Last news in Fakti

30 Юни, 2021 20:54 6 384 7

3 храни решават проблемите с кръвното налягане

  • кръвно налягане-
  • здраве-
  • храна-
  • лекар-
  • сърце

Лекар препоръчва следните храни за нормализиране на кръвното налягане

3 храни решават проблемите с кръвното налягане - 1
Снимка: Shutterstock

Неприятностите с кръвното налягане започнаха още на 30 години, но не обърнах особено внимание. 110/70 - няма значение. Не обърнах внимание, но започнах да припадам. Случва се да седите дълго време и тогава рязко ставате. Минавате 15 метра - "Бам!" - падате, гласи разказа на мъж, който споделя как се е справил с проблемните стойности на кръвното налягане, предава zdrave.to.

„Случва се на всички“, аз така мислех. Деца, работа, много неща. Нямам време да се разболея и да се лекувам. Един ден, хоп, втурнах се към спешното с хипертонична криза.

След около 20 години започнах да внимавам повече в грижите за здравето си. Пенсия, не е нужно да бързам никъде, но ми е писнало да пия хапчета, а те, знаете ли, не са евтини. Плюс това, черният дроб също не е млад и понякога отслабва.

Отидох при лекаря с тази молба: „Сменете хапчетата“. Той поклати глава, замислен и ми даде следните препоръки.

Лекарят изброи няколко зеленчуци, които ще поддържат тонусите на съдовете и ще нормализират налягането. Той също така ми даде рецепти как най-добре да се готвят тези зеленчуци.

Цвекло

Цвеклото съдържа голямо количество витамин С и други много важни хранителни вещества. Сокът от цвекло, който най-добре да се пие пресен, или да се охлади в хладилника за половин час, помага при високо налягане.

Бадеми

Сред всички ядки бадемите са най-добри при проблеми с кръвното. Съдържат здравословни мазнини и витамин Е, от които сърцето се нуждае. Бадемите помагат за регулиране на холестерола и отпускане на съдовете, като намаляват налягането и облекчават натиска върху кръвоносните съдове.

Картофи

Картофът е един от най-добрите продукти във всички отношения. Аз се страхувах от него, защото мнозина казват, че в картофите няма нищо полезно.

Сега имам различно мнение за този зеленчук. Съдържа витамин С и здравословно нишесте, което се абсорбира дълго време и не вреди на панкреаса.

Той поставя кръвното налягане в ред поради факта, че има калий и магнезий. Препоръчвам печените картофи в кора.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гръцка диета

    10 1 Отговор
    Най-добрите храни за високото кръвно налягане са : зехтин, мед от мащерка, морски дарове-риба главно, канела. това са храните на гърците още от древността, без канелата, дошла по-късно.

    Коментиран от #4

  • 2 Всичките са Свини

    6 4 Отговор
    Затова, гърците.... защото се хранят с най мазните храни...!
  • 3 Орфей

    20 3 Отговор
    Какви храни бе хора, храната няма никакво значение, кръвното се влияе от нерви, стрес и притеснения, ако ставаше с броколи и риба нямаше да има лекарства за кръвно

    Коментиран от #6

  • 4 Махни ги тия гърци

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "гръцка диета":

    Първенец по дълголетие са японците. На по 90 години ги гледам в едно предаване по БНТ, още се занимават с копаене на градини, йога и тичане. Мъжете в България на по 70 и нещо си отиваме.
  • 5 бушприт

    5 0 Отговор
    Той: - Трябва да се радваме и на малките неща!
    Тя: - Прибери си го, моля те!
  • 6 антрашпиц

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Орфей":

    Заместитела на хапчетата е РАКИЯТА,говоря за високо кръвно,корона,настинки,грипове и др...
  • 7 Един човек

    0 0 Отговор
    Водорасли, това е най-доброто за високо кръвно налягане...
    Който не вярва, нека да поразпита обкръжаващите го, ако и те не са чували нека да потърси информация в мрежта. Лично съм наблюдавал много хора и водораслите действат отлично, кръвно от 150-160 горна граница пада на 120...

    Поздрави,

    Един Човек