15 Октомври, 2021 19:44 4 140 11

Затвориха лаборатория след фалшиви отрицателни резултати за COVID-19

  • отрицателни тестове-
  • фалшиви-
  • коронавирус-
  • великобритания-
  • лаборатория-
  • ukhsa

UKHSA заяви, че приблизително 43 000 души може да са получили некоректни отрицателни резултати от PCR тестове

Затвориха лаборатория след фалшиви отрицателни резултати за COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Лаборатория за тестване за COVID-19 в централната част на Англия е била спряна заради опасения, че погрешно е давала отрицателни резултати от PCR тестове на заразени хора. Това съобщиха от британската Агенция за здравна сигурност (UKHSA), информира "Ройтерс".

NHS Test and Trace е започнала разследване в лаборатория в град Улвърхамптън след информации за хора, получаващи отрицателни резултати от PCR тест след положителна проба от бързи тестове, предаде News.bg.

Правителственият съвет казва, че PCR тестовете са по-точни от бързите тестове и хората могат да спрат да се самоизолират, ако положителна проба от бърз тест е последван от отрицателна проба от PCR тест.

"Веднага спряхме тестването в тази лаборатория, докато продължаваме разследването", отбеляза д-р Уил Уелфеър, директор в UKHSA.

"Няма доказателства за каквито и да е грешки в самите бързи или PCR тестови комплекти и обществеността трябва да остане уверена в използването им и в други лабораторни услуги, които понастоящем се предоставят", допълни Уелфеър.

Immensa Health Clinic, частната компания, която ръководи лабораторията, е основана през май 2020 г. и са ѝ били възложени договори на стойност 170 млн. паунда (234 млн. долара) за обработка на резултатите от PCR тестове.

Нейният главен изпълнителен директор Андреа Рипосати увери, че компанията "напълно сътрудничи" на разследването на UKHSA и "не желае този въпрос или нещо друго да опетни невероятната работа, свършена от Обединеното кралство в тази пандемия".

Рипосати също така ръководи компанията Dante Labs, която се разследва от Британската комисия за защита на конкуренцията по обвинения, че не е предоставила резултатите от PCR тестове навреме или понякога изобщо.

Британският премиер Борис Джонсън се сблъска с критики, като мнозина казват, че NHS Test and Trace не отговаря на обещаната от него система за "побеждаване на света".

"Ако се установи, че резултатите от 40 000 теста за рак или ХИВ може да са били некоректни, ще се вдигне врява и ще се хвърчат глави", подчерта депутатката от опозиционната Лейбъристка партия Росена Алин-Хан.

"Не с Test and Trace. Десетки милиарди лири, хвърлени на множество частни компании, които поставиха печалбата преди пандемията", настоя още тя.

UKHSA увери, че това бил изолиран инцидент в една лаборатория, като пробите вече се пренасочвали към други лаборатории, а цялостната наличност на тестове не била засегната.

Но някои учени се опасяват, че фалшивите негативни тестове може да са допринесли за разпространението на случаите. Едно проучване за разпространение изчислява заразените на най-високите им нива от януари.

UKHSA заяви, че приблизително 43 000 души може да са получили некоректни отрицателни резултати от PCR тестове, главно в Югозападна Англия, което вероятно е подценило броя на хората с коронавирус между 8 септември и 12 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    17 0 Отговор
    Ако не беше трагично, щеше да ужасно смешно! Пълен таш....
  • 2 Продай България

    27 2 Отговор
    Тестовете трябва да са само положителни
  • 3 Рошко

    16 2 Отговор
    А тези с положителните получават държавна субсидия
  • 4 Майна

    20 2 Отговор
    В АВСТРАЛИЯ И КАНАДА ИЗГРАЖДАТ КОНЦЛАГЕРИ ЗА КАРАНТИРАТЕ.., ГЛЕДАХ СНИМКИ...Германия, най -ироничната от всички, която наскоро обяви, че планира да държи недоволните от грипа по Фаучи в „лагер за задържане“, разположен близо до Дрезден. Той е превъплътил всички качества на Втората световна война.

