Last news in Fakti

14 Юли, 2021 15:00 6 879 23

Гърция: Туристите не са виновни

  • гърция-
  • коронавирус-
  • лято-
  • почивка-
  • туризъм-
  • туристи-
  • делта вариант

Отварянето на туризма беше направено много внимателно, каза министърът

Гърция: Туристите не са виновни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Туризмът не трябва да бъде обвиняван за резкия скок на новозараените с коронавирус в Гърция, заяви днес министърът на туризма Харис Теохарис, след като правителството въведе някои ограничения, целящи да спасят летния туристически сезон, пише в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Гърция, която разчита на туризма за една пета от икономиката си, стартира сезона през май с надеждите, че приходите ще достигнат поне до половина на рекорда от 2019 г., когато над 30 милиона души посетиха страната. "Отварянето на туризма беше направено много внимателно, през първите 10 дни на юли едва 74 от взетите 105 609 проби на входните пунктове на страната бяха положителни, тоест само 0,07 процента", посочи министърът на конференция на гръцките хотелиери.

"Нашата страна няма проблем с отварянето на границите си", добави той. "Увеличаването на инфекциите не е свързано с туризма". Правителството се надява поне на частично съживяване на туристическия сектор това лято, но е обезпокоено от разпространението на силно заразния Делта вариант на коронавируса. Около 41 процента от гърците са напълно ваксинирани. Туристите трябва да покажат документ за ваксинация или отрицателен ПСР тест на влизане в страната.

Гърция съобщи за 3109 нови случая на COVID-19 вчера, с което общият брой на потвърдените случаи от началото на пандемията достигнаха 444 783. Починали са 12 806 души. Страната вече ще изисква от клиентите в ресторантите, баровете и кафенетата на закрито да представят доказателство, че са ваксинирани срещу COVID-19, обяви тази седмица правителството.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    57 5 Отговор
    Гърците се прилъгаха та се набодоха и сега олеле майко, Делта спайк протеина им излиза и през ушите. Предимството да си 12г под диктата на Баце, не приемаш нищо за чиста мобета, още повече данайските дарове.
  • 2 цербер

    8 4 Отговор
    новозараЗените с коронавирус в Гърция
  • 3 dfu

    24 3 Отговор
    От една страна туристите не са виновни, от друга страна много (4000) новозаразени, а няма увеличение на хоспитализирани и умрели. Единствените варианти са надписване или са им пробутали заразени тестове.

    Коментиран от #5

  • 4 Херо

    16 1 Отговор
    ТЕЗИ ГЪРЦИ имат 12 милиона ваксинаций а били 41 % техния Витанов е зле с математиката и ваксинирани пак се заразяват а да видим какво ще измислят интересно е защо нямат болни в болниците

    Коментиран от #7

  • 5 извод

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "dfu":

    младите хора, летни партита и забавления, е отговорът

    Коментиран от #13

  • 6 Гери

    10 0 Отговор
    Тестовете в Гърция не са тамандъ
    А заведенията се пръскат от народ
  • 7 извод

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Херо":

    средният брой заразени хора е на 25 години, тези възрасти рядко попадат в болници
  • 8 ГЛЕДНА ТОЧКА

    19 5 Отговор
    Те и в Англия са така. Много заразени, ама болни НЯМА!
    ТОВА Е защото всички забравиха, че ПСР-ът не става за дигностициране на болни, а само за научна дейност! /Според самия откривател на технологията/.
    Иначе PCR тестване за Ковид, е като да гледаш Телевизора в стаята с Бинокъл! Ще видиш всички изгорели пиксели, но това не значи, че телевизора е Счупен!
    Освен това има и много други вируси, даже повече от SarsCov... Ама никой не си прави труда да направи пълен анализ на количествената тежест. Както и на широко вирусен тест на група хора, та да видим къде точно в класацията е Ковида.
    Но пък е удобно за Манипулация!

    Коментиран от #10

  • 9 Перо

    18 3 Отговор
    Мангъра излезе прав и хаоса при тиквата допринесе до масова зараза,прекарана от хора със слаби симптоми и домашно лечение,което породи стадния имунитет с антитела,без ваксина! Някой път и простотията е полезна! Тези страни,като Гърция с 41% напълно ваксиниране и не се знае колко имат с една игла правят по 3109 души заразени за денонощие!
  • 10 Госあ

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "ГЛЕДНА ТОЧКА":

    Айде бе, само за научни цели ? Ма сте големи учени всеки случай хахахаха

    Коментиран от #11

  • 11 ГЛЕДНА ТОЧКА

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Това е изказване на самият Кери Мълис по повод спекулативното използване на неговата технология!
  • 12 QR Виза

    11 1 Отговор
    То па оставаше и туристите да са виновни 'дето им бъркат по всички дупки за тестове и чакат по границите докато на вируса му писне и вземе , че избяга от тях ??? Виновен е Мицотакис, който служи на друг "господ" и глупендерите около него, които "изнежиха" гърците, като ги държаха една година по спититата, като затворници и сега ковида така или иначе си ги намира! След време нищо чудно това поведение и "мерки" да бъдат осъдени, като задържане и удължаване на времетраенето на разпространение на вируса !
  • 13 dfu

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "извод":

    Не си прав, тия млади нямат ли семейства със стари и болни, които да заразят и да дигнат бройките в болниците и другата ковид статистика?

    Коментиран от #18

  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 6 Отговор
    Никога не съм могъл да разбера,какво ви привлича в гръцкия камънак!те нямат пясък ,а го карат и растилат за да правят плажна ивица?Гърция
    30.06–13.07
    Общ брой случаи 22 954
    Смъртни случаи 106
    222,854/100000...При англичаните 630/100000 и си пеят....За мен епидемията в Гърция е плод на стриктното затваряне......

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 15 Баце

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Некои от нас имат имоти в Гърция и то на пясъчни плажове.
  • 16 Поутса

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Разбира се че не можеш да разбереш.. Трябва поне мозък на средно ниво
  • 17 Ел Греко

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ми то с единствената ти гънка, дето сядаш на нея, как можеш да разбереш? Ми не можеш бе..вервай ми ! Требе ти поне още една, ама от къде?

    Коментиран от #20

  • 18 извод

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "dfu":

    на възраст над 50 години са напълно ваксинирани с 60-80%. те не са изложени на висок риск и не попадат в болница
  • 19 Бай Ганю

    2 1 Отговор
    Мицотакито е новия хай Хитлер!Тоя даже не може да се нарече грък.Живял и учил в Англия .Виден член на масонския клан.Учужден от гръцката култура .От нищото се появява и със деспот започва да дирижира ,и да видоизменя гръцкия начин на живот.Ама тия там са като овце -лесни са за манипулиране.Изплаши народа със глоби за какви ли не глупости,и гърчолята се свиха.Давам пример:Беше забранил музиката по всички заведения и таверни това лято,защото младите се възбуждали от ритмите танцували ,пеели и по този начин разпръсквали секрети от уста и нос- били като пръскачки на коронавирус.Целата работа е че човекът се вживява прекалено много като пастир повел стадо овце .
  • 20 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ел Греко":

    Ти пък...Къде я видя тази гънка?
  • 21 Хотелиера

    1 1 Отговор
    Хайде ходете в Гърция калъфи мизерни ха ха

    Коментиран от #23

  • 22 До Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор
    Иди на Крит, на Парос, на Наксос и после говори, разгледай гръцките плажове със син флаг. Има места, които изглеждат сякаш си на Малдивите, но някои предпочитам да запазя тайна, че току-виж се домъкнали татуирани кратуни и там.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.