Last news in Fakti

19 Април, 2021 17:38 2 930 3

Испания обмисля забавяне при поставяне на втората доза на ваксините на Pfizer и Moderna

  • испания-
  • ваксина-
  • коронавирус

Министерството на здравеопазването в Мадрид защитава подобен ход, като се позовава на положителни ефекти, които са резултат след подобни решения, взети преди време в Обединеното кралство и Израел

Испания обмисля забавяне при поставяне на втората доза на ваксините на Pfizer и Moderna - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Испанското министерство на здравеопазването обмисля да отложи поставянето на втората доза на ваксините срещу Covid-19 на компаниите Moderna и Pfizer за хора на възраст под 80 години, които вече са получили първата доза.

Информацията беше съобщена от местния вестник El Mundo, който се позова на документи, изпратени от здравното министерство до Комисията за обществено здраве, която трябва да вземе окончателно решение по въпроса през следващите седмици.

Ако правителството продължи с подобно решение, по-голямата част от населението на страната ще получи втората доза на една от двете ваксини след осем седмици вместо първоначалните три седмици при ваксините на Pfizer/BioNTech и вместо три до четири седмици за ваксината на Moderna.

Министерството на здравеопазването на Испания защитава подобен ход, като се позовава на положителни ефекти, които са резултат след подобни решения, взети преди време в Обединеното кралство и Израел, където масовата имунизация е постигната по-бързо в сравнение с други страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    14 1 Отговор
    Малко след втората доза ще дойде време и за реимунизация.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Обесен Язовец

    6 1 Отговор
    Приятели да ви споделя една малка тайна. Понеже ни тровят със всевъзможни отрови следва и бум на раковите заболявания. Хранопровода се изцелява с Тученица / царицата на плевелите/ а дебелото черво с Овчарска торбичка. Запомнете ги тези жизненоважни неща!