Last news in Fakti

23 Август, 2021 13:57 3 856 8

Как да удължим живота си с 48 минути дневно

  • дълъг живот-
  • възраст-
  • здраве-
  • удължаване на живота-
  • здравословно хранене

Правилната храна стои в основата на дългия живот

Как да удължим живота си с 48 минути дневно - 1
Снимка: Shutterstock

Консумацията на определени храни може да съкрати или да удължи живота, твърди изследване на американски специалисти от университета на Мичиган, публикувано в сп. "Нейчър фууд", пише БТА.

Консумацията на един хотдог, например, отнема 36 минути от живота, докато една порция ядки прибавя 26 минути.

Общо изследователите са оценили 5800 продукта. Според тях замяната на 10 процента от дневните калории от говеждо и преработено месо с комбинация от плодове, зеленчуци, ядки, бобови растения и морски дарове намалява въглеродния отпечатък от храненето с една трета.

Ако се храни по този начин, човек може да удължава живота си с 48 минути дневно. Този вид промяна в храненето може да има положителен ефект не само върху хората, но и върху околната среда, убедени са изследователите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бегай бре

    8 0 Отговор
    ГАААаааааати ТЪПАТА статия.....СЪБИНО....мн си п.р.о.ста ма....как точно ще се удължи жовота с 48мин....така и не става ясно в тая простотия дето си надраскала....
  • 2 Дърти к.. четете....!

    2 0 Отговор
    Да, едете, вместо един ден, два дена 1/4 или свински.....!
  • 3 Хахахаха

    1 0 Отговор
    Хахахах
  • 4 Пурко

    3 0 Отговор
    Офффф мъри Събинке мамина!!! Стегни се малко молим те!
  • 5 Грульо

    1 0 Отговор
    Въртяха, сукаха и накрая пак се оказа борба за климата. :D
  • 6 Бичето

    1 0 Отговор
    Когато стоите по малко на масата или в тоалетната удължавате живота си.
  • 7 К.К.

    0 0 Отговор
    Говедото е тревопасно, една говежда пържола все едно една зелена салата.
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Мисля и съм убеден...тежко заболяване може за се лекува само със Слънце и движение!За раковите заболявания не е виновна пластмасата и храната, а урбанизацията...В Големите градове хората се обездвижват и слънцестоенето не е достатъчно за организма им!Убеден съм,че диетата не е така важна,както движението!Движението е Живот!Питах ви каква е статистиката на раковите заболявания сред народи и градове на морето и други.Ако някой има силна воля и е изпаднал в безизходица след Присъда ....Рак,инфаркт според мен с движение може да препограмира организма си и да унищожи сам рака!Движение и Слънце!В лечение на тежки форми на рак диетата е на 3то място!Сега лечението е ....Първо лекар,после пак Лекар и терапии,после лекар за да ви ...въстанови от терапиите...После постояни ЦТ на6 месеца,или година...Според мен е заблуда,че това заболяване се предизвиква от Пластмаса и стрес!!!Предизвиква се от липса и недостиг на светлина и от там нужите витамини образуващи се от слънцето!Вероятно рак ще се лекува по съвсем различен и много по необременяващ начин от сега!