Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 19:10 1 865 88

Янев за COVID мерките: Наясно сме с политическите последици от тези непопулярни действия

  • стефан янев-
  • ковид мерки-
  • наясно-
  • политически -
  • последици-
  • непопулярни-
  • действия

В ситуация на тежки кризи не очаквайте от мен да се поддам на популизъм, пренебрегвайки най-висшата ценност – човешкият живот, казва премиерът

Янев за COVID мерките:  Наясно сме с политическите последици от тези непопулярни действия  - 1
Снимка: БГНЕС

"Последните седмици бяха трудни, динамични и изпълнени с предизвикателства. Трябваше да търсим едновременно бързи и ефективни решения както заради увеличаването на случаите на коронавирус у нас, така и заради шоковия скок на цената на електроенергията в контекста на общата негативна тенденция на европейския енергиен пазар. В тази връзка и с оглед на поетия от мен ангажимент за по-директна и открита комуникация, така че българското общество да е по-добре информирано за онова, което се случва и защо се случва, ще се опитам да направя ретроспекция на последната седмица". Това написа в личния си профил в социалната мрежа министър-председателят Стефан Янев. И обясни какво мисли по наболелите проблеми от последната седмица.

"Разбирайки добре общественото недоволство и осъзнавайки, че ще понесем критики, особено в разгара на политическа кампания, предложихме временни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. Подчертавам отново, че сме наясно с политическите последици от тези непопулярни действия, но аз, както, уверен съм, и моите колеги, споделяме позицията, че гарантирането на политическото ни оцеляване и перспектива не могат да бъдат основания да поставим под риск живота и здравето на българските граждани, нито можем да си позволим да дестабилизираме нашата здравна система. В ситуация на тежки кризи не очаквайте от мен да се поддам на популизъм, пренебрегвайки най-висшата ценност – човешкият живот, и поставяйки под риск жизнеността на социално-икономическата ни система. В този смисъл, макар и непопулярни, смятам, че мерките са най-добрият вариант за справяне със създалата се ситуация, без да се стига до налагане на нов локдаун.

Отново искам да подчертая, че тези мерки не целят да направят ваксинацията задължителна за населението. Дълбоко вярвам в свободния избор на всеки един от нас да взима решения за собственото си здраве. Вярвам обаче, че и всеки, респективно, трябва да може да носи и отговорност за тези решения. В този контекст и сертификатите важат както за ваксинирани, така и за преболедували граждани и за такива, които имат негативен тест. Отново акцентирам, че мерките категорично са временни и ще бъдат отменени в момента, в който ситуацията се нормализира.

Същевременно в рамките на тази седмица разработихме и програма за компенсиране на небитовите потребителите на електрическа енергия. Над 630 хиляди клиенти, които закупуват ток на свободния пазар, ще получат компенсация от 110 лв./мвтч. Периодът на подпомагане ще бъде от 1.10.2021 г. до 31.11.2021 г., като за програмата са предвидени 450 млн. лв. Те ще бъдат осигурени от държавния бюджет за сметка на предоставянето на безвъзмездни средства в размер на 450 милиона лева от АЕЦ „Козлодуй“. Изплащането ще започне още със следващите фактури за потребявана електроенергия на небитовите клиенти. Всички компенсации ще бъдат получени в рамките на календарната 2021 г. Тази мярка допълва пакетът с мерки, които приехме във връзка с растящите цени на електроенергията и които имат за цел да смекчат натиска върху българската икономика, респ. – върху българските потребители, в резултат от негативните процеси, които наблюдаваме в рамките на целия европейски енергиен пазар.

