Last news in Fakti

3 Септември, 2021 15:20 2 708 7

Все повече осъдени туроператори

  • туроператор-
  • фалит-
  • съд

За тези средства са кандидатствали 120 оператора

Все повече осъдени туроператори - 1
Снимка: БГНЕС

„Картината е много мрачна, след година и половина има осъдени фирми, защото не са успели да върнат пари на клиенти, заради нереализирани пътувания миналата година“ , каза в „Преди всички“ Павлина Илиева от сдружение “Бъдеще за туризма“ за това, че има все повече случаи на осъдени туроператори.

„В момента чакаме до 13 септември 16,5 млн. лв. от Министерство на туризма да бъдат разплатени към туроператорите, за да се разплатят те към техните клиенти.

Срокът се удължи, трябваше по-рано да стане. Като Министерство на туризма промени процедурата и то не в изгода на бранша и промени и условията на самата програма.

Според нея туроператорите трябваше да кандидатстват със суми, които са до 15 на сто или до размера на сумите, които дължат към клиентите. Министерство на туризма допълни или до размера на сумите в доставчиците, които не са възстановени. От тук насетне сумите са намалени в доста по-голям мащаб. Нали разбирате, че влизайки едни пари в оборот, това не е само прекият доставчик на клиента.

Не разбрахме защо се направи тази промяна в края, но това ще задълбочи проблема", посочи още Илиева.

Според нея за тези средства са кандидатствали 120 оператора и искахме 23 млн. лв., а не 16, 5 млн. лв. Така че средствата няма да стигнат, смята Илиева.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК 🌟

    17 2 Отговор
    Айде и тия отвориха паст за пари! Нали искахте да сте частници и капиталисти, защо сега сте отворили алчаната си паст и ревете?

    Коментиран от #3

  • 2 Естествено

    16 0 Отговор
    БГ ТУРОПЕРАТОР МУТРА МОШЕННИК
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЗА ТУРОПЕРАТОР

    6 0 Отговор
    ГОЛЯМ TУР👏👏👏
  • 5 Турист

    3 0 Отговор
    След като парите на туристите са дадени на туроператорите,а почивките не са се състояли,пита се...къде са се изгубили следите им тогава,та сега същите туроператори чакат от държавата тези пари още веднъж....да върнат платеното им всички по веригата.....Тарикатлъци и наглост.

    Коментиран от #7

  • 6 легнаЛангел

    0 0 Отговор
    Може би е добре това , но защо НЯМА ОСЪДЕНИ ХОРА ОТ ШАЙКАТА , която управляваше и носеше едно гербАВО име ? Защото ПРОКУРОРА е техен ли ?
  • 7 KJLKLKL

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Турист":

    Много често парите са в партньорите по дадено мероприятие, да кажем хотелиер , превозвач и тнт. И когато удари локдауна те също отказват да върнат парите и контрата остава в туроператора.