Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 13:23 3 190 75

Кацаров: Зелените сертификати ще паднат, когато страната ни влезе в зелената зона

  • стойчо кацаров-
  • нови мерки-
  • не принуждават хората-
  • да се ваксинират

Мерките не принуждават хората да се ваксинират, смята здравният министър

Кацаров: Зелените сертификати ще паднат, когато страната ни влезе в зелената зона - 1
Снимка: БГНЕС

Купуваме 3000 дози моноклонални антитела за лечение на коронавируса, реши Министерският съвет.
Става въпрос за лекарствен продукт, който не е разрешен за употреба в страната ни. В момента тече процедура за разрешаване на употребата му в рамките на Европейския съюз."Законът ми дава право да разреша използването на такъв продукт. Издал съм съответната заповед", каза на брифинг здравният министър Стойчо Кацаров, цитиран от bTV.

Това е лекарствен продукт, който ще бъде втора възможност на лекарите да лекуват болни с коронавирус. Досега единствената възможност бе с препарата ремдесивир.

Първите доставки се очакват до края на този месец.„Надяваме се прилагането на този продукт да помогне за лечението на болни, в това число за намаляване на смъртността“, каза Стойчо Кацаров.

По отношение на мерките той уточни, че те засягат само дейностите, които изрично са посочени в заповедта.

„Чух интерпретации как ще се влиза в църквите или в администрацията. Тези дейности, сгради, мероприятия не са засегнати от мерките“, поясни здравният министър.
Той заяви още, че това не са мерки, които принуждават хората да се ваксинират, а мерки, които намаляват риска от разпространението на вируса. "Зелените сертификати падат, когато страната ни влезе в зелена зона", обяви още министър Кацаров пред журналисти.

„Зеленият сертификат се издава за хора, които са преболедували, за хора, които са ваксинирани, както и за такива, които са си направили антигенен или PCR тест през последните съответно 48 и 72 ч", каца още той.
„Нашият ангажимент е да осигурим присъствено обучение, но без да рискуваме живота на учителите и учениците. В момента актуализираме насоките съгласно заповедта от вчера”, заяви министърът на образованието Николай Денков, който също присъства на брифинга. Спирането на присъственото обучение ще бъде решавано на общинско ниво.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаеме ви ние

    78 2 Отговор
    Демек никога.ще ни водят за носа,както правят от две години вече.

    Коментиран от #56

  • 2 Асан

    87 4 Отговор
    Така заповядаха господарите ни от США!
  • 3 Ава

    77 2 Отговор
    отказвам да плащам данъци, от които получава заплата тоя
  • 4 ГЕРБ жени

    66 5 Отговор
    Кацаров е некадърен! Оставка!
  • 5 честен ционист

    58 1 Отговор
    Значи никога

    Коментиран от #17

  • 6 CoV TV

    90 1 Отговор
    Който е прекарал ковид трябва да има безсрочен сертификат!
  • 7 ЗЕЛЕНИТЕ

    55 1 Отговор
    СЕРТИФИКАТИ ЩЕ ПАДНАТ , КОГАТО УЗРЕЯТ ЗЕЛЕНИТЕ ГЛАВИ
  • 8 Севда

    61 3 Отговор
    В концлагер ли ще живеем?
  • 9 Гост

    84 0 Отговор
    Пълни глупости! Зелен сертификат за боцнати, които по всяко време могат да се заразят, разболеят и да заразят други хора, също и за такива с тест, които 5 мин. след него може да се заразят и да го предедат на други! по същото време за преболедували важи само 180 дни, а доказано те изграждат клетъчен имунитет, не се заразяват и не предават вируса, доказано много след 180 дни! Тоя съвсем не усеща какви ги плещи, за да угоди на началниците си!

    Коментиран от #19

  • 10 тошката

    53 1 Отговор
    Кацаров,гъташ Радев и поднасяш Президентството на тепсия на Борисов,нещастнико.
  • 11 А вие сте

    28 2 Отговор
    Зелени които никога няма да узреят! Никога не съм виждал победител, който толкова безславно сам да си унищожи преднината като Насюрялото селянче.

