Last news in Fakti

25 Юни, 2021 17:32 6 745 8

Заболяванията, които се лекуват с прополис

  • прополис-
  • полезно-
  • здраве-
  • пчели-
  • пчелни продукти-
  • мед

Народната медицина от дълги години познава полезните свойства на прополиса

Заболяванията, които се лекуват с прополис - 1
Снимка: Shutterstock

Сред продуктите от пчеларството, освен мед, при лечението на някои заболявания може да се използва прополис. Това е веществото, направено от мед и дървесна смола, с което насекомите запълват пукнатини, появили се в кошера.

Прополисът има безброй полезни свойства, като напр. антимикробно, противовъзпалително, лечебно, антиоксидантно и други. Вижте кои са заболяванията, при които прополисът действа безотказно и бързо ни отървава от тях, пише zdrave.to.

Алергия

След специално проучване, учени стигат до заключението, че прополисът намалява синтеза на хистамин от клетките на тялото, което означава, че може да помогне в борбата срещу сезонните алергии.

Лечебни изгаряния

Прополисът действа върху изгаряния не по-лошо от специалните кремове. Освен това има омекотяващ и успокояващ ефект.

Болести на опорно-двигателния апарат на тялото

Специалните вещества, съдържащи се в прополиса, са в състояние да забавят и дори да спрат разрушаването на клетките на костната тъкан, а също така помагат за поддържането на здравето ѝ.

Лек срещу рак

Според изследвания на специалисти, прополисът има способността да инхибира растежа на раковите клетки на тумори на матката и простатата, а също така помага да се бори срещу новообразувания в червата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 2 Отговор
    Полезен е за Язва на стомаха и най вече за някой гъбични инфекции по кожата!Същия ефект за кожни проблеми играе и ябълковия оцет!Между другото,ако искате чиста коса Ябълков оцет,ако искате Черна коса Ябълков оцет нанасяте в продължение на два месеца и ще видите ефекта!Това почти никой не го знае!Затова кажете-Благодаря!На третия ден Пилето истанбулска Сойка яде Пъпеш и много го харесва и сурово бяло пилешко месо!С всеки ден видимо расте.

    Коментиран от #2

  • 2 Оооооо

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Значи жената е можела да си направи косата черна само с ябълков оцет, а тя ми се влачи по фризьори? Ей сега ще ѝ обясня!

    Коментиран от #7

  • 3 Който има рак

    0 0 Отговор
    Да си го лекува, ако може.....
    !

    Коментиран от #4

  • 4 Пази Боже

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Който има рак":

    Ракът има причинители и никой от тях не е грешка на Създателя в софтуера! От тази гледна точка прополисът лекува.
  • 5 Лекува всичко

    0 0 Отговор
    Ковид, кокоша слепота, заушка, лумбаго, ишиас, коклюш и сезонен косопад.
  • 6 Другия с коня

    4 0 Отговор
    бих искал да допълня списъка на Събина .Пропилис залепен директно върху Брадавица или Кокоши трън с левкопласт ги изтрива от местото им за няколко дни.юсъщото важи за цирей .Никога не го приемайте вътрешно защото убива всички бактерии и ще останете и без Полезните в стомаха ви.Унищожава всичко и при външни възпалителни процеси....Лекува Гъбички навсякъде - заразения нокът направо почернява и пада и новия е чист и без зараза.Разтваря се само в медицински спирт,не във вода,което ограничава Употребата му,но имаше Инфо за Патентован начин за разтваряне във водна среда от Български Учени ,което ще помогне за лечение на всякакви Вируси, и бактерии....Успех,ако получат лекарство за лечение на РАК от него...

    Коментиран от #8

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Оооооо":

    Пробвай и кажи!От един път не става,но от 15дена по 2 пъти на ден ще видиш черни косми да се появяват!ако тогава сложи и черна боя ще хване и ще държи много по дълго!Ако имаш воля да го правиш много дълго косата от снежно бяла ще стане силно прошарена с преобладаване на черния цвят!Това е известно от миналото,но сега има химия!
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Другия с коня":

    За язва се прави на топче и се гълта!преди ядене по 3 на ден!За 2 седмици цикъл ще имате подобрение очевадно!Използвайте Пчелен КЛей,звучи по разбираемо от прополис!