През изминалата седмица участвах и в кръгла маса на тема: „Мерки за решаване на проблема с високата цена на електроенергията и природния газ. Подготовка на позиция на България пред ЕС“. Основната цел бе да се обсъди с бизнеса и всички заинтересовани страни позицията на страната пред Европейския съвет по отношение на повишените цени на енергоносителите. В рамките на дискусията изтъкнах, че защитата на българския бизнес, на потребителите на електроенергия, които произвеждат стоки и услуги, е във фокуса на мерките на служебното правителство, в отговор на проблема с цените в енергийната сфера. В последните седмици работим както върху дългосрочни, така и върху краткосрочни мерки, от каквито се нуждае страната ни в настоящия момент. В това отношение обаче считам, че трябва да се търсят устойчиви решения не само на национално, но и наднационално ниво. Доколкото проблемите, с които се сблъскваме в този сектор сега, в голяма степен се вписват в общата рамка на ЕС, е необходимо да се търси съвместен подход, така че нито една национална държава да не бъде изоставена. Трябва да се помисли за въвеждане на по-гъвкави механизми, така че всяка държава да може да реагира бързо и адекватно винаги, когато се налага да неутрализира несвойствени практики и явления на собствения си енергиен пазар, при това без да рискува да наруши норми на европейската политика в това отношение, за което впоследствие да търпи санкции. Нужна е промяна и тази промяна изисква солидарността, като базова ценност на ЕС, да не бъде просто условна категория, а да се превърне в практически приложим подход за организация на взаимоотношенията в съюзен формат.

Освен с управлението на възникналите кризи, продължава и подготовката по организирането на честни и демократични избори. В тази връзка проведох среща с всички областни управители в страната, за да обсъдим предизвикателствата, свързани с вота на 14 ноември. Машинното гласуване и предотвратяването на купения и контролиран вот бяха сред основните теми, които обсъждахме. Уверих представителите на изпълнителната власт на местно ниво, че МВР и останалите правоохранителните органи работят и ще продължат да работят активно срещу всички порочни практики, на които сме били свидетели при провеждането на избори през годините. Ще бъдат осигурени и допълнителни машини, чрез които да се гарантира, че електоралният процес ще протече безпроблемно, спокойно и че хората ще могат да упражнят свободно правото си на глас. Призовах и за активна разяснителна кампания по процеса на гласуване, така че гражданите да нямат притеснения в деня на вота", се казва в публикацията на премиера Янев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дръжте ме но

    57 11 Отговор
    Влакът мина по съседната линия. Хайде без този героизъм.

    Коментиран от #57

  • 2 Нема се плашиш

    17 49 Отговор
    Живота и здравето са най важни! Българина ще го разбере! И какви политически последици? Да не ви пука!

    Коментиран от #15

  • 3 Бени

    72 18 Отговор
    Трябва да си наясно, че Радев се размина с втория мандат, щях да гласувам за него, но вече НЕ!

    Коментиран от #62, #65, #77

  • 4 Мислещ

    68 14 Отговор
    Фашист, мерките самите те са политически и няма абсолютно нищо медицинско в тях, дори докторът от ПИРОГОВ ви го каза. Вън, фашисти!
  • 5 гадно

    51 9 Отговор
    Така де пътят към ада е постлан с добри намерения.
  • 6 ХА ХА ХА

    51 15 Отговор
    АБЕ ЯНЕВ , НИТО ТИ НИТО НА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ МУ Е ЯСНО , КАКВА КАША ЗАБЪРКАХТЕ ! НЕ КАЗВАЙ САМО , ЧЕ ВСИЧКО Е ПОД КОНТРОЛ ....ЗАЩОТО НЕ Е !!! И ВИЕ НЕ ВИ Е ЯСНО КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ ! ВЗЕМАЙ СИ ШАПКАТА И СЕ ОМИТАЙ ДОКАТО НЕ СТЕ ЯЛИ БОЙ !
  • 7 чефо пyткaтa

    30 13 Отговор
    Дpyгapят Рyндю e пpeял cъc влacт,
    Зaщoтo Рyндю щe "cпacявa" нac!
    Зaщoтo, Рyндьo, ти cи...
    Рyндьo, ти cи...
    Рyндьo, ти cи ПEДEPACT!

