29 Август, 2021 08:52 4 437 107

Проф. Христова: Ваксинираните са защитени срещу пандемията

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Директорът на НЦЗПБ отчита по-висок интерес към имунизацията

Проф. Христова: Ваксинираните са защитени срещу пандемията - 1

„Въпросът е дали има нужда от трета доза за нормален и зрял организъм, който е с достатъчна имунна защита. Доказа се, че има клетки на имунната памет, които ще пазят спомена по-дълго време и ще индуцират по-бърз имунен отговор при една евентуална зараза”, каза пред "Нова телевизия" директорът на НЦЗПБ относно третата игла от ваксината срещу коронавируса.

Тя беше категорична, че имунизираните срещу COVID-19 са защитени. „Очакваме да видим в бъдеще как ще се развият нещата. Но в момента хората с достатъчно напрегнат имунитет, те категорично са защитени”, уточни проф. Христова.

Като най-ефикасната защита срещу коронавируса професорът определи именно ваксинацията. „Безвредни, изпробвани върху много хора. В последните дни забелязвам засилване на интереса към имунизацията. Това показва, че здравият разум надделява. Според мен те изчакваха дали ще има четвърта вълна. Трябва да знаем, че ваксинирането е начинът да се спрат мутациите и новите варианти”, обясни тя.

Директорът на НЦЗПБ коментира и разпространението на заразата в страната. „Вървим в подножието на върха. Случаите бързо се покачваха, сега малко по-бавно. Надяваме се, все пак, да стигнем върха и да започнем да слизаме от него”, уточни тя.

Проф. Христова допълни, че в момента България се намира в по-оптимистичния вариант за коронавируса. „Това в числа означава, че по оптимистичния вариант трябваше да имаме към 1 500 случая, а по песимистичния - към 3 000. А ние имаме 1 700”, каза директорът на НЦЗПБ.

Тя уточни, че въпросът е кога ще достигнем пика. „Трудно може да се предвиди как оттук насетне ще се развие епидемията. Дали ще продължим да се катерим по този пик и кога ще тръгнем да слизаме. При всички случаи през септември ще има активна динамика”, допълни проф. Христова.

Относно циркулацията на различните варианти на COVID-19 в България, тя каза, че Делта преобладава на 96-98%. Секвенирани проби за Ламбда варианта у нас няма, категорично заяви проф. Христова.

При Делта варианта тя коментира, че заболеваемостта се е изнесла към по-младите хора. Пикът на заболелите вече е при около 30-годишните. „Обяснявам си го с това, че те не се ваксинираха и не преболедуваха при предишните вълни. При тях имунната система е в по-бойно състояние, но има и тежки случаи. Младите не бива да подхождат лековерно”, призова директорът на НЦЗПБ.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей чшшшш

    112 10 Отговор
    Това е опашата лъжа!
  • 2 Лъже

    73 6 Отговор
    Яко и тая,утре ви почваме,стига вече.16.30 на пилоните

    Коментиран от #11

  • 3 Smooth Jazz

    116 9 Отговор
    Аман от платени статии с хвалебствия за ваксинирането. Яка пропаганда. Бил Гей плаща.

    Коментиран от #6

  • 4 Сивата котка

    84 4 Отговор
    Слагаме две игли, за да сложим трета!?!? След нея и 4-а, щото третата да се подсилила. Я де що за ваксините ги приказвайте на калцуните си.

    Коментиран от #17

  • 5 Дарвинист

    14 66 Отговор
    Неваксинираните ще преоткрият Дарвин.

    Коментиран от #7, #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ще се срещнат

    6 48 Отговор

    До коментар #5 от "Дарвинист":

    с Дарвин на оня свят?
  • 8 По Мутафчийски

    78 6 Отговор
    Тогава, като ми дойде болен "ваксиниран", да го връщам?!!!
  • 9 карамфила

    44 4 Отговор
    " Директорът на НЦЗПБ отчита по-висок интерес към имунизацията" Мале,мале, ква стана тя,отивам да се въксънирам и няма въксъни.Всички бели хора от фъкултето и от герп отишли да съ въксънират начело с бою дебелия и цар кирО и не останали въксини.ВЪКСИНИ ИЛИ СМЪРТ.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Танци на пилон!

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Лъже":

    Тва е мноо яко!
  • 12 Смятайте

    9 73 Отговор
    Какви сте мъже, щом от една ваксина ви е страх....... 2мл щяла да ви убие, разложи...... Страшни шубета сте!