    „Мислил ли си някога през живота си, че някога ще допуснем това отново на планетата?“ - попита един коментатор в Summit.news . „Трудно е да се повярва, че всичко това е истинско. И все пак, имаме други човешки същества, които не само са съгласни с това, но и го ободряват. "

    „Тези хора щяха да стоят пред портите с луди очи, докато те аплодират и подкупват пазачите, за да унижат и изтезаят вътрешните хора. И накрая, когато телата на мъртвите започнаха да горят и димът изпълваше въздуха, те щяха да се чувстват удовлетворени при мисълта да „спечелят“ някаква безумна война, преди да изгорят завинаги, когато елитът свърши с тях. Лудост. "

    Коментиран от #10

  • 5 Майна

    21 1 Отговор
    Само че, САЩ се ОЧАКВА ИСТИНСКА ВОЙНА С ЪЕЗИ ИЗРОДИ ...ОЧАКВАТ ПОЛОВИН МИЛИОН ОСТАВКИ НА ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ ,КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ИНЖЕКТИРАТ...ПИЛОТИТЕ СЕ ВДИГАТ...МЕДИЦИТЕ..ЩЕ ВИ ПУБЛИКУВАМ ФАКТИ ОТ СЪБИТИЯ
  • 6 Майна

    13 1 Отговор
    Кметът на Чикаго се опитва да принуди всички полицаи в Чикаго да се регистрират на предоставен от града портал, който разкрива дали имат доказателства за ваксинация срещу COVID-19. Офицерите имат време до полунощ тази вечер (14 октомври 2021 г.), за да се регистрират на портала, или ще преминат в състояние на „неплащане“, което Катанзара твърди, че е нов статут, който по-рано дори не е съществувал.

    Катандзара пусна видео във вторник тази седмица, като насочва служителите да „държат линията“ и НЕ отиват на портала и да предоставят на града личната си информация. Той не вярва, че кметът или градът имат законно право на тази информация, което очевидно нарушава HIPAA и други закони за поверителност.
  • 7 Майна

    16 2 Отговор
    Чикаго ще загуби 50% или повече полицейски сили в полунощ тази вечер, тъй като полицейският съюз призовава кмета на Блъф за докладване на статуса на ваксината срещу COVID-19

    Коментиран от #8

  • 8 Майна

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    ВЕНСЕРЕМОС!
  • 9 Това мърлЕ на снимката..

    2 2 Отговор
    ..твърди ,че тестовете били фалшиви!?! А те се оказват некоректни!?! Браво на мисир.ката... играе тънко, но и ние не сме вчерашни ... А тестовете са нито фалшиви нито некоректни... Те просто са непригодни за целта с която се използват! Не се тествай, и запомни... тестовете са разновидност на ваксината... !!! Празно място в замисъла на тези садисти няма!
  • 10 В Ухан тези, които отказваха да отидат

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    в центрове за карантиниране ги заключваха по домовете отвън, за да не могат да излизат и да сеят зарази.Може да са изродски и насилствени мерките, но понякога явно са оправдани. Успяха за 3 месеца да овладеят инфекцията и да попречат масово да се разпространи в цял Китай. И вече сигурно над 65 %са ваксинирани там, въпреки изключително строгия контрол върху влизащите в Китай по суша въздух и море. Извънредната ситуация налага извънредни мерки. Това хора като теб няма как да го проумеят.
  • 11 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Ако искате да се чувствате несигурни,неуверени в живота и тъпо от несправедливост и притискане да правите такива неща,които смятате за нередни и неправилни като постоянно ги обсъждате по форумите и постоянно спорите и се критикувате продължавайте да четете статии от които всичко това се засилва още повече и ви показва как не спирате да се въртите в един омагьосан кръг и знаейки какво да очаквате от плана на сатанистите и да си доказвате горе изброените неща,а те да ви се смеят колко сте заспали и т.пи. Нормално ли е да продължавате да правите едни и същи неща от които няма различни резултати и да не се спрете и да правите обратното на до болка познатото като виждате,че познатите неща ви правят губещи и болни?