    Коментиран от #16, #18

  • 8 Прав е

    10 24 Отговор
    Попyлист е Копейкин който копира Сайдера! Мисли че с популизъм ще влезе най накрая в парламента и ще има за още къщи и апартаменти! Затова и плаща на несретници да вдигат шум и да влиза в обективите на камерите. Мислите ли че много му пука за здравето ви и някакви сертификати?
  • 9 Мъченик да ге

    21 10 Отговор
    Гледам на снимката е без ореолче. Не го ли канонизираха вече?
  • 10 Обективно

    25 9 Отговор
    И някъде тиквун доволно потрива ръце.

    Коментиран от #20

  • 11 Помниш ли народе помниш ли

    33 13 Отговор
    ТИКВАТА миналата година затвори изцяло държавата! Сложи КПП на изходите на градовете, затвори пaркове, заведения, зали , дори ни накара да носим и маски на открито. Ученици и студенти преминаха изцяло онлайн. Тресна хиляди глоби по 3 хиляди лева за разходки в парковете. От март когато затвори държавата до август не даде нищо дори на пенсионерите с мотив " няма мазнинка", чак когато почнаха протестите тиквата от немай къде отпусна по 50 лева , а сега са по 120 . И ПАК бяхме на първо място по смъртност в Европа. Тоава умираха на стълбите пред болниците.

    Коментиран от #13, #19, #31, #33

  • 12 😷😷😷

    43 11 Отговор
    А обяснихте ли на Президента Радев, че заради зелената диктатура сега, ще е поне 10% надолу от очакваните проценти преди да направите тази простотия?
  • 13 Така е

    24 10 Отговор

    До коментар #11 от "Помниш ли народе помниш ли":

    Да всички помним. На 12 март в четвъртък съвсем без предупреждение Тиквун излезе и каза - От утре петък 13-ти налагам пълен локдаун. Затварят се всички учреждения, заведения,нощни клубове, дискотеки, паркове. Без никакви подпомагане , без нищо. Обяви че дава на всеки полицай в битката с КОВИД по 1000 лева защото са на първа линия , тръгнаха по градинки , паркове и глоби по 3 бона. Тиквун каза -" Няма да раздам по 350 долара на калпак както в Албания, няма мазнинка, има 60 милиарда влогове в банките , това са бели пари за черни дни, затова сте ги спестявали, с тях сега ще си помагате", Пълен локдаун дори с КПП на изходите на градовете. Чак след протестите да се спаси с агент Иван и Винкела взеха решение да дадат по 50 лева на пенсионерите. Останалите да го д....ат
  • 14 ХИ ХИ ХИ ДА МУ МИСЛИ ФАТМАКА

    27 12 Отговор
    Вече ми липсва РАДЕВ да ходи наперен и с бодра крачка да вдигне юмруче !!!! Хайде РАЗЕДЕНИТЕЛ излез отново на площада , да усетиш народната ЛЮБОВ ! НАЛИ много се пресмиваше!
  • 15 Оле

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Нема се плашиш":

    Живееш, за да си човек, не да яде и да вегетираш.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Някой си

    28 8 Отговор
    Тогава си подавай оставката бе некадърник!
    Трябва да си наясно, че поемането на политическа отговорност значи само едно: ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Точно напълно

    14 9 Отговор

    До коментар #11 от "Помниш ли народе помниш ли":

    Явно всички сте се върнали назад във времето и сте разбрали и спомнили за геноцида на който ни подложи тогава тиквата. И ни докара след всички тези мерки и репресии до първо място по смъртност в Европа и до второ в света. Докара ни до там за миналата година в България смъртността да бе увеличена с 26 хиляди човека спрямо предходните години. А в същото време миналото лято спеше с препълнени чекмеджета с пачки от 500еврови банкноти и кюлчета чисто злато. Ако бяхме народ не като тези няколкостотин лумпени от Възраждане и Атака, крадливата тиква би висял на уличен стълб като Наджибула в Афганистан!

    Коментиран от #25, #45

  • 20 Някой си

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Обективно":

    И запряга белия кон........ама и на него ще му мине котка път...
    Такава каша ще настане след изборите та чак не ми се мисли....