    Коментиран от #33, #42, #62, #82

  • 13 Жоро

    56 4 Отговор
    Интересното е, че те гледат запада където капат като круши, тук случая не е такъв и с мерки или без ваксини или без всичко си минава като грипче..

    Коментиран от #85

  • 14 Абе

    77 4 Отговор
    То бива бива лъжи,ама вече прекалиха.Как така ваксинираните били защитавали?.Цял Израел се набоде и пак болни.Гърция на ден отчита над 3000 заразени и то ваксинирани.Ако предпазва от нещо тая ваксина щеше да има разултат.А то май май предпазва само да от здрав - прав на болен .
  • 15 Баба Станка с танка

    48 4 Отговор

    До коментар #6 от "Мангър":

    Като те гледам чедо на теб вече са ти набили пфайзера. Моите съболезнования!
  • 16 Един

    62 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дарвинист":

    А ваксинираните като теб ще се радват на цветущо здраве, до момента, когато ще бъдат застигнати от инфаркт или инсулт, който разбира се няма да има нищо общо с ваксините...
  • 17 карамфила

    48 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сивата котка":

    Не може ли направо третата че не останаха места в гробищата от ваксинираните?
  • 18 Нов Световен Ред New World Order

    53 1 Отговор
    Затова ли стана професор, да измисляш нова медицина?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Госあ

    32 6 Отговор
    С второто съм съгласен. Вече са изпробвани на много хора. При положение че ядем бклуците на ЕС, що да не използваме и бклуците на фармацията на ЕС. Освен това ме притесняват и пратките за източна европа, но едно е ясно, християндемократите ще пуснат вируса абсолютно безпрепятствено да върлува в еврокчината за да защитят туристическите си ценности, а малкият процент ваксинирани у бгто ще разпространяват яката.

    Коментиран от #39

  • 21 И тази е

    40 2 Отговор
    като всички престилкаджии от " Първа линия". На хранилката с хилядарка от въздуха.Над година и половина.Да сте чули лекари от други специалности,да вдигат врява,колко е страшно? Те останаха в страни.За тях няма" първа линия" защото ще се счупи клона- няма толкова стотици милиони. Другите си бачкат,и псуват наум.Миналата година,имаше една група от тях,който изразиха открито недоволство,заради нулеви направления по клинични пътеки,в техните специалности.Точно като" Всичко за фронта,всичко за победата!" Съществува само Диадемката- другото е придружаващо.Но със сигурност им затвориха устата веднага.Млъкнаха и не се появиха пред медиите.

    Коментиран от #27, #106

  • 22 Рошко

    21 1 Отговор
    Ами защитавайте се, и си живейте во всеки веков
  • 23 ха ха ха

    25 2 Отговор
    Браво на тях... аз искам да си имам вечен имунитет, като изкарам болестта! ... утре ще пуснат някой нов бацил и ваксаните ще патаксат 🤣

    Коментиран от #34

  • 24 big

    35 1 Отговор
    И от какво са защитени? Разболяват се, разнасят вируса, а някои от тях умират пак! През първите "вълни" вируса беше последната капка в чашата на живота на възрастните или тежко болни хора, дори те да не са подозирали това. Сега, по-малката евентуална смъртност я приписват на ваксините, но не е вярно, просто останаха хора с по-висока степен на имунитета и го изкарват много по-лесно. Разбира се, всяко правило има изключения.
  • 25 абг

    46 1 Отговор
    Професор христова явно живее в някаква паралелна реалност, статистиката е нищо за нея, гроша е по-силен от статистиката.
  • 26 Васил

    4 38 Отговор
    Починалите от ваксините до момента са двама и то с Астра Зенека а починалите от употребата на алкохол цигари е доста по голяма че тези два случая е просто смешно.

    Коментиран от #37

  • 27 Нали сме

    23 3 Отговор

    До коментар #21 от "И тази е":

    във ЕС каквото наредят от там трябва да се спазва.
  • 28 експерти

    44 3 Отговор
    Омръзна ми да чета глупости от професори!