    Коментиран от #16

  • 12 БАЙ Х@Й‼

    39 1 Отговор
    Къде са паднали досега❓❓❓❓❓❓❓❓❓/ нали има страни с над 80%, с над 90% боцкани/
  • 13 📌🇧🇬

    31 2 Отговор
    За съжаление Борисов се ориентира в обстановката много по бързо от този книжен/плъх Кацаров! Радев рискува много с този здравен министър, също България. Няма как, няма по какъв друг начин, да не затвориш Държавата за 3ри Седмици с Тотален Локдаун и да спасиш човешки животи! Всички знаем че България има 20% вакс. национално покритие и е Номер -1 по смъртност в Светът на 100 000. 📌 Аве, този Стойчо Кацаров как може да е такъв звършен ид!от? Погледни Румъния ве, като не можеш да правиш сметки и виж потенциала за също толкова зле да се развият нещата в България ве, чоджум! Имам познати Антиваксъри, със зареден пистолет да им опреш в челото, пак няма да се ваксинират! Кацаров е същият Антиваксърски “мозък” но с една разлика, този господин/бюрократичен плъх е Министър на Здравеопазването. 📌Радев ти си го избра!

    Коментиран от #18

  • 14 хахаха

    8 0 Отговор
    Мечтай си
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Rock

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "А вие сте":

    Извини ме за минуса- сложих го без да искам защото си мислех същото.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БАЙ Х@Й‼

    26 2 Отговор

    До коментар #13 от "📌🇧🇬":

    Ти наистина ли не знаеш , че и преди ПЛАНдемията бяхме страната с най-висока смъртност ❓ Или не можеш да направиш връзката ‼️

    Коментиран от #62

  • 19 ЕВРО НЮЗ

    30 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    В документацията на нещото всеки производител пише ПРЕПАРАТА СЕ НАМИРА В ЕКСПЕРЕМЕНТАЛНА ФАЗА И РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е ИЗВЕСТЕН НА 31 ДЕКЕМВРИ 2023 ГОДИНА....... Това означава че всички набодени шилета трябва да бъдат затворени и изолирани до края на експеримента тъй като нямаме никаква идея какво ще се случи
  • 20 Ще се разбере

    24 0 Отговор
    Зелените сертификати ще изгонят медиците от болниците и поликлиниките. Като стане това ковида ще ни е най-малкия проблем.
  • 21 Rock

    29 0 Отговор
    Стойчо, на ваксиниран се издава сертификат веднага, но антителата се изграждат след три седмици. Обясни защо през тези три седмици ваксиниран може да е свободен да ходи навсякъде с тази,,индулгенция,,, а неваксинираният не може. Да поясна- индулгенция е нещо, което се купува, но притежателят и никога не е сигурен дали ще му се простят греховете.
  • 22 Артист

    8 1 Отговор
    Ало в църквите целуват икони и ходят без маски, защото господ ги пази. Аз съм вярващ човек, но като видях в църквите какво става спрях да ходя. А в театрите какво целуваме ние и после публиката г. Кацаров?
  • 23 📌🇧🇬

    4 2 Отговор
    “Дъ премис” на Стойчо Кацаров “стратегът” е че той, господинът може да управлява Ковид Пандемията, в която Ковид Пандемия същият този “господин”, Не Вярва! Чуйте го това и го осмислете. Имаме здравен министър който не вярва че има пандемия, Антиваксър е, Пол. Партия от която идва е Антиваксърска - ИТН, такаа, този антиваксърски бюрократичен/плъх е на чело на Министерството на Здравеопазването! Горе написаното е пълен Абсурд, и същевременно факт в България, към 20.10.2021, Стойчо Кацаров, Антиваксър, е Министър На Здравеопазването! Вчера починали от Ковид 200 +, днес 124

