Last news in Fakti

18 Август, 2021 10:12 3 590 44

Д-р Миндов: Делта вариантът засяга децата

  • делта вариант-
  • коронавирус

Учебната година е необходимо да започне дистанционно

Д-р Миндов: Делта вариантът засяга децата - 1
Снимка: Фейсбук

„Това, което е характерно и трябва да ни притеснява с новата вълна е, че Делта вариантът засяга децата. В Съединените щати, например, 2,4% от хоспитализациите са на деца, което е тревожно”. Това каза в студиото на „Здравей, България” председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов.

Според него учебната година трябва да започне дистанционно. „В България миналата година нямаше първа вълна през март, защото грипната ваканция на учениците съвпадна с коронавируса. Това ни спаси”, допълни лекарят.

Той коментира идеята за безплатните лекарства за лечение на по-леките случаи на коронавирус. „Става въпрос да се сложи ред в този хаос, който беше в извънболничното лечение. По-скоро е една домашна грижа - структурирана в един алгоритъм, в една амбулаторна процедура, включваща много неща”, допълни той.

Според д-р Миндов една от основните причини за претоварването на болниците е била липсата на алгоритъм или процедура, по която лекарите да работят.

„Сега разполагаме само с един безплатен PCR тест, който можем да дадем на пациента. Нямахме диагностиката. Един пакет с изследвания - рентгенови и кръвни, са изключително важни за прогностичния процес”, уточни лекарят.

Според д-р Миндов вече е късно за мерки. „Те бяха две - ограничаване на контактите и ваксиниране. Българинът отказа да прави и двете неща. Сега ще се готвим за болнично и извънболнично лечение”, заключи председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    55 10 Отговор
    СЕГА И ДЕЦАТА ЛИ ПОЧНАХТЕ ДА КЪЛНЕТЕ НА СМЪРТ БЕ. ИЗГУЧЛЕЦИИИ. ЗАТВОР!

    Коментиран от #7, #10, #26

  • 2 сила

    55 9 Отговор
    ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА НА МИРА ДА УЧАТ И ДА СЕ РАЗВИВАТ СВОБОДНИ.....ИЗРОДИ
  • 3 123

    58 7 Отговор
    Няма да пипате децата. Гадове сатанински.
  • 4 питам

    41 6 Отговор
    Щом се боите за децата, къде са ви мерките? От 3 дена ни заливате със стряскащо инфо за 4. вълна, но нищо не предприемате. Ако си мислите да ни принудите да се ваксинираме, не е това начинът.

    Коментиран от #30

  • 5 Някой

    53 5 Отговор
    Ще пробват да насторят хората. Ще изпозлват най-милото на хората - техните деца, за да ви убедят, колко необходимо е да ваксинирате себеси и децата си с неодобрен експериментален препарат.
    Хора, гледайте и мислете, преди да действате!
  • 6 ЕВРО НЮЗ

    53 4 Отговор
    Пазете децата си с цената на всичко.. Едно време на запад са ги плашели че Комунистите ядат деца, но сега запада наистина яде и деца, не се спира пред нищо
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Христо Илиев

    44 4 Отговор
    От къде се появяват всякакви докторчета,математици,професорчета,слуговници,подлоги,продажници и ни "къпят" с всякаква измишльотина!Продажници!То е ясно,че си измисляте и 4та и 5та и 6та вълна ще има,вече ви знаем схемите и стъкмистиката!
  • 9 този е лъжец

    42 4 Отговор
    Този пак ли го извадиха да лобира за фармацевтичните фирми?

    Не ви ли стигат парите, които народът ви наля в дебелите гуши?
    Разкарайте се с долнопробната си пропаганда!
    Всеки сезонен грип сега ще ни го фалшифицирате като нова Ковид-вълна?

