30 Юли, 2021 18:00 4 534 12

Германия въвежда задължителни тестове за влизане от 1 август

  • германия-
  • задължителни тестове-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • вирус-
  • тестове-
  • берлин

В Германия от 1 август ще може да се влиза само с отрицателен тест - независимо дали по въздух, вода или суша

Германия въвежда задължителни тестове за влизане от 1 август - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Отрицателен тест за коронавирус - от първи август всички хора над 6-годишна възраст, които влизат в Германия, трябва да го представят. Изключение се прави само за ваксинираните и преболедувалите. Обаче и тези две групи ще трябва да правят тестове, ако влизат в Германия от региони, където върлуват новите мутации на коронавируса. Тестовете са задължителни за всички, пристигащи в Германия - независимо дали идват по суша, по въздух или по вода.

Подробностите в момента се уточняват, но вече се знае, че занапред ще се въведат две категории страни: високорискови и такива, в които се разпространяват новите мутации. Пристигащите от високорискови страни могат да влизат в Германия без тест, ако са ваксинирани или преболедували. Всички останали са длъжни да се карантинират за 10 дни, като на петия ден могат да си направят тест и да излязат от карантината, ако той е отрицателен. По отношение на тези, които пристигат от държави с мутации, изискванията са за задължителна двуседмична карантина, а и от всички ще се изисква тест, независимо дали са ваксинирани или преболедували. В момента например като такива особено опасни страни са класифицирани Южна Африка и Бразилия. Въвежда се и изискване за тест при всички над 12 години, независимо какво превозно средство ползват. До момента това задължение важеше само за пътуващите със самолет - вече обхваща и пристигащите с кола или влак, като контролът ще се извършва от влаковия персонал и от полицията. "Утешителното" е, че антигенният тест ще бъде достатъчен.

Новите правила влизат в сила в неделя (1 август) и навярно ще важат до края на годината, но тепърва трябва да се изяснят юридическите подробности: дали ще има промени в Закона за защита срещу инфекциите, ще гласуват ли Бундестагът и Бундесратът. Възможно е парламентът да се събере на извънредно заседание в края на август или началото на септември.

Причина за новите ограничения е и фактът, че все повече германци се завръщат от отпуска заразени. Институтът "Роберт Кох" съобщава за регистрирани 3662 случая в периода от 28-и юни до 25-и юли. Специалистите от института смятат, че хиляди туристи се заразяват по време на отпуска, като това се случва особено често в Испания, Турция, Нидерландия, Хърватия и Гърция. Независимо от това мнозинството новозаразени прихващат вируса в Германия - 81 процента. В девет от всеки десет случая напоследък става дума за новата мутация Делта. Кметът на Берлин Михаел Мюлер смята, че Германия се намира в началото на четвъртата вълна на пандемията и трябва да предприеме незабавни действия.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    36 0 Отговор
    Ковид си е КОВИД ,а бизнеса си е бизнес.В условията на медицинския фашизъм нямаш много права а само задължения да плащаш за всякакви глупости.
  • 2 Клаус Шваб

    26 1 Отговор
    Така ше е тя , че и по-лошо ще става ако стадото не се надигне.Ама като гледам елита добре си е свършил работата.А това е само началото.Четете баламрковци какво ни чака до 2030 г.

    Коментиран от #5

  • 3 хахаха

    16 0 Отговор
    Те са едни от най-краставите, на другите тестове ще правят.
  • 4 123

    19 0 Отговор
    Сега може и с тестове. Но няма да е за дълго. После ще пускат само боднати.
  • 5 НЕ ЧЕТАТ

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Клаус Шваб":

    ТЕ СА ПОЛОУМНИ КЮЧЕКЧИИ И ЩЕ ВЯРВАТ В КОМУНИЗЪМ И КАПИТАЛИЗЪМ А РАБОТАТА Е СЕРИОЗНА ФЕОДАЛИЗЪМ АГЕНДА 2030 Я ИМА ВЕЧЕ В ОФИЦИАЛНИТЕ САЙТОВЕ НА ЕВРОПА GOV

    Коментиран от #6

  • 6 Типажа Клаус Шваб........

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "НЕ ЧЕТАТ":

    Не е избиран от никой, нито някой е уполномощил президентите да посещават горепосочения тип и да ги инструктира как ние с вас трябва да живеем! Трябва да се внесе наказание за всеки президент посещаващ подобни типове, незабавен импичмент и сваляне от власт - в конституцията не пише че трябва да ги инструктира Клаус Шваб и който и да е Шваб!

    Коментиран от #8

  • 7 ха ха

    16 0 Отговор
    И ваксинираните ще прсвят тест къде е свободата на ваксинираните. Сега тези които са ваксинирани ще получат трета доза.
  • 8 Паразит

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Типажа Клаус Шваб........":

    Подкрепям !!!
  • 9 РСR не paзлuчaва ГPИП от кopoнкa

    5 0 Отговор
    Само ако тестовете не са РСR, че не искаме да продължават да ни ограничават правата и свободите и да се държат с нас като с престъпници заради обикновен грип или настинка.
  • 10 Ръб

    4 0 Отговор
    Тези не знаят на кой свят се намират. Толкова са застреляни.
  • 11 Гост

    2 0 Отговор
    Още една безумна и нелогична мярка на Ковид мафиотите. Със самолет, ако пътуваш със самолет ти искат тест, а с другите превозни средства по земята не. Сега поне са изравнили критериите. Германците не бяха допускани до кафета, ресторанти и до всякакви културни мероприятия половин година. Сега ги чака същата съдба, веднага след изборите.
  • 12 Бай Кольо

    0 0 Отговор
    как щея караме с този вирус-докога