    Коментиран от #48

  • 29 БАЙ Х@Й ‼️

    27 2 Отговор
    😃- А като се ваксинирам , ще мога ли да свиря на пиано? - Да, разбира се ! - Чудесно , винаги съм искал да мога да посвиря малко на пиано !😉

    Коментиран от #53

  • 30 Няма да

    5 35 Отговор
    пропусна и тук да го напиша. До пишещите тук чалгари и боковисти! тук чaлгaри и бoкoвиcти! Зaщo плюeтe прoтив вaкcинитe, вe, eeeй. И двaмaтa ви "лидeри" ce вaкcинирaхa, aмa мълчaт дa ви призoвaт, зa дa нe ви зaгубят кaтo избирaтeли, хaхaaaaa! Дa cтe чули Прeзидeнтът дa ce e вaкcинирaл! Хoди cи c мacкaтa чoвeкът, кoгaтo трябвa и e ocтaвил нa нac дa избирaмe. Инaчe cтe гoлeми бaбaити в oплювкитe!
  • 31 Ива

    43 3 Отговор
    Стига с лъжите
    Справка в worldometers - виж ИЗРАЕЛ. Световните отличните по ваксинация. Полза - никаква. Вредите тепърва ще ги отчитаме.
    Всеки средно грамотен може сам да си направи извода.

    Коментиран от #40

  • 32 Варненец

    23 2 Отговор
    Мдааа, виждаме, слушаме и четем. Има много светли примери за това. Да не казвам, че е точно обратното.
  • 33 Четат

    6 26 Отговор

    До коментар #12 от "Смятайте":

    конспиративни теории и се навиват един друг! Иначе умират от страх да не ги лепне Ковид тези "мъже"!

    Коментиран от #91, #96

  • 34 Внимавай

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "ха ха ха":

    какво си пожелаваш!
  • 35 Centyrion

    35 1 Отговор
    Върви да им го кажеш в Израел и в Англия, щото там са ваксинирани а болниците са пълни.Ваксините са боклуци,двама познати имам,които след пълен цикъл нямат анти тела,по последни данни 15% от ваксинираните са резистентни.
  • 36 Селянин

    28 0 Отговор
    Пример Изрел.....59 % с втора доза и лъжааа !!!!!Нещо фалшиво има във ваксивите !!!!!
  • 37 Не са

    32 0 Отговор

    До коментар #26 от "Васил":

    починали от Астра Зенека, а от Пфайзер - едната след два дни, другата се парализира. А Япония изтегли Модерна.
  • 38 хмм

    25 2 Отговор
    Искате да тровите хората с инджекции. Няма никакви ваксини. Какви три дози какви глупости.
  • 39 Госあ

    5 22 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Мисля че еднодозовата янсен/джонсън е добър вариант докато се чакат някакви истински ваксини от Франция и Австрия, ако изобщо стигнат до тук (което ме съмнява). Натиска ще бъде голям, границите ще бъдат отворени, много добре знаем как се спазват противоепидемичните мерки у бгто и карантината. Тея с ваксините изобщо не ги спазват, а тестването и личната отговорност тотално липсва. Хората или нямат по 130 лв за тест или ганьо умишлено не се тества, за да не остане във фиктивна карантина и да си разнася вируса. Протоколи за хоспитализация и лечение в ес - няма като допълнение към липсата на адекватно тестване и проследяване на контакти. Затова смъртността е абсолютно несравнима с развитите азиатски страни. Освен това, поне векторните ваксини са ползвани поне веднъж досега срещу хепатит и има наблюдения върху дългосрочни странични ефекти. Имат насочване към определен тип клетки и не са съмнителни относно състав.

    Коментиран от #49

  • 40 Израел

    5 13 Отговор

    До коментар #31 от "Ива":

    са на 7 място по % ваксинации.
    Вчера имат 3 умрели.

    Коментиран от #43

  • 41 Учуден

    27 0 Отговор
    Как пък не се намери поне един рекламен агент на препаратите/ нямат нищо с ваксини/, който да говори с факти, само празни приказки, които нямат нищо общо с действителността. Достатъчно е да погледнеш данните от Израел и Италия и цялата картинка ще ти се изясни.

    Коментиран от #46

  • 42 €&@

    3 11 Отговор

    До коментар #12 от "Смятайте":

    Шубето е голям страх! 🤣

    Коментиран от #45

  • 43 Реалност

    24 0 Отговор

    До коментар #40 от "Израел":

    и 12 000 заразени, 7 540 хоспитализирани, от които 6322 с две дози, 523 с една и 83 с три, починали от тромбоза само за юли 811, миналата година по същото време са имали 546 заразени

    Коментиран от #47

  • 44 Да ви кажа

    6 26 Отговор
    Какво и да драскаме и да се възпротивяваме файда няма.Щом сме вътре в ЕС не очаквайте че при нас нещата ще са различни.Ще се ваксинираме всички.Просто няма да имаме избор.Ще започне едно извиване на ръце и щем не щем ще се бодем.Французите и те не искаха,ама клекнаха когато им блокираха банковите сметки.Гърците също след 15 септември въвеждат блок на сметки.И при нас ще го направят.