    Коментиран от #31

  • 24 4769

    9 0 Отговор
    Глупости, скоро ще си тръгнеш!
  • 25 Българка

    14 2 Отговор
    Кацаров тотално изцапа пейзажа. Значи ковид 19 влиза само в заведения, фитнеси, училища, социални заведения? Да обясни как ковид заобикаля държавните и общински институции, обществен транспоцъркви, полиция, съдилища..., където хрантутим милиони калинки!
    А относно училищата, отдавна децата са жертвени агнета. Остава сега и да ги набодат с коктейлите. По- добре поне децата приберете, вместо да искате зелени сертификати. Така ще се разтовари и обществения транспорт

    Коментиран от #57

  • 26 Jirobato

    17 0 Отговор
    Кацаров подля яко вода на Радев. Успешна комбинация! На изборите ще има обрат. Все пак всички работят за връщането и запазването на статуквото.
  • 27 Васил

    4 2 Отговор
    Кацаров ти си уникален тъпак още преди две седмици трябваше да затвориш училища и детски градини на какво се надяваше на чудо по зле си от управлението на Герб. Мерките ти нямат никакъв ефект
  • 28 Кутиите

    7 2 Отговор
    Последните 14 дни в България има малко над 38000 заразени , в Англия за същия период при 80 процента ваксинирани има над 500000 (половин милион) заразени.
    Според мен ваксините не работят.
  • 29 Паразит

    15 0 Отговор
    Страната ни ще влезе в "зелената зона" когато и един Българин не остане в България! Еничари нещастни!
  • 30 📌🇧🇬

    16 0 Отговор
    Абсурд е да претендираш за “Зелени Сертификати” в страна със 20% вакс. национално покритие! “Бали Бегов” и Ресторантите с право трябва да протестират, даже аз ще ги подкрепя! Значи “Зелен Сертификат” за малкият и среден бизнес и “фрии райд” за Държавната и Общинска Администрация! Това намирисва на Кафяв Фашизъм от 1933 г.! Какво следва по-нататък, да им окачим на Ресторантьорите по една Жълта Зведа на Ревера ли?

    Коментиран от #36

  • 31 БАЙ Х@Й‼

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "📌🇧🇬":

    Намери починалите от инфаркт и инсулт вчера , както и процента на ваксинирате сред тях ‼️ благодаря за сведението
  • 32 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 1 Отговор
    Но преди сертификатите ще паднеш ти и Радев заедно с теб!
  • 33 Един от народа

    7 0 Отговор
    Няма за училища, където има много хора, а в музеи и галерии където влизат малко хора има и за театри и кина има. В кауфланд, била, лидъл..... Няма. Какво излиза всичко е едно няма нищо, егати мерките.
  • 34 Българин

    2 2 Отговор
    Какво чакате за училищата бе, или децата не са важни за вас защото не са гласоподаватели. Нали според статистиката някои области са преминали обявените в заповедта граница. Сигурно няма смелост кой да нареди.
  • 35 сара

    1 11 Отговор
    Ако няма мерки - лошо, ако има - не ни харесват. какво искаме ???

    Коментиран от #37

  • 36 БАЙ Х@Й‼

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "📌🇧🇬":

    А защо "фрии райд" за градския транспорт не те притеснява ❓

    Коментиран от #47

  • 37 БАЙ Х@Й‼

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "сара":

    Искаме мерки които да кореспондират с елементарната логика ‼️

    Коментиран от #42

  • 38 Евденчо

    10 0 Отговор
    Кавзам се Евденчо Милачков и съм космонавт в НАСА. Днес разбрах че не ме пускат на международната космическа станция защото нямам зелен сертификат. Аз мисля че не ми трябва такъв документ все пак извънземните в космоса не те питат имаш ли ваксина. Оставете ме да работя, подготвям се за мисия до Марс и там ще срещна зелени човечета и ще ги питам - Абе вие имате ли зелен сертификат, защото ако нямате ще дойде Стойчо Кацаров и ще ви арестува.
  • 39 аха аха

    10 1 Отговор
    Некадърници! Оставка! Съд! Затвор!
  • 40 Иван

    8 1 Отговор
    Преди малко протестиращи срещу КОВИД мерките нападнаха просветния министър и му нанесоха побой пред очите на полицията! С викове " докога ще слугувате на чужди господари" и по добре да умираме но не искаме мерки" , те го нападнаха ,събориха на земята и му счупиха очилата. Най вероятно са присъствали на протеста на Копейката и Сайдера!

