14 Август, 2021 11:22 2 134 12

Задължителна ваксинация за държавните служители в Канада заради Делта варианта

  • канада-
  • задължителна ваксинация-
  • ваксинация-
  • коронавирус

Министърът по междуправителствените въпроси Доминик Льоблан заяви вчера, че задължителната ваксинация на чиновниците ще бъде въведена към края на октомври

Задължителна ваксинация за държавните служители в Канада заради Делта варианта - 1
Снимка: БГНЕС

Канадското правителство обяви, че скоро ваксинацията срещу COVID-19 ще стане задължителна за държавните служители, както и за работещи в редица други сфери, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс. Решението на канадските власти е свързано с желанието им да избегнат нов пик на епидемията от COVID-19, особено с оглед на разпространението на варианта Делта на коронавируса.

Министърът по междуправителствените въпроси Доминик Льоблан заяви вчера, че задължителната ваксинация на чиновниците ще бъде въведена към края на октомври. Той отбеляза, че лицата, които не може да бъдат ваксинирани по медицински причини, ще бъдат тествани и спрямо тях ще бъдат прилагани и други мерки. Министърът на транспорта Омар Алгабра заяви, че задължителна ваксинация се предвижда за работещите в сферите на въздушния, жп и морския транспорт, както и за пътниците в самолети, влакове и круизни кораби.

Канада е с един от най-добрите показатели за ваксинация в света. 82 процента от населението са с поставена първа доза ваксина срещу COVID-19, а 71 процента са напълно ваксинирани. На фона на четвъртата вълна от пандемията, свързана с разпространението на Делта варианта, обаче броят на заразените в Канада за последните две седмици се увеличи двойно.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ковидняк

    33 4 Отговор
    айде след десетина години без канадци!

    Коментиран от #4

  • 2 ARGON

    38 4 Отговор
    Еврейски ковид-фашизъм. Ваксата няма патент в САЩ, защото не отговаря на стандартите за ваксина и за това е нелегитимна. Ваксата е био-оръжие за ликвидиране на наивните овце.
  • 3 Пич

    42 4 Отговор
    Когато хората започнат да умират с хиляди , о задължителните ваксини , въвелите задължението политици , задължително ще бъдат бесени по светофарите... По цял свят...
  • 4 123

    5 33 Отговор

    До коментар #1 от "ковидняк":

    канадци ще има , но виж простотията ще затрие българина

    Коментиран от #12

  • 5 Лудница

    30 3 Отговор
    По всякакъв начин се спира разпространението на човешката популация, с това ваксиниране почти го измислих перфектно. Последна фаза ще е когато се роди ново дете да бъде оперативно осакатено да не се възпроизвежда. Геноцида е в своя пик никога не е бил по свиреп, а те го предлагат като демокрация и форма на благоденствие за човешкия род.
  • 6 Някой

    37 3 Отговор
    Фашизъм в действие. И как точно си представят, че ще борят делта варианта с ваксина, която май го причинява?
    Вече е доказан факт, че набодените с нещото не са предпазени от заразяване. Също така са вирусоносители, т. е. заразни са.

    За чий ч..еп са тогава тези ваксини? Или някои конспиративни теории не са чак толкова конспиративни?
  • 7 Министърът на

    25 1 Отговор
    транспорта - Омар Алгабра - чист "канадец" мейби?
  • 8 Rogi

    29 3 Отговор
    Тия простотии ме тласкат още повече към антиваксърството.Когато видя.че всички лекари са се ваксинирали може и да се замисля.При положение,че самите лекари не я искат как да накарат хората.Тая дивотия с ковида трябва да спре най накрая.
  • 9 Активист на БКП

    26 2 Отговор
    Геноцид !!! Трябва да останат 500 ми лиона души на Земята! Посланието от Стоунхендж !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ще направят задължителни

    8 4 Отговор
    Навсякъде, с фалшивите си ваксини....абе Стойчу, може ли да си толкова нахален ром....?!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.