    Коментиран от #51, #61

  • 45 Прав си

    17 2 Отговор

    До коментар #42 от "€&@":

    От едно кихане така да напълниш гащите, че доброволно и безплатно да станеш опитна мишка:)
  • 46 Госあ

    15 8 Отговор

    До коментар #41 от "Учуден":

    Смъртността от вируса при държавите с ваксинирани наистина намалява. Сравни Израел с Индия. Друг е въпросът за страничните ефекти и смъртността от самите експериментални ваксини, за които апропо, никой не носи отговорност. Но както сто пъти писах, живеем в демокрация и основната ценност е печалбата. Нали това искате ?

    Коментиран от #52, #54

  • 47 Без ваксини

    2 15 Отговор

    До коментар #43 от "Реалност":

    по-добре ли щяха да са в Израел?
    Как мислиш?

    Коментиран от #55

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Нидерландия

    18 0 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    и Щатите забраниха "Янсен" като най-ненадеждната ваксина.

    Коментиран от #56

  • 50 Баба Марта

    18 1 Отговор
    Тая обикновен или платен вампир е?
  • 51 Българин

    28 2 Отговор

    До коментар #44 от "Да ви кажа":

    Това в България няма как да стане, представяш ли си 85% неваксинирани с блокирани сметки - всички държавни дружества, електроразпределителни дружества, телефонни компании ще фалират за седмици, да не говорим, че не сме робски душици като франсета, мюсулмани пардон германци и гърци.

    Коментиран от #65

  • 52 Нов Световен Ред New World Order

    23 1 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Абе умник! Индия с милиард и половина население има по десет хиляди починали на ден. Естествена смъртност. Благодатен статистически резервоар за стъкмистика. Може да ги пишеш по осем хиляди ма ден починали от "коронка".
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Варненец

    27 1 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    А за смъртността от ваксите, никой нищо не казва, защо ли?

    Коментиран от #60

  • 55 Реалност

    11 0 Отговор

    До коментар #47 от "Без ваксини":

    Ами като им гледам данните от миналата година при 0% ваксинирани твърдо ДА!
  • 56 Госあ

    12 4 Отговор

    До коментар #49 от "Нидерландия":

    пропаганда на швабите, а американците нямат проблем парите да отиват във файзер и модерна. Пак ще повторя, векторните ваксини са ползвани вече срещу хепатит и има наблюдения върху дългосрочните ефекти. Приемат се само в определен тип клетки, за разлика от РНКовите ваксини и няма съмнения за състава им. Определено предпочитам еднодозова Спутник, ама нема, ако си говорим за векторни ваксини, ама нема.

    Коментиран от #70

  • 57 Цедка

    2 26 Отговор
    Жената ви го казва, трябва да се спрат мутациите!
    Ама откъде толкова сиво за да помислите в перспектива!?!
    Не виждате ли, че новите мутации не са на добре?
    Пазете децата.

    Коментиран от #86

  • 58 Ангел лудия

    27 1 Отговор
    Ваксинираните разпространяват повече , това Биологично оръжие
  • 59 Киро от блока

    18 3 Отговор
    след 5-6 години , ваксинираните ще бъдат ликвидирани , като Кучета
  • 60 Госあ

    22 1 Отговор

    До коментар #54 от "Варненец":

    Нито за смъртността от ваксините, нито за смъртността на ваксинираните от вируса. Нито за тежките странични ефекти. Явно са преценили, че е по изгодно да вървят слухове и конспирация, отколкото да съобщават реална информация.

    Коментиран от #98

  • 61 Верно ли

    17 2 Отговор

    До коментар #44 от "Да ви кажа":

    Не казваш, а само дрънкаш! Къде са запорирали сметки? Никъде. Казаха, че неваксинираните от някои сектори няма да получават възнаграждение, което не е запориране на сметки. И точно в тези две държави, които поддържат този гнусен ционистки план очаквам в скоро време гражданска война. А ти си клечи и чакай някой да те ваксинира!

