Last news in Fakti

20 Септември, 2021 13:14 1 623 8

COVID- центровете в София и Бургас не дават безплатни лекарства заради липса на договор

  • софия-
  • бургас-
  • липса-
  • договор-
  • безплатни лекарства-
  • ковид-
  • центрове

От Здравната каса уточняват, че организацията на ДКЦ-тата не е тяхна работа, а подписването на споразуменията е доброволен акт и избор на всяка поликлиника.

COVID- центровете в София и Бургас не дават безплатни лекарства заради липса на договор   - 1
Снимка: БГНЕС

Въпреки обявените безплатни лекарства за домашно лечение на болни от коронавирус COVID зоните в страната не могат да започнат работа. Това показва проверката нa bTV в София и Бургас днес, след като в петък беше дадено обещание, че мярката тръгва от понеделник.

В Бургас не могат да изписват безплатни лекарства за домашно лечение на пациенти с COVID-19. Само две поликлиники са сключили договор с НЗОК, но все още чакат софтуера за рецептите. В бившата Военна болница е отделен кабинет за леки и тежки случаи на COVID-19, но цяла зона няма как да функционира без потокът от пациенти да се смесва.

"Това няма да се случи толкова лесно, а по-скоро ще бъдат насочвани от личните лекари без талони. Имайте предвид, че голяма част от тези пациенти са карантинирани. Това също ще е лош такъв сигнал, защото започва едно неконтролирано движение на пациенти с коронавирус", заяви управителят на II ДКЦ - Бургас д-р Александър Партенов. Пациентите признават, че не знаят към кого да се обърнат. От Здравната каса заявиха, че организацията на ДКЦ-тата не е тяхна работа, а подписването на споразуменията е доброволен акт и избор на всяка поликлиника.

Междувременно вече над 20 000 починали с COVID-19 у нас. Според математика проф. Николай Витанов причината са хората, които са заблуждавали обществото за вируса.

"Това е повече от половината ни армия. Все едно, че сме загубили война", каза той. По думите му има много хора със симптоми, които не се регистрират. "Времето се разваля, хората се прибраха, тръгват на работа и учениците са пак на училище. Т.е. увеличава се броят на местата с голяма концентрация на хора. Най-големите области са Пловдив и София-град, те все още не са във "виолетовата зона". Това е, което ни държи на повърхността. Паднат ли те, особено София-град – потъваме", заяви Витанов.

Затова прогнозата на математика е за увеличаване на заразените в началото на октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

    0 0 Отговор
    🔒🔒🔒🔒🔒🔒
  • 2 Рошко

    5 1 Отговор
    Математика прогнозата да си я навре, знае къде, нито ваксините ме интересуват нито безплатните им лекарства
  • 3 ААААААААААА

    2 0 Отговор
    Тия от bTV пак са неподготвени и незнаят, че БЕЗПЛАТНИ са само за АПТЕКИ с договор с ЗДРАВНА КАСА

    Коментиран от #5

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    3 0 Отговор
    Поредната ИЗМАМА е ФАКТ ‼️
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пипи Чорапчето

    4 0 Отговор
    То това е поредната неуредица...
    Толкова безумия... Наш познат се оказа положителен след бърз антигенен тест. Само час след теста го карантинираха "официално" за 14 дни.
    Изкара го леко и потвърди оздравяването си с PCR.
    Дойде ред обаче да си изкара и сертификат за преболедувал - и греда!
    Не може, защото не му било установено заразяването с PCR - a kak да го "изкара" ПСР-а, когато е карантиниран ВЕЧЕ на база антигенния?! И това въпреки заповедта на министъра за приравняването на антигенните с PCR! И сега, за да пътува примерно, както му се налага, всеки път пак трябва да налива пари за тестове, нищо че прясно- прясно е имунизиран по естествен път...
    Изобщо, тази "здравна" криза и особено тези "здравни сертификати" отдавна минаха от графата "грижа за здравето" в една друга графа...
  • 8 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Има ли нещо безплатно,след като държавата купува тези лекарства с парите на народа от данъци?