Last news in Fakti

23 Септември, 2021 16:29 10 683 2

Един симптом на диабет се проявява само през нощта

  • симптом-
  • диабет-
  • но-
  • сън-
  • спане

Лекари предупреждават за неприятни усещания и дори болка, която може да споходи хората през нощта

Един симптом на диабет се проявява само през нощта - 1
Снимка: Shutterstock

Един от неприятните симптоми на диабет се проявява само през нощта. Според експерти това заболяване може да провокира развитието на периферна невропатия, която се проявява по време на сън като много болезнен симптом, пише actualno.com. Невропатията е увреждане на нервите. Може да се появи при диабет тип 2 поради високи нива на кръвната захар, които пречат на нормалното кръвоснабдяване на нервните влакна и тъкани.

Според експерти от клиниката Mayo в САЩ, невропатията причинява изтръпване, мравучкане, парене, болка и загуба на сетивност. Обикновено дискомфортът се появява в пръстите на краката и постепенно се разпространява нагоре.

Според лекарите, поради диабетна невропатия, чувствителността при допир може да се изостри значително. В резултат на това някои хора могат да изпитат болка от дори от контакта със завивката или пижамата. Неприятните усещания обикновено се засилват през нощта, предупреждават експерти. Ако се появят тревожни симптоми, е по-добре е да се консултирате с лекар, тъй като диабетът се развива неусетно.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БялаКраставица

    2 4 Отговор
    Тръпне ми гривата на яйцата!
  • 2 РУЧАЙТЕ

    9 2 Отговор
    ШУГАР ,СВИНСКО И ВИНСКО И СЕ НЕ БОЙТЕ,ЧЕ СТАНЕТЕ ДВЕСТА КИЛА И СМЪРТ НА КОБИТА И СВОБОДА ЗА НАРОДА🍻🍷🌭🌮🌯🍖🍤🍟🍫🍰🍩🍮🍗🍔