    Коментиран от #68

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Сюлейман

    16 2 Отговор
    Испански грип - умира само ваксинираният.
  • 65 Ще стане ще стане

    2 12 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Това е да си вътре в ЕС.Не ти се вярва,ама ще стане.При нас нещата ще се забавят, защото нямаме все още правителство и примиер,ама ЕС команди са за всички членки.

    Коментиран от #87

  • 66 Ужаст

    2 13 Отговор
    Дано пишещите в този форум, са няколко трола, че иначе ми се плаче за България, колко прости хора има, не е истина!
  • 67 Ba7_Rambo

    29 1 Отговор
    По-лошото е, че неваксинираните не са защитени от ваксинираните...
  • 68 Верно я

    8 10 Отговор

    До коментар #61 от "Верно ли":

    Защото не живея в БГ и знам много добре как стоят нещата.Питай някой българин който е емигрирал и живее на вън как шиба европейската система.Пълен контрол.Тласкат и вас,ама не може се усетите.

    Коментиран от #71

  • 69 гневна

    25 1 Отговор
    Фактите показват, че така наречените "ваксинирани" РАЗНАСЯТ ВИРУСА, РАЗБОЛЯВАТ СЕ и УМИРАТ. Тоест ТОВА ИЗОБЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ "ВАКСИНА"!!!
    А испански учени откриха в тази "течност" ГРАФЕН !!! Което е материал с магнитни свойства.
    Остава да гадаем: за да виждат на скенерите по летищата "ваксинираните" ли са сложили този графен във "ваксината" /т.е. ЧИП!!!/, или това е нещо, което ТЕПЪРВА ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ДА ПРИЧИНЯТ СМЪРТТА НА "ВАКСИНИРАЛИТЕ СЕ"..../Примерно като засилят на максимална мощност 5 G излъчвателите си/...
    Трябва да сте се побъркали за да позволите да ви инжектират подобно нещо в кръвта!!!

    Коментиран от #74

  • 70 Обичам

    3 11 Отговор

    До коментар #56 от "Госあ":

    Русия, но не разчитам на тяхната ваксина. СЗО не я одобрява, защото вирусът носител при руската ваксина "Спутник V" не е обезвреден и затова може да предизвика сериозни заболявания. Използваният при тази ваксина вирус носител „Аденовирус 5“ не е "обезвреден" и затова може да започне да се размножава. С активния вирус пациентът де факто получава инжектиран причинителя на заболяването. Статията е в Дойче веле. Това обяснява и огромния брой заболели.

    Коментиран от #72

  • 71 Верно ли

    12 1 Отговор

    До коментар #68 от "Верно я":

    Какво знаеш, бе? Конкретно питам - коя държава в момента запорира сметки на неваксинирани (щото точно тая глупост си написал/а)? Колкото до към какво ни тласкат съм наясно, ама още не е ясно дали ще ни изтласкат.

    Коментиран от #73

  • 72 Госあ

    12 0 Отговор

    До коментар #70 от "Обичам":

    А кое обяснява големия брой заболели в Израел? Значи руския аденовирус не бил обезвреден,ама английския е ? Хахахаха моля ти се не ми говори изобщо за швабите, ако не е за вурст и варени картофи. Особено пък за дойче веле.
  • 73 Прав е

    2 10 Отговор

    До коментар #71 от "Верно ли":

    Франция го въведе.За Гърция не знам.Дори имаше малка статийка.Мисля че се отнася само за медицинските лица,но нищо чудно да го направят по нататък и за всички .

    Коментиран от #76

  • 74 Госあ

    9 1 Отговор

    До коментар #69 от "гневна":

    Би могло да има магнитни свойства. И не са испански, а японски. Но това е технология при доставката на мРНК и лекарства в клетката - магнитни нановезикули. По тях се работи неотдавна, не са чипове, но това не е особено успокояващо.
  • 75 Госあ

    3 4 Отговор
    "Властите в Европейския съюз няма да признават за имунизирани срещу COVID-19 лица, които са използвали неодобрени от европейския регулатор медикаменти. Ограничението се отнася както за двете китайски, така и за руската Спутник V" 😂😂😂

    Коментиран от #77, #78

  • 76 Верно ли

    5 0 Отговор

    До коментар #73 от "Прав е":

    Я пак провери! Франция въведе замразяване на заплата, а не запориране на сметки! Ама кво ли се занимавам с вас...