    Коментиран от #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!

    12 8 Отговор
    Ток , вода , храни , ГОРИВА.....всичко ХВЪРЧИ НАГОРЕ!!!! Само ФАТМАЦИТЕ дремят , латените ТРОЛОВЕ тук пишат минуси ....защото са мазохисти и им харесва да КОПУВАТ ХЛЯБ по 3 лв. Олио по 5лв . Задава се ХИПЕР инфлация ! Ще има по тежка зима от Жан Виденовата !

    Коментиран от #26

  • 23 чeфo пyткaтa

    13 10 Отговор
    Дpyгapят Рyндю e пpeял cъc влacт,
    Зaщoтo Рyндю щe "cпacявa" нac!
    Зaщoтo, Рyндьo, ти cи...
    Рyндьo, ти cи...
    Рyндьo, ти cи ПEДEPACT!
  • 24 Мъхесто юмруче

    10 7 Отговор
    Каква стана тя, що са ми жълти гащите от вътрешната страна?
  • 25 отегче

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Точно напълно":

    Копи пейст трол, много си очеваден. Сам си задаваш въпроси и си отговаряш.
  • 26 Хахахаа...хахаааа...хихихи...

    10 11 Отговор

    До коментар #22 от "Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!":

    Българи! Сънародници! Имаме късмет че в момента, при тази световна криза и инфлация, при тези международни цени на ел.енергия и природен газ, при международните цени на барел петрол който е вече 85$ , не е на власт Герб. Нека си припомним че при същите цени на барел петрол, у нас литър бензин и дизел бяха по 2.87 лв.при управлението на ГЕРБ! При протестите тогава Борисов каза" За какво протестират? И аз бих протестирал срещу Кадафи", тогава акциза в ЕС бе двойно по нисък. Сега при същите цени на барела горивата у нас са около 2.25 лв.Нека си припомним че 2009 г.когато за 1-ви път дойде Борисов на власт дневната ел.енергия бе 9 ст.на киловат. Борисов я увеличаваше 2 пъти годишно - от 1 юли с 10% и от 1 януари пак с толкова. Единствено бе намалявана при правителството на Орешарски - с 5% от 1 юли 2013 г.и с 10% от 1 януари 2014 г. След това отново дойде Борисов за да е в момента 24 ст.на киловат дневна. Да благодарим че сега не е Герб че при тези цени на петрола дизел и бензин биха били по 2.90 лв

    Коментиран от #28, #43

  • 27 за работа не

    15 2 Отговор
    Сертификат за работа - не! Принуждавате хората да избират - хляб или "ваксина", за страничните действия на която никой не иска да поеме отговорност. Тези препарати не са безопасни. Има пострадали. За заведения и други места за забавления - може, но за работни места, не бива! Хората няма да ви го простят.
  • 28 Точно

    15 4 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахаа...хахаааа...хихихи...":

    При барел петрол от 89 $ 2012 г.цена на литър дизел и бензин в България бе точно 2.87 лв.за литър. Това бе в края на 1-ия мандат на тиквун. Всеки може да провери в сайта Инфосток " цена на горивата в България през годините", всеки може да провери колко бе ел.енергията в края на мандата при Станишев и колко стана в края на мандата при крадливата тиквена мутра! А за горивата може да сметнем че акциза бе двойно по нисък през първия мандат на тиквата а цените по 2.87 лв. Може да сметнем как 2009 г.цигарите бяха по средно 2 лв.а 2010г.тиквун крадеца ги вдигна шоково на средни цени 4.20 лв. Може да сметнем колко бяха данъци ,застраховки на автомобилите и техническите прегледи. В момента при тиквун цените на горивата биха минали 3 лева. Я да си спомним миналата година лятото барел петрол бе с отрицателни цени, тоест страните производителки плащаха да им вземат продукцията защото складовете им бяха пълни , а тук цените по 1.95 лв. Тиквата досега трябваше вече да е арестуван!