    Позор, че на такива се дава трибуна - явно медиите получават пари за това. Проумейте, че на българите им е писнало от вас.
  • 10 УмМуДайте

    6 29 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Този вариант е по-заразен, т.е. човек произвежда повече от вируса, това става, като повече инфектирани клетки на белия дроб, са включени. Това ще рече, че при децата, при които клетките на белият дроб се развиват бързо и затова нямат проблеми с дишането, въпреки че са заразени, с новият вариант ще имат... Така и на тяхната имунна система, няма да и се даде време за реакция...

    Коментиран от #14

  • 11 123

    25 2 Отговор
    АМИ КАТО ЗАСЯГА ДЕЦАТА ИМА ИВЕРМЕКТИН ПРОФИЛАКТИЧНО ,ТОВА ГО ТВЪРДЯТ ПРОФЕСОРИ КОИТО СЕ БОРЯТ СЪС ЗАБОЛЯВАНЕТО.ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ Е ПО-ДОБРЕ ОТ "ВАКСИНА"С КОЯТО В МОМЕНТА СЕ ПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ С "ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ".
  • 12 ЕВРО НЮЗ

    34 2 Отговор
    Учете се от Талибаните. 20 години пасяха трева, живяха в дупки и пещери но постигнаха целта си. Не се предавайте. Чували ли сте овца как блее когато и отмъкнат агнето да го колят. Събудете си чувството поне колкото на овца и се защитавайте

    Коментиран от #20

  • 13 Хайде де

    32 4 Отговор

    До коментар #7 от "фффффффф":

    А "пъпешите" кога ще престанат да пречат на колективният имунитет на нацията?
    Най-силната имунна система притежават децата, "пъпеш" неузрял.
    Позволявам си да те наричам "пъпеш"-защото наричаш хората "тикви".
    Къде се е чуло и видяло вирусът с времето да не отлабва и да засяга най-силно защитените.
    Скъсайте си дипломите, че 30-те сребърника, Юда не успя да ги похарчи, та така и с вас "търговците в Храма"-предстои международен трибунал за вас, 2-ри Нюрнбергски Процес, Хитлер бледнее пред вас..

    Коментиран от #28

  • 14 ТаУмВзе

    30 1 Отговор

    До коментар #10 от "УмМуДайте":

    Всичко живо се е нагълтало с Пропаганда и много разбира. Нали си Жив бре! Прочети какви устоите на пропагандата. Щото вече Гьобелс и Менгеле пасти да ядът. А да кълнеш деца Български, не знам какво ви е.
  • 15 Българин

    33 2 Отговор
    "В Съединените щати, например, 2,4% от хоспитализациите са на деца, което е тревожно"...това е от статия от вчера, но белия мафиот услужливо пропусна да спомене друго от същото статия - над 80% от хоспитализираните са с по две дози, не съм математик като гадател Витанов, но все си мисля, че 80% е доста повече от 2%.
  • 16 вождатам

    23 0 Отговор
    Как па един полетик не омре от вашиту кофитче? Стига са габаркахтей с мени! Ей, ша ви опраят талибаните озаде!
  • 17 Рошко

    6 0 Отговор
    Новонаьнсченс звезда на хоризонта, ай да ни е честито
  • 18 Рошко

    23 0 Отговор
    И в Афганистан що няма ковид бря
  • 19 песимист

    25 3 Отговор
    ако се започне годината дистанционно, и не се ликвидира изоставането от предишната година, с интензивни присъствени уроци, и съответните тестове, и това до Нова Година поне, накрая ще се окаже че нещата са тотално изпуснати, и няма смисъл детето ти да е записано в училище, то няма да получава нищо от там, само на учителите ведомостите ще си вървят, все едно реално са си свършили работата, по документи всичко ще е предадено и научено, не ви ли е ясно това расъждаващите тука, политиците са на път да съсипят бъдещето на децата ви, а вие седите и гледате, няма ли да има поне един протест пред МОН в полза на присъственото обучение
  • 20 ХУМОР САТИРА И ОООООО😬