    Коментиран от #80

  • 77 Госあ

    7 1 Отговор

    До коментар #75 от "Госあ":

    Между другото, китайските са 3 - две конвенционални с деактивиран вирус и една протеинова. Освен векторната Спутник, руснаците използват една инактивирана и една протеинова. Еврокалинките пак не са в час 😂 у.р.у.д.и неземни
  • 78 Бай Манол

    13 1 Отговор

    До коментар #75 от "Госあ":

    ама китайските и руските скенера не ги лови та затова.кой знае във европейските какво има вътре.Тука чета за магнити които по летищата светели като коледна елха.

    Коментиран от #81, #102

  • 79 Заглавието

    5 0 Отговор
    е безсмислено.
  • 80 Добре

    3 4 Отговор

    До коментар #76 от "Верно ли":

    де и така да е...то то пак горе долу същото.едно ще ти кажа..ще направят всичко възможно само и само да се ваксинираш

    Коментиран от #83

  • 81 Госあ

    8 0 Отговор

    До коментар #78 от "Бай Манол":

    Повръща ми се от тея твари. Снощи си представих коктейлите на тая сган от простолюдието със всички нелицеприятни типажи там....честно казано не бих понесъл такава компания...не знам що за хора напират да стават евродепутати.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Верно ли

    16 0 Отговор

    До коментар #80 от "Добре":

    Не е едно и също. Като поживееш, ще се научиш. Както са тръгнали, ако няма отпор, може и дотам да стигнат. Аз съм си поживял и то в сравнително спокоен и мирен свят - мъчно ми е за вас, младите, защото чувството ви за самосъхранение е сведено до това, да имате пари в джоба, а свободата е съвсем друго нещо.
  • 84 Ехоооооо

    13 0 Отговор
    Къде ви отиде вярата, бре братя Българи? Къде я скрихте? Или някой ви купи вярата? Аз вярвам, че всички ние заедно ще се справим с това нещо, наречено Пандемия. Не позволявайте да ви убият или купят ВЯРАТА.
  • 85 Mnogo si umen

    1 8 Отговор

    До коментар #13 от "Жоро":

    Нз какво грипче те гони. За съжаление по възрастните падат като круши. Доста е зле положението. Знам за семейства мъж и жена дето си отидоха вече. Доста други случаи има. Смъртността сред хората мад 40 години се е покачила сериозно. По младите сме по устойчиви. Нищо ново под слънцето, за разлика от твоето специализирано изказване.

    Коментиран от #89

  • 86 Въпрос

    10 1 Отговор

    До коментар #57 от "Цедка":

    Колко пъти си ваксиниран с БЦЖ примерно? Колко пъти се зарази с туберкулоза? Отговори си на тези два въпроса и дано сивото ти вещество е достатъчно за да проумееш препаратите срещу Ковид ваксини ли са или не. А г-жа Калинка Христова да отговори починалите седем ваксинирани във вторник /за толкова призна Кунчев/ на колко процента са били защитени и от какво, защото явно не е от ковида?
  • 87 Няма да стане няма да стане

    6 0 Отговор

    До коментар #65 от "Ще стане ще стане":

    Защото,както е тръгнало в скоро време ЕС няма да го има!!
  • 88 Вирусолог

    3 10 Отговор
    Наложително е прилагане в държавата на пълен локдаун. Вълната трябва да бъде спряна.Другото е лакардии и антиваксърски крясъци.
  • 89 Българин

    11 0 Отговор

    До коментар #85 от "Mnogo si umen":

    Чакам да се намери поне един сектант от Свидетелите на Ковида, който да говори с факти, а не с празни приказки. Аз пък казвам, че познавам десет семейства, които си отидоха от тромби след ваксинация, обори ме.
  • 90 123

    13 0 Отговор
    Виждам, че професорката е абсолютно убедена в своите думи, затова предполагам с радост ще се съгласи преди да се бодна да ми подпише една декларация, заверена от нотариус, с която се задължава да ми преведе 50 000 лв ако бъда хоспитализиран заради Ковид или странични ефекти и 1 000 000 лв на роднините ми в случай на смърт! Ако откаже ще разбирам, че всичко казано от нея е лъжа.

