Last news in Fakti

14 Юни, 2021 11:43 2 147 5

Индия отчете 70 хиляди нови случая на коронавирус

  • индия-
  • коронавирус-
  • азия-
  • заразени-
  • пандемия-
  • делхи

Запазва се тенденцията за отслабване на епидемичната вълна

Индия отчете 70 хиляди нови случая на коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Индийското министерство на здравеопазването съобщи днес за малко над 70 хиляди нови случая на коронавирус през последното денонощие - най-малкия брой от 31 март, предаде Ройтерс.

Запазва се тенденцията за отслабване на епидемичната вълна, която връхлетя Индия през пролетта, отчасти заради появата на варианта Делта, идентифициран за първи път в страната през април. В нейния пик в началото на миналия месец броят на новите случаи на коронавирус на денонощие надхвърляше 400 хиляди, предаде БТА.

Миналата седмица обаче той трайно се стабилизира на равнище под 100 хиляди. В резултат властите в редица индийски щати пристъпиха към смекчаване на ограничителните мерки, въведени с цел овладяване на новата епидемична вълна. Общият брой на потвърдените заразени в Индия, с население от повече от 1,3 милиарда души, надхвърли 29,5 милиона. Страната е на второ място в света по този показател след Съединените щати.

Броят на смъртните случаи обаче остава висок: над 3900 заразени са починали в Индия през последното денонощие. Смъртните случаи, свързани с коронавируса, вече са повече от 374 хиляди. Индия е на трето място в черната статистика след САЩ и Бразилия. В пика на епидемичната вълна броят на починалите за денонощие надхвърляше 4000.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pbdan

    6 0 Отговор
    Индия е с 200 пъти по-голямо население от нас. Разделете 70 000 на 200 и ще получим 350 души на ден. У нас бяха по 4-5 хиляди. Починали 374 000: 200= 1900, а у нас са почти 18 000. Каква е тая паника?
  • 2 Индиец-индянец

    5 0 Отговор
    като им знаем хигиената там…в една река се*ат,къпят се,перат дрехите,”погребват мъртвите” и като цяло боклука си хвърлят там и за капак мият посудата не се изненадвам грам.Колегата по горе е прав,тяхното население е в пъти по-голямо…капка в морето са тези 70 хиляди
  • 3 ARGON

    2 2 Отговор
    Еврейската ковид-пропаганда и лъжи нямат край. Фалшивите фото и видео материалите за изгорените трупове от ковид са създадени в Холивуд и Боливуд. Умишлено плашат публиката за да се ваксинират с отровните ваксини.
  • 4 въх

    2 0 Отговор
    Индия въведоха ивермектин, аре стига сте мълчали относно този медикамент.
  • 5 Факт

    1 0 Отговор
    За това е измислен комикс да намали популацията на инд..циганорите