    Коментиран от #48, #51

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 сара

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "БАЙ Х@Й‼":

    И те са какви ?
    Иначе най-адекватно за мене е мнението на Мангъров.
  • 43 не е смешно

    5 0 Отговор
    Абсурдът е всеки ден в метрото, автобусите, трамваите и тролеите, където не зелен сертификат, не маска и ръкавици, ми опиканото и оповръщаното не е почистено, камо ли дезинфекцирано. И всеки ден там са стотици хиляди един върху друг.
  • 44 Как да не и принуждават

    15 1 Отговор
    Като сега ми се обадиха от работата, че трябва да се ваксинирам или напускам! Какво правим Г-н Кацаров кой ще ме храни вие ли?

    Коментиран от #69

  • 45 📌🇧🇬

    2 5 Отговор
    Да, притеснително е, но!
    Никой не стои в автобуси и т.н. за повече 35/40 минути, постоянно има приток на свеж въздух.

    Коментиран от #54

  • 46 КАЦАТА ЯКО РЗМЪТИ КАЦАТА С МЕД

    6 0 Отговор
    „ЗЕЛЕН ПРИЗРАК” БРОДИ ИЗ БЪЛГАРИЯ👌КАЦАТА СЕ ОКАЗА ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА✊ ОБЕДЕНИ СРЕЩУ РАДЕВ ВСИЧКИ КОИТО БЯХА НЕГОВИ СЛУГИ И НЕГОВИ ВРАГОВЕ Б Р А В О 👋НИНОВА И БОРИСОВ,ПРОФ. АНГЕЛОВ И КАРАКАЧАНОВ,СИДЕРОВ И КОСТАДИНОВ,ДПС И ДА БЪЛГАРИЯ 💪💪АНИВАКСЪРИ С ВАКСЪРИ😁😁😁
  • 47 📌🇧🇬

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "БАЙ Х@Й‼":

    Виж 45

    Коментиран от #68

  • 48 Аз от БЕХ

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    Абе и аз бях на протеста, но май не успяха да му счупят очилата...
  • 49 Механик

    12 1 Отговор
    Първо ще падне главата на Кацаров. Ако не падне, ще падне главата на Радев, който ни натресе тия мижитурки и оксфрдски джендъри, а после ще паднат и техните глави.
    Не може да ми искаш сертификат за магазина, а за учрежденията не.
    Тоест, когато си внасям данъците може и без сертификат? Така ли, неуважаеми?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 !!!?

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    Меле на протеста пред МС и президентството организиран от Възраждане - " Протестиращи нападнаха просветния министър. С маймунски нечленоразделни викове се опитаха да се саморазправят с него. Викове Оставка и Долу Радев. Преминаващи край протеста привърженици на президента влязоха също в саморазправа с тях. Здрав привърженик на Радев , вдигна във въздуха протестиращ на Костадинов и с въртене го хвърли на асфалта. Полицията се намеси и събори други протестиращи на земята"...Очаквайте продължение

    Коментиран от #55, #61

  • 52 НЕ!!! КОГАТО НИЕ(НАРОДА) И ТО ОСЪЗНАТИЯТ

    6 1 Отговор
    ИЗМЕТЕМ ТЕБ И ЦЯЛОТО Т.НАР " НАРОДНО СЪБРАНИЕ"!!! НИЕ РЕШАВАМЕ, А НЕ ТИ ИЛИ ШЕПАТА ПРОДАЖНИЦИ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА!!!
  • 53 😷😷😷

    4 0 Отговор
    Ще отпаднат, ама друг път! Стъкмистиката, пардон статистиката се прави т.е. манипулира от властите, така че те ще решат за "зелена зона"...,кога цъфнат налъмите!
  • 54 Механик

    10 1 Отговор

    До коментар #45 от "📌🇧🇬":

    С риск да стана поредният "математико-инфекционист" искам да те попитам занеш ли какво е инфекция предавана по ВЪЗДУШНО-КАПКОВ път? Учи се по биология в 7-ми клас.
    Значи в автобусите в които не седиш повече от 30 мин. и където сте човек до човек и всеки диша, киха, кашля е по-безопасно,отколкото в магазина? Ти на касата в магазина поповече от 30мин. ли стоиш?
    Абе,вие чувате ли ли се бе?Вие можете ли да разсъждавате?
    Господи, защо направи така, че да живея с 90% немислещи шилета?!
    Аман от телевизори, ей!!!