    Коментиран от #30

  • 29 Мислещ

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Някой си":

    Ако изборите не се наредят директно от Козяк, доста либераст-фашисти ще изпаднат в шок. Даже те вече започват да изпадат, следя ги какви ги пишат в единия от форумите им и в момента това им е едно от най-големите притеснения - как "фашистите" щели да влязат в парламента.
  • 30 Пешеходец

    9 3 Отговор

    До коментар #28 от "Точно":

    Много ме е яд че в момента не е Бойко премиер. Че щяхте да плащате по 3 лв.за литър при тези международни цени на петрола. А аз щях да се кефа че за 5 литра на ден ще давате по 15 лева
  • 31 АБЕ ТРОЛ ФАТМАШКИ

    17 11 Отговор

    До коментар #11 от "Помниш ли народе помниш ли":

    Не говори в минало време .....а ПОМНИШ ли какво казва ФИГУРАНТА на шипка ????? Кажи троле .....а ПОМНИШ ли какво говори сега ....??? Щом президента не си държи на думата , не спазва законите и конституцията на РЕПУБЛИКАТА ! А изисква от другите да го правят .....какъв ще го наречем тогава ?????

    Коментиран от #37

  • 32 Caде минавам ама..искам си Бойко..

    7 7 Отговор
    Бойко , връщaй се наш палячо. Идвай премиер , прави януари бензин и дизел по 4 лева, махай добавките за пенсионерите , вдигай пак тока на нещастниците по 2 пъти годишно от 1 юли и 1 януари, вдигни пак шоково водата както 2019 г.от 1.50 кубика на 3.90 лв., вдигни и дървата за огрев както 2018 г.от 55 лв.кубик на 105...Чакаме те Бойко да танцуваме пак от кеф как мачкаш несретниците.
  • 33 Мислещ

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Помниш ли народе помниш ли":

    Ами помним, да. Затова няма да търпим нови тикви/пъпеши да ни разиграват.
  • 34 Протестъри били

    10 9 Отговор
    Янев, да не си ходил на курс при Баце? Словоизлеянието е като под индиго с неговите речи. Аман от лицемери с власт!
  • 35 Противни политици и дяволи....

    19 2 Отговор
    Те ни избиват с отрови насилствено, както го направиха с овцете, козите, кравите и свинете преди години и сега имат наглостта да лъжат, че се загрижили за здравето ни. Сатанисти, ако беше така, нямаше да ни крадете и последния залък с изкуствените си спекулации. А патладжаните защо не ги вакснанахте с вашите чудодейни отрови,а? Защо за изборите отпада зеленото дяволско кодче? А, не, не разчитайте, че ромбоидните ще ви оценят жеста и парите и ще си купите избори и постове! Бунтовете тепърва ще започнат след изборите и ще продължат до пролетта!
  • 36 принуждавате

    21 2 Отговор
    Сертификатите не осигуряват безопасна среда. Просто принуждавате хората да се набодат. Болен със сертификат може да ходи навсякъде и да заразява околните, а здрав човек без сертификат не може.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Искаме си веднага Бацката ..

    8 3 Отговор
    Сега е момента БАЦКА...Да си пак на власт...Петрола с най високи цени на международните пазари от 9 години....Еххх как не си ти сега...4 лева за литър нали....Трябва да се пълнят отново шкафчета.....Трябват и по 5 бона на нощ за плеймейтки да идват при теб...Маскирани като журналистки...Идвай бърже БАЦКА...Да ги доизмориш...Това заслужават ..
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Обективно

    4 3 Отговор
    Абе факти,много странен критерии имате относно
    нецензурните коментари.Започвам да си мисля че е
    тенденциозно.
  • 42 Анонимен

    9 5 Отговор
    Ми като си наясно подавай си оставката.
  • 43 Махаха хихихи

    3 6 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахаа...хахаааа...хихихи...":

    КАЖИ какъв плик ти дадоха от президентството , та да пишеш простотии ???? Хиииихиииихиии хаааахааахааааа!
  • 44 Радев Кацаров убиици

    9 7 Отговор
    Убиици беззаконие цари при вашето управление затова стигнахме дъното...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Чочо

    14 6 Отговор
    А НА ЯСНО ЛИ СИ, ЧЕ НАРОДА ИСКА ДА ВИ го завре НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА МОМЕНТАЛНО!?! Излез пред министерски съвет с Кацаров и отменете зелената помия веднага!

