Last news in Fakti

9 Август, 2021 14:24 2 334 5

Наказаха 30 държавни служители за провал при справяне с пандемията

  • китай-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • служители-
  • наказани

Китайската здравна комисия съобщи за 94 нови случая на вътрешно предаване на заразата за последните 24 часа

Наказаха 30 държавни служители за провал при справяне с пандемията - 1
Снимка: Shutterstock

Повече от 30 китайски държавни служители са уволнени или са получили други наказания заради обвинения, че не са реагирали правилно на последното увеличаване на случаите на коронавирус, предаде Асошиейтед прес, цитирайки Националната здравна комисия.

Сред уволнените са заместник-кмет, ръководители на градски райони и здравни комисии, и управленски персонал в болници, летищни и туристически ведомства, предаде Dariknews.bg.

Китайската Национална здравна комисия съобщи за 94 нови случая на вътрешно предаване на заразата за последните 24 часа. Последното огнище е свързано с летището в източния град Нанкин. Силно заразният Делта вариант първо е засечен сред летищните работници, но оттогава се е разпространил от тропическата провинция Хайнан на юг, до разположената на север Вътрешна Монголия. Заради епидемичният взрив бяха подновени някои ограниченията за пътуване, наложен бе локдаун на общини, затворен бе град Чжанцзяцзе с население от 1,5 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алекс

    4 1 Отговор
    Пак се прецаках,мислех че е в нашата мила родина.,държавата на абсурдите...
  • 2 КОКО

    2 0 Отговор
    "ПАНДЕМИЯТА" е Само ПОВОД ЗА СТАРТИРАНЕ НА ПЛАНА!

    «Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы»
    Й. В. Сталин
  • 3 име

    1 0 Отговор
    Да не би редакцията да бърка нещо. В многомилиарден Китай ако има само 94 новозаразени за ден, значи са шампиони.
  • 4 SQUAD GAME

    1 0 Отговор
    С какво ги наказаха, бой с пръчка по дупето и хвърляне на децата на кладата. Така работи демократичния режим в Пекин не е по различен от режима на Вашингтон с 90 милиона бедняци и просяци по улиците повече от населението на обединена Корея

    Коментиран от #5

  • 5 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "SQUAD GAME":

    Аааа не, не баце. В Китай крайно бедните са десетина пъти по малко от кочината саш. Хаа ха я го глей нашия гольо. Между другото, ти къде изобщо се обаждаш? Треторазряден примес.