10 Август, 2021 13:07 1 503 12

Ще бъдат закупени още над 20 000 устройства за ученици

  • ученици-
  • таблети

2 500 000 лева ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите

Ще бъдат закупени още над 20 000 устройства за ученици - 1
Снимка: БГНЕС

Още над 20 000 допълнителни устройства на стойност над 6 милиона лева ще бъдат закупени за ученици от държавни и общински училища. Ще бъдат осигурени преносими компютри с операционна система Chrome, таблети с операционна система Windows и таблети с операционна система Android.

2 500 000 лева ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите в централния бюджет за 2021 година, реши Министерският съвет на неприсъствено заседание. Останалите средства за техниката ще са от преструктуриране на разходите по бюджета на Министерство на образованието и науката за 2021 г.

С осигуряването на техниката ще се обезпечи преминаването в обучение от разстояние в електронна среда.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пкп я

    19 0 Отговор
    Все повече разходи и все по тъпи ученици!

    Коментиран от #9

  • 2 напомняне

    4 1 Отговор
    Напомняне от лекарите

    Отдавна ни лекуват онези с купени дипломи.
    Скоро ще ни лекуват онези с дистанционно обучение

    Коментиран от #7

  • 3 Сандо

    6 1 Отговор
    Ако ще 20000000 устройства да купят,ефекта ще е минимален.Върнете образователната система на социализма,доказала своята ефективност.Стига сте произвеждали функционално неграмотни ученици,имайте милост към младите хора,към децата на България,замислете се за бъдещето на държавата ни!
  • 4 temerut

    7 0 Отговор
    Нещо не е ясно!И с усройства и без масово учениците не бяха в онлайн уроците.Масово се бяга и отсъства и от присъственото обучение.Говоря и като учител,и като родител.Уж социално слабите,за които се купуват тези устройства,са без таблети и интернет,а са често с по-хубави айфони и телефони от моя.Докато не се намери регламент за отговорност на родителя за отсъсвия и бягства-все ще са лоши резултатите.Та ние и за допълнителната работа с изоставащи искаме тяхното съгласие и много яесто не го получаваме.Как да работим ефективно?
  • 5 мимишко

    4 0 Отговор
    За малоумните ромоконяци ученици бяха закупени двестахиляди устройства с безплатен интернет.
  • 6 мда

    3 0 Отговор
    Лошо, особено за по-малките ученици. Явно че пак ще почнат дистанционно, но поне малките ученици да учат присъствено. Големите, то се видяло, че ще го карат на самообразование, който иска ще учи, който не иска няма.
  • 7 д р Вирхов

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "напомняне":

    Ама така ни лекуват,че крайният резултат е екзитус леталис!Некадърни мошенници!
  • 8 dfu

    3 1 Отговор
    За общи знания, които не са свързани с физически умения, обучението онлайн превъзхожда присъственото. Но има едно голямо "НО" - не всеки има качества да се самообучава, особено младите. Трябва да някой, който да ги научи как се учи. Отделно от това, голям проблем е са практическите знания и умения, и по-точно - прилагането на наученото от различните учебни предмети в практиката.
  • 9 чичо мюмюн

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "пкп я":

    Особено ромовете.Съответния ром ученик гледа как баща му и майка му изработват следващото изчадие и във същото време се обучава!Супер,с подкрепата на ДПС!
  • 10 PSG FR

    4 0 Отговор
    Щом пак се заговори за устройства, значи е ясно какво са ни замислили още от сега. И този път може и началото на уч. година да не е присъствено...
  • 11 И служебното правителство

    4 1 Отговор
    се юрна на комисионните . Браво, Радев !
  • 12 Гост

    3 0 Отговор
    Хора проблема за съжаление е глобален. Просто и ние като всички държави изпълняваме каквото ни се каже. Нещата са много зле за бъдещите поколения, както има една култова реплика от стар български филм "на нас висшисти не ни трябват"