    Коментиран от #92

  • 91 Я си прасни

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Четат":

    по мъжки и бустера, да им затвориш мъШки устата. Ти си учЕн човек и ги накарай по мъШки да замлъкнат. Мани ги бъзлЮвците.
  • 92 Ваксините

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "123":

    нямат 100% ефективност.
    Рискът си е за теб - ваксиниран или не.
  • 93 Грульо

    5 1 Отговор
    Ваксинираните са защитени да ги пишат в статистиката, но не и от грипа. :D
  • 94 Адвокат

    6 1 Отговор
    Грипа е сравнително лек, просто от първия ден пих азитрокс и след три дни симптомите изчезнаха. Обонянието се връща постепенно на края на втората седмица. Почивка вкъщи, четете книжки, леки разходки в парка, още седмица, и на работа! Оттогава съм контактувал с поне четирима болни (с някои доста отблизо- жена ми примерно) и дори не кихнах, но след срещите получавам лека умора, което ще покаже, че все пак има зараза, но се преодолява леко. Мисля че не се налага да участвам в експеримента с ваксините засега. Желая ви здраве и не се страхувайте!

    Коментиран от #105

  • 95 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    Ще имате нужда и от 4та,както и от 5та и нагоре!С това боцкане не можете да създадете клетъчен имун!
  • 96 Vladi

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "Четат":

    Две прасета си говорили и едното казало на другото : знаеш ли ? разбрах , че хората ни гледат не защото само ни обичат а като пораснем ни колят и ни ядът , а другото отговорило : това са пълни глупости , конспиративни теории , не им вярвай

    Коментиран от #97

  • 97 Конспиративните

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "Vladi":

    теории - кон спират, но човек - не!
  • 98 Инфо има

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Госあ":

    Всъщност, информация има някаква, поне за страничните ефекти, публична е, достъпна е за всеки... Но, това, по някаква причина не се афишира.

    Медицински лица, както и граждани, могат да докладват за странични ефекти от всеки медикамент.

    Естествено, трябва да знаят, че могат, и да искат да го направят. И в България има такава опция.

    Ето например, в САЩ си имат "The Vaccine Adverse Event Reporting System" (VAERS). Достъпваме я, оформяме критериите на търсене /интерфейсът е дървен, но за сметка на това объркващ/, и пичовете си казват какво е състоянието към 20.08.2021 за САЩ по отношение на докладвани смъртни случаи, които докладващият отдава на боц-а - 6128 броя.

    За ЕС пък си имаме "Европейска база данни относно съобщенията за подозирани нежелани лекарствени реакции".

    Вярно, ваксите са в раздел "вещества", т.к., не са окончателно одобрени, но лесно се идентифицират и са удобно подредени една под друга и четирите, почти в края на буквичката C.

    Агрегирането на информация е обречена мисия - разрезите в предпоследния таб са максимум по група заболявания, опция "тотал за всички" няма, а групите са 30-ина - но пък оттам можем да научим, че към 28.08 в група "Cardiac Disorders" за Шмайзера има докладвани 1683 смъртни случая за Европа.

    Също така за докладвани 27 опита за самоубийство, отдадени като следствие на боц със Шмайзер - осем от докладите са от медицинско лице.

    Коментиран от #100

  • 99 Юсуф Гьобелса

    2 1 Отговор
    Сутрин, обед, вечер... пропаганден онанизъм,
    за ковидясълопсихясъл преконсумясъл организъм.
  • 100 Госあ

    6 1 Отговор

    До коментар #98 от "Инфо има":

    Мерси, другия интересен въпрос е, колко ваксинирани са били карантинирани, при положение че са вирусоносители.

    Коментиран от #101

  • 101 Добър въпрос

    9 1 Отговор

    До коментар #100 от "Госあ":

    Интересен въпрос... Тях изобщо карантинират ли ги? И ако приемем, че да... Изниква друго питане ;)

    В смисъл, ако Ханс е боцнат и от джоба му стърчи зеления сертификат, и вземе, та прихване К-19... Сертификата му дали ще е в сила, докато е болен?
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Анонимен

    4 1 Отговор
    110% докато не дойде новия щам и нуждата от нова игла.. вие изобщо слушате ли се като четете тая пропаганда пред народа....
  • 104 Меги

    1 0 Отговор
    20 % ще се ваксинират.Иво Христов обясни какви са останалите 80 %.
  • 105 Весела

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Адвокат":

    Имах племенник, който мислеше като Вас. ИМАХ!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ле ле

    0 0 Отговор
    всички такива статейки трябва да излизат като платени реклами..и на последен кретен е ясно..