    Коментиран от #47

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 5 Отговор
    Последиците ще са много лоши за радев!Няма да излязат да гласуват тези,които гласуваха за ИТН!Радев ще е на балотаж,а толупа ще има процентите от 1вия избор през април.Много е съмнително дали радев ще спечели вече.Толупа ви направи 2-3 елементарни хватки и с малко медии и се хванахте.Защо не дадете данни,колко умират ДНЕВНО В бг??Как може да ишете толкова с КОвид,но общата смъртност ДНЕВНА в бг да я криете!Или играете хорото за пред ес и за милиард и триста милиона евро,или сте много неподходящи.Този Аталай ви го каза.ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕТЕ НЯКАКВО РЕШЕНИЕ!НЕ може и това и онова....
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Олигофрен

    10 6 Отговор
    Стана ли ви ясно колко се осрахтетъпифатмаци .Държавата не е поредното ви поделение с подчинени военнослужещи които да ви се подчиняват безпрекословно .
  • 52 Не мога

    8 5 Отговор
    Да не се поддам на сарказма - цяло правителство да се жертва политически заради най висшата ценност - човешкият живот. Браво, гайс! И да търсите не мой ги намерите...
  • 53 Фаро

    12 4 Отговор
    Явно стана модерно всички продажници да се оправдават,че убиват заради човешкия живот
  • 54 Радевата зима идва.

    6 5 Отговор
    Като видите сметките си за ток,ще се ваксинирате от страх.

    Коментиран от #58

  • 55 Гръч

    8 5 Отговор
    Съветвам ИТН и ПП да подкрепят друг президент,който и да е от техните партии с или без стаж вече няма значение.Радев и служебните подкрепиха СЗО

    Коментиран от #88

  • 56 Малко ви остана,

    9 4 Отговор
    фатмаци некомпетентни!Най-слабото правителство на България за всички времена.Какво направихте за тия шест месеца,само говорене и неразбории.
  • 57 Към УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ, МЛАДЕЖИ...

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дръжте ме но":

    През последните дни
    две тийнейджърки без рискови фактори са починали, а на едно дете е ампутиран крак 15 дни след ваксината.
    Това не е ли жертва, която обществото дава, и каква е цената, която трябва да плати? След колко смъртни случая на тийнейджъри бихте казали „СПРЕТЕ ваксинацията на млади хора, които нямат какво да спечелят, защото са с нисък риск от тежко боледуване и смърт от Covid-19?”
    При жените се наблюдават менструални нарушения, спонтанни аборти или смърт на плода в утробата по време на бременност.
    Как става така, че Генералната дирекция по здравеопазване разрешава ваксинацията от първия триместър на бременността, когато данните за безопасността на ваксинирането на бременни жени са ограничени и непълни? Къде е принципът на предпазливостта?

    Коментиран от #67

  • 58 Идва,но

    2 5 Отговор

    До коментар #54 от "Радевата зима идва.":

    без Мунчо и компания.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Думбел

    6 5 Отговор
    Кой е Янев?Кой го е избирал?Народа не го е избрал и дори не е представял със своята автобиография за заеманата длъжност.Защо тогава се учудваме,че ще застане наа страната на ковидидиотите?Те чакат едни милиарди от Европа,които се раздават под услочия за ваксинация и сертификати,както и създаване на дискриминация към неваксинираните.Радев назначи тези хора и да им сърба попарите
  • 61 Поп Кръстьо

    4 6 Отговор
    Те знаят, че са пътници и гледат да осератт всичко преди това, но народа ПОМНИ
  • 62 Добре

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бени":

    И ще заживееш мноого по добре. А дано ама...
  • 63 РадEF

    8 6 Отговор
    Никой не е гласувал за Янев и Кацаров, от къде на къде ще решават какво да се случва в България?

