Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 20:16 6 347 78

Фактите за Делта плюс: какво се знае за новия вариант на коронавируса

  • делта плюс-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Фактите за Делта плюс: какво се знае за новия вариант на коронавируса

Фактите за Делта плюс: какво се знае за новия вариант на коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Появи се нов вариант на коронавируса: мутацията, наричана Делта плюс, е тръгнала от Великобритания и вече се разпространява и в други европейски държави. По-опасен ли е този вариант? Ето какво се знае дотук.

През последните дни се множат информациите за разпространението на нов вариант на коронавируса, известен като Делта плюс. Но какво изобщо знаем за него?

По-опасен ли е от Делта?

Вариантът AY.4.2 на мутацията Делта, известен още под името Делта плюс, за пръв път беше регистриран във Великобритания още през юни тази година. И до днес този мутирал вариант е най-разпространен тъкмо във Великобритания. Според експертния портал CoV-Lineages досега Делта плюс е бил диагностициран у 20 000 души. В момента обаче броят на новите зарази във Великобритания бързо расте - около 40 000 дневно. И изобщо не е ясно колко от новозаразените са инфектирани с Делта плюс. Британските здравни власти смятат, че делът им възлиза на около 6% от всички заразени.

Делта плюс вече се разпространява и в други държави. В Дания са регистрирани 230 случая, в Германия - 280, а в редица други европейски държави числата засега са двуцифрени. Извън Европа случаи на зараза с Делта плюс има още в Израел, САЩ, Канада и Япония, но засега числата там са ниски. Възможно е все пак и в тези държави вирусът да се разпространява повече, отколкото показват изследванията.

За новата мутация не е доказано, че е по-опасна от Делта. Но и при нея особено застрашени са по-възрастните хора, при които заболяването протича тежко. Британските здравни служби предупреждават обаче, че вариантът Делта плюс е с около 10% по-заразен от Делта. За сравнение: вариантите Алфа и Делта бяха с цели 60% по-заразни в сравнение с първия коронавирус, който тръгна от Ухан и предизвика пандемия по целия свят.

В Германия специализираният институт „Роберт Кох“ непрекъснато предупреждава, че за сигурна имунна защита срещу Делта мутацията човек трябва да се подложи на пълна ваксинация.

Засега без собствена буква от гръцката азбука

Новият вариант се отличава с две мутации на спайк-протеина, известни като A222V и Y145H. Именно те са „виновни“ за леко повишената заразност на Делта плюс. Но тези мутации на спайк-протеина са известни и от предишни мутации на коронавируса.

На фона на всичко това вариантът Делта плюс засега не предизвиква сериозна загриженост у експертите от Световната здравна организация (СЗО). Затова и AY.4.2 досега не е получил собствена буква от гръцката азбука. Собствено име вариантът би получил едва тогава, когато СЗО го определи като „обект на загриженост“ или „обект на интерес“.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    95 6 Отговор
    Делта+ за който ви говорех още юни месец ще направи ваксините с официален срок на действие 6 месеца.

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 BOBO

    63 4 Отговор
    КОВИДА ЗНАЕ КЪДЕ ЖИВЕЯТ ДОЛНИТЕ ХОРА
  • 5 Ддр

    29 130 Отговор
    Не знам какво се знае, но в рамките на този месец, докато разхождам кучето, за трети път виждам тея със скафандрите да изнасят някой в черен чувал, до сега никога не съм засичал! Като почнете да ги виждате как ги изнасят от вашия блок, евентуално може и да ви просветне, да спазвате мерките и да се ваксинирате!

    Коментиран от #18, #38, #52, #69

  • 6 какво се знае

    75 4 Отговор
    НИЩО! Догадки, предположения и често противоречащи си мнения на иначе уважавани експерти. Тези, които го пуснаха и те не знаят, какво са сътворили.

    Коментиран от #61

  • 7 честен ционист

    11 19 Отговор
    Ааа и още нещо. Мутацията тръгва от Молдова и идва за първи път в Израел. Има следи, че се е зародила по БГ Черноморието, вероято по полов път, така че Делта + ще се предава и по полов и по кръвен път.
  • 8 селянин

    49 4 Отговