникьосвали за нищо. Виж колко са заразените и починалите глобално. Смъртността е малко над 2%. Не съм гледал в подробности, но съм сигурен, че от тези 2%, повечето са хора над 60год. Така че да умреш от Ковид е далеч по-малко вероятно от това да умреш от тумор, инфаркт или инсулт. Така че споко, въпреки че изкарването на ковид в някои случаи изобщо не е леко.

    Коментиран от #23

  • 23 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "EdinotBG":

    Аз го минах август месец миналата година .После за учудване никакви проблеми а в началото есента да не говоря зимата поне 3 пъти се разболявах.Да ама 😉фверуари пипнах бронхит ,после ангина 20 дни кошмар доста по трудно се излекувах ,доста по брутално.... температура .Така мисля кашлицата си остана тестовете негатив ама не знам....какво следва .6,7 месеца имунитет след короната истина е другото ще го разбера в последствие 😕и пак не ми стиска да се ваксинирам твърдо против

    Коментиран от #25

  • 24 Q2z

    2 0 Отговор
    Протеста за това не е достатъчен...ще има ответен удар...
  • 25 EdinotBG

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Stéphanie 🎲":

    Ами и аз тази зима карах 3-4 пъти настинки и тема подобни. Последно ме държа две седмици, оправих се. Малкият домъкна нещо от яслата и пак наново, още 2 седмици. Ама, каквото такова. Ще се ваксинирам, само ако ме накарат насила. Иначе не.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Stéphanie 🎲

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "EdinotBG":

    Всеки месец най много 15 дни и болен вече сме абонати при доктора .Ваканцията малко си почина без лекарства ,само микроби си разменят мислих че е само тук .Отровиха се от антибиотици децата,исках да го спра от децка мислих че е както в България -не може да си седи у дома до 6 годишна възраст.Заплашиха ме с социални да имам проблем ако го спра от децка.А в Бг. ,бабите си ги гледат никой не те задължава ,даже и места няма за децата четох случайно инфо ,платени децки градини 😳другата аномалия
  • 28 СРАМ

    1 0 Отговор
    и децата ли ще съсипете бе, гниди фармацевтични???