    Коментиран от #64, #66, #70, #73

  • 55 Аз от БЕХ

    5 2 Отговор

    До коментар #51 от "!!!?":

    Глупости на търкалета. Никакви привърженици на Радев нямаше. Вече е срамно да си негов привърженик. Всички се отрекоха от него.
  • 56 Много

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Знаеме ви ние":

    ясно!
  • 57 232323

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    Забрави за банките,и там се влиза ,щом става дума за пари може и без сертификат
  • 58 съвет

    6 0 Отговор
    Стойчо, прочети какво казват хората и специалистите, и не ни прави на луди. Преболедувалите - безсрочен сертификат. Това е. Не се оправдавай с Европейския съюз. Те може да кажат на камионетки да ни товарите и в концлагери - и това ли ще направите ? Опънете им се както Унгария, Полша, Чехия, Словения. Не бъдете безгръбначни мекотели и марионетки. Сам знаеш, че преболедувал втори път не го хваща. Затова Дания, Норвегия, Швеция и т.н. в момента нямат нито един болен. Не заради ваксините, както лъжете. Защото те отначалото заложиха на т.н. стаден имунитет /масово преболедуване/ и днес спечелиха. Тия с ваксините и сертификатите и другите простотии са точно толкова болни, колкото и тия без.
    А това, че извивате ръцете на хората за насилствена ваксинация е вярно, и така ви нареждат. Само че и на тези от САЩ, дето ви нареждат им се клатят краката. И като паднат от власт всичките им марионетки ще ходят на съд за геноцид над народа. Хубаво е да се знае това и от нашите политици, които изповядват насилственото ваксиниране чрез ограничения и терор над хората, за да ги принудят пряко волята им да направят нещо. Което и според сега действащите закони у нас си е престъпление.
    Това е чисто приятелски съвет.
  • 59 ХА ХА ХА

    3 1 Отговор
    ТУК НЕ ПОЗНА КАЦА .....ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ , ЩЕ ОТПАДНАТ ....КОГАТО СИ ОТИДАТ ЗАВИНАГИ ФАТМАЦИТЕ !!!!!
  • 60 Аз от БЕХ

    3 1 Отговор
    На Кацата сигурно сега му набиват чембери в президентството...
  • 61 Стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "!!!?":

    Гневът ескалира, протестиращи сгащиха Денков и Кацаров и... ВИДЕО

    Недоволните ги наобиколиха с викове "Оставка". На жълтите павета в момента недоволството си изразяват медицински работници, както и представители на партии "Атака" и "Възраждане". Протестиращите наобиколиха министрите със скандирания "Оставка".
  • 62 📌🇧🇬

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ Х@Й‼":

    Не, не знам! Обащата смъртност, тоест преди, е отделна категория от Ковид смъртност, която е отделна категория! Трагичното е че и преди Ковид Пандемията и по време на Ковид Пандемията, България е в “топ” категориите на смъртност.
  • 63 📌🇧🇬

    0 0 Отговор
    поправка: Общата!
  • 64 📌🇧🇬

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Механик":

    Това което съм го написал е относително пич а не гаранция, също както ти поправяш кола или там нещо друго относително! 100% Гаранция и “форевър” няма!
    Аман от всичколози.
  • 65 Пипи Чорапчето

    2 0 Отговор
    Стойчо! Не знам кога ще влезем в зелената зона, ама скоро - тази зима ще е - ще влезем в гладната зона и хич няма да ни пука за зелената!
    И тогава, Стойчо, ще трябва да си спомниш 2013 г. ... - има и други години за помнене, ама тази е по-скорошна, та по-лесно ще се сетиш какво се случи тогава ...
  • 66 📌🇧🇬

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Механик":

    “Механик” нито ти си “Инфекционист” , нито аз. На постове лишени от логика и смисъл, спирам да отговарям. :) Със мен не живееш, Слава Богу!
  • 67 Иван

    0 1 Отговор
    Искам само да ви кажа случка от днес. Сутринта мой приятел ми казва, че има близък доказано с PCR болен от COVID, който вече три дни се чувства зле и е с постоянна температура. И преди малко виждам тоя човек болния как върви пеша без маска и звъня на моя приятел да го питам къде е тръгнал. Обади ми се след малко и вика “отива на закусвалнята да хапне супа, че бил огладнял”. Незнам колко хора зарази този човек, но ако мерките бяха от днес такива като него нямаше да ги пуснат в закусвалня или където и да е.

    Коментиран от #75

  • 68 БАЙ Х@Й‼

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "📌🇧🇬":

    😃😃😃 видях , го 😃😃😃 значи 30-40 мин. някой да ти кашля и киха във лицето или вратлето не е проблем ‼️ Тук и Шекспир би останал без думи‼️ Абе Вие направо картите миФкиТИ ‼️
  • 69 Верно ли

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Как да не и принуждават":

    Съди ги! И не си подавай молбата за напускане!
  • 70 Че кой ти е забранил да влизаш в

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Механик":

    магазина? В моловете и без друго в момента не бъка от народ. Повечето хора вече ги е страх да не се заразят? За кои магазини говориш?За тези, в които българинът е свикнал да се размотава, за да убива време ли? Ами не му е времето сега да го прави... И училищата трябва да затворят поне за месец. Напълно. И пътуващите с градски транспорт биха намалели значително по този начин. Току виж помогнало да се озапти вълната да не расте толкова стръмно. Че мислехме, че сме стигнали плато, а то пак какво се оказа?!
  • 71 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД ГЕНОЦИД

    1 0 Отговор
    Значи вече ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ нямат декларация за информирано съгласие, нали така? И държавата и компаниите дават гаранции за равносилно обезщетение при СМЪРТ или ИНВАЛИДНОСТ?
  • 72 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Живота от историята ни показва само войни кризи и пандемии и вие искате променя,щастие и здраве.
    В тази Матрица явно това няма да се случи или ако го искате,ще е нужно да направите нещо различно от това,което правите всеки ден.
    Явно е,че живеете така както ви кажат и продължавате да чакате команди.
  • 73 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Механик":

    Тъй като дейността на микробите винаги е част от строго специфична смислена биологична специална програма, която засяга само човека, който по това време е в лечебната фаза на свързания с конфликта орган, „инфекциозното заболяване” не може да бъде заразно.



    Ако две или повече лица имат еднакви симптоми, това означава, че всеки един от тях е в лечебната фаза на един и същ тип конфликт. Например: Ако един „несмилаем” конфликт удря цялото семейство неочаквано, те ще имат диария (лечебен симптом) след като конфликтът бъде разрешен.




    Обичайната настинка е свързана с „вонящ конфликт”, който може да бъде преживян реално, но също и образно („Тази ситуация ми намирисва”, „Тук има нещо гнило”). По време на активната фаза на конфликта лигавицата на носа се разширява посредством язвички, които обикновено не се забелязват. Но през лечебната фаза носната тъкан се възстановява и лигавицата се подува. Един сополив нос (лечение винаги се извършва в течна среда), главоболие, умора, повишаваща се температура или треска, всички те са типични признаци за ваготоничен лечебен процес. Ако симптомите на настинка са по-тежки, то това обикновено се нарича „грип”. Твърдението, че „грипните” вируси са виновниците, все още не е доказано.
  • 74 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Както вървиш да паднеш, бабите как те калнът ако знаеш
  • 75 но пък

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Иван":

    ако си покаже сертификат за ваксина няма никакъв проблем,че е болен - нали за това го имат - сертифицирани разпространители.