Last news in Fakti

13 Септември, 2021 16:13 1 743 20

Гърция започва задължителни тестове на неваксинирани работници и служители

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия

Южната ни съседка е наложила мандати за ваксиниране на здравните работници и позволява ваксинирането на деца от 12-годишна възраст

Гърция започва задължителни тестове на неваксинирани работници и служители - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гърция въведе в понеделник задължителни седмични тестове за всички неваксинирани работници и служители, като се опитва да повиши процентите на ваксинации, изостава от средното ниво за Европейския съюз, съобщава АП.

Служителите в публичния и частния сектор ще трябва да плащат за седмични тестове или да носят ваксинационен сертификат, за да получат достъп до работното си място, докато на неваксинираните деца в гимназиите, които отново отвориха врати в понеделник, се раздават тестови комплекти, разпределени за държавна сметка.

Подобни ограничения ще важат и за спортни стадиони, музеи и археологически обекти, както и за закрити зони за отдих, като кина и ресторанти.

Около 56% от гражданите на Гърция са напълно ваксинирани, докато средният процент в ЕС е малко над 60%.

Гърция е наложила мандати за ваксиниране на здравните работници и позволява ваксинирането на деца от 12-годишна възраст.

Заключванията през миналата година тласнаха икономиката към рецесия, като производството през 2020 г. се сви с 8,2%. Правителствени служители казват, че страната не може да си позволи да спре икономическата активност за втора година.

"В момента пандемията в Гърция показва признаци на деескалация, така че мерките работят", каза министърът на развитието Адонис Георгиадис.

"За съжаление тази деескалация е придружена от смъртта на нашите съграждани, които са неваксинирани. Боли ме да знам, че тези хора биха могли да останат живи, но те станаха жертва на конспиративни теории."


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Demonaz

    37 2 Отговор
    Византия се продаде на глобалистите. Да връщат Северна Гърция и да ги ваксинират до дупка.
  • 2 Санитар

    38 2 Отговор
    Защо не постнете интервюто на министър Кацаров с д-р Стоян Алексов патолог и председател на българската асоциация по патология?Занимавате ни с изтрещели гърци,евреи и американци,които мислят само за пари.Техните политици ще бъдат съдени а нашите трябва да се вслушат в здравия разум и да бъдем едни от първите опълчили се срещу сзо мафията
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Начи така

    19 2 Отговор
    Хотелите, плажовете пълни, а ще трябва да се бода. Мое ли да ви..
  • 5 Някой

    41 1 Отговор
    Доста фашистки подход...
    Пък и заключението, че мерките работели, защото имало деескалация на положението. Всяка вълна си има пик и после спад, независимо дали си приложил или не някакви мерки. Интересно би било какво щеше да е положението без мерки. Като нищо щеше да се окаже, че наистина мерките са безполезни.

    Коментиран от #16

  • 6 Павчо

    12 0 Отговор
    Целия живот е една илюзия
  • 7 яко гърчене на гърците

    6 0 Отговор
    "бОли ме да знам..." разправя Адонис Георгиадис. !?!? "бОли го....сещате се, кое... за гърците. Лицемер гнусен!
  • 8 Hoho Boho

    21 0 Отговор
    Нали ваксината не предпазва от заразяване, а помага за по-леко протичане на заболяването.
    Следователно ваксинираните също са опасни за околните.
    Те също задъжително трябва да бъдат тествани за да не разнасят заразата.
  • 9 факт

    21 0 Отговор
    Тези се управляват от световната мафия, дето им отпуска кредитите и ги държи заради тях на каишка. Ще се боцкат и ще питат има ли още. Официално производителите на РНК ваксини са признали, че ваксините НЕ СЪЗДАВАТ ИМУНИТЕТ. Факт. Вече се пише, че стимулират имунния отговор. Ама това го пише поне на още десетина лекарства, подсилващи имунитета, и продавани спокойно из аптеките. Значи т.н. ваксини нищо не предпазват.А защо тогава толкова задължително ви боцкат.Отговорете си сами ! И защо задължават да се боцкат и преболедувалите, където пък никой не се е заразил повторно ? А пак се запитайте? Марионетките, които упарвляват страни като България, Румъния, Гърция, та даже и марионетката Макрон във Франция, налагат задължителна ваксинация. В същото време много страни се отказват от нея.
  • 10 ЙОДА МАСТЪР

    11 0 Отговор
    Страшно ми харесва как отгоре се променя постоянно пред 3 месеца директивата: първо беше 50% ваксинирани, после беше по-лош вариант и по 3-4 дози няма да ни оправят, после е 75% ваксинирани, а цената на ваксини и тестове не спира да расте.

    Най-голямата кражба на 21 век дотук с ковида.
  • 11 Санитар

    12 0 Отговор
    В интервюто с министър Кацаров патолога обясни подробно,че грипа не е изчезнал изобщо и именно той е виновника за респираторните заболявания докато всичкото това се преписва на ковида.Самият ковид присъства само сред починалите в напреднала възраст,които умират от придружаващите заболявания,но и с ковид в тях според тестовете.По-младите и жизнени хора умират от грип и това не е спирало.Нещата са объркани тотално и стреса е излишен,защото срива имунната система лепва ви грип а вас ви лекуват срещу ковид
  • 12 Гърцакис

    12 0 Отговор
    Досега им гледахме сеира на гърчолята и ще продължаваме да го гледаме. Става все по-интересно.
  • 13 Уса

    14 0 Отговор
    Всичкото това е по заповед на сзо мафията,която Тръмп искаше да затрие,но те първи го затриха.Само не разбирам гърците кой управлява,защото всики простотии,които Байдън иска да наложи те първи ги налагат?Някой иска да вземе или вече е взел яки кинти да си трепе народа
  • 14 Ще ги видим

    12 0 Отговор
    Ще се ваксинират и после пак ще се затворят като израелците. Пожелвам им успех с ваксините!
  • 15 Ало

    11 0 Отговор
    Мицотакис, както ваксинираш всички и като трябва пак затвориш какво ще обясняваш, а?
    Стистай палци да не стане както стана сега в Израел, защото дпе да ти е яко тогава.
  • 16 КОВИД РОБСТВО

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Виж Швеция - и без мерки вълните си спираха по същия начин.
  • 17 Грульо

    4 0 Отговор
    И кой ще тества няколко милиона всяка седмица? То ще им трябват някоко хиляди нови лаборатории. :D

    Коментиран от #20

  • 18 КОВИД РОБСТВО

    7 0 Отговор
    Инжекции има предостатъчно. Хората вече направиха своя ИЗБОР и си носят личната ОТГОВОРНОСТ. Вече няма логически смисъл от локдауни и маски. Имахме избор и го направихме!
  • 19 Miro

    3 0 Отговор
    Всяка трета доза платена .ДА спомогнем здравеопзването!!!!!!
  • 20 Hoho Boho

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Грульо":

    Ами това е мечтата на БиоМафиотите:

    Да тестват милиарди хора.
    Да ваксинират милиарди хора.

    Да печелят милиарди... пари