    1 9 Отговор

    До коментар #12 от "ЕВРО НЮЗ":

    АМИ ОТИДИ И СТАНИ ТАЛИ БАНСКА БУЛКА👳😱👳😱
  • 21 НА ЕСЕН:ГЕОРГИ КАЖИ АРБАЙТЕН

    0 0 Отговор
    ГЕОРГИ:ГОСПОЖО,НЕ МОГА_СЕГА СЕPA!🚾🚾ПРЕД 💻
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тракиец

    25 2 Отговор
    Сега розбрахте ли че са се прицелили и децата да бодат.Давайте ги парите за ваксини нищо че не помагат но пощадете децата те са бъдещето.Това ли измислихте ,не ви стигат 2 боцкания и почнахте да говорите ,че трябват 3,4,5 игла.Платете ги ваксините,но оставете децата.
  • 24 парлама

    27 3 Отговор
    Този който заплашва и или напада децата е ВРАГ №1 на народа! Тези гадове трябва да работят най-мръсната работа с окови на неофициално минималната заплата в България и да спят в затвора

    Коментиран от #42

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 1917

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Този май е бил засегнат от детски паралич и деменция.
  • 27 miro i

    12 1 Отговор
    Тоз дистанционо от затвора да работи от женския!!!!!
  • 28 д34ет56

    6 20 Отговор

    До коментар #13 от "Хайде де":

    Какъв колективен имунитет те гони теб, стига повтаряхте глупостите на магъра, не разбрахте ли че повтаря, че вируса е млад и не знаят как ще мутира, затова такава дандания вдигнаха, и най вече че не е естествен вирус.
  • 29 Jacques Yves Moineau

    12 1 Отговор
    Да си правиш опити с деца!!!??? Това и д-р Менгеле не си е позволил....
  • 30 ллли

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "питам":

    А вие пък като спазвате мерките, хаха ....
  • 31 Анонимен

    9 7 Отговор
    Заради два месеца чужденци в "туризма", сега целия бг народ ще страда. Защо пускахте сульо и пульо в Бг, само с по 1 тест, не знаехте ли че ще внесат заразата или за някой лев и майка си ще продадете. Садисти!!

    Коментиран от #35, #44

  • 32 Правилно

    16 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Те бяха две - ограничаване на контактите и ваксиниране. Българинът отказа да прави и двете неща"
    Българина видя за какво става въпрос от началото на пандемията до сега, прецени и направи своя избор. Вече е много по-трудно да бъде уплашен и излъган.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 дгреге

    2 10 Отговор

    До коментар #32 от "Правилно":

    Българина, като цяло е доста ниско интелигентен индивид!
    Очевадно е вече!
  • 35 Няма смисъл

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    Гърците като не пускаха никого без тест и ваксина какво стана при тях?
    Пак същото, но съсипаха нервите на народа, бизнеса и сезона, който с гордост откриха май месец. Полза то това няма - фактите го доказаха.
    Тази игра може да бъде играна по същия начин години напред. Затова трябва да спре още сега.
  • 36 Няма ваксина - няма работа!

    1 6 Отговор
    Всички патладжанки и патладжани да си плащат ваксините. Искате да заразявате българи? Ще си получите заслуженото!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Спрете

    9 1 Отговор
    И тази вълна ще мине като останалите. Вече има и ваксини за хората, които се притесняват, така, че спрете да насаждате страх, защото и малкото останало доверие в хората ще се изпари с тази вълна завинаги.
  • 39 Бегай

    10 0 Отговор
    Да няма настинка която да не хваща децата.. вие какво си мислите , че децата не боледуват ли ... Абе ходете с тая ковидарска пропаганда някъде другаде мен от настинка не ме е страх...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Д-р МИНДИЛОВ

    4 0 Отговор
    Тва ти е името и си го следваш
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гърчев

    8 0 Отговор
    Поредния българоубиец
  • 44 Jacques Yves Moineau

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    Ти нормален ли си????