    Коментиран от #68

  • 64 Гушкам Янев.....и го душа

    5 6 Отговор
    Еви му майката на Ковида, какво е това вдигане на цените бе предател
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Че са прости,са прости,

    5 4 Отговор
    но чак толко прости фатмаци не съм виждал!20 дни преди изборите,ще върнат толупа на бяла кранта на власт.
  • 67 Добре

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Към УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ, МЛАДЕЖИ...":

    Забравил си мармота... Но за всяка въдица си има риби...
  • 68 Фигуранта

    4 4 Отговор

    До коментар #63 от "РадEF":

    ги назначи и то два пъти-зеленото чорапче.
  • 69 РадеFigurant

    5 5 Отговор
    Най слабото правителство за което никой гражданин не е гласувал и не им е давал права

    Коментиран от #70

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Радеfigurant

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "asd":

    Айде вече да си лягаш кукло
  • 72 лицемер

    6 2 Отговор
    Янев - евтин лицемер . Слуга на външни интереси и много слаби заучени опорки .
  • 73 Радева Диктатурата Анти хуманист

    4 1 Отговор
    РАДЕВ И СЛУЖЕБНИТЕ ПРЕВРАТАДЖИИ ОСТАВКА РАДЕВ ИМПИЙЧМЪНТ Вървете си Разрушихте България Доволни ли сте Ограбихте Излъгахте Юмручето Радево да излезе сега заедно с Кацата и наперено да каже че Няма Ковида Къде сте онези дето лежаха по площадите Божковистите къде сте Мая излез и се търкаляй в защитата на хората Лъжци
  • 74 НЕКАДЪРНИЦИ

    6 0 Отговор
    ОТИВАЙТЕ СИ С ДОБРО !
  • 75 факт

    0 0 Отговор
    0.00015мм е толкова е голям вируса

    Коментиран от #84

  • 76 Оставка

    5 2 Отговор
    А, бе, какво да си наясно, безсрамник - народа плаща огромните заплати на децата ти. Ще ви гоним с камъни, ако излъжете с машините. Вие убивате децата ни с вашето безхаберие и алчност
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Радев замина

    3 1 Отговор
    Тоя дъртак, дърваря Кацаров, провали Радев за втори мандат напълно. След глупавите му старческите издънки, Радев може отсега да започва да си събира багажа.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Баба Ванга

    2 1 Отговор
    Давай бате Бойко само ти си алфа-мъжкар, тия са жалки мишоци. Беше проба-грешка. Признайте го българи.

    Коментиран от #87

  • 81 Пъпката

    2 1 Отговор
    С ГЕРБ напред, че почва мизерията да блика, ей хора осъзнайте го вече. Баста от служебните плиткоумници и зеления им водач.
  • 82 Не сме народ,мърша (П. Славейков)

    1 2 Отговор
    Не популярни мерки са за хората без разсъдък господин министър председател! От престъпната им без отговорност,страдат разумните хора! Нямало да гласуват за Румен Радев,чета тук! А за кого ще гласувате нещастници? За тези които ви окрадоха ли?? То бива мършави хора,но дори и Пенчо Славейков не си е представял докаде ще стигне мършата в България!

    Коментиран от #85

  • 83 Жътварката

    2 1 Отговор
    Мачкай ги Боко с теб сме.
  • 84 гоше

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от "факт":

    а маската спира 0,0005мм и минават около 3 ковидчета
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 този път

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Баба Ванга":

    не позна. Еднакви са. От едно и също място им дърпат конците и им плащат съответно. От това място само сменят актьорите, когато омръзнат на публиката.
  • 88 не се знае

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Гръч":

    кой подкрепя тях, но можем да се досетим, че спонсорът е един и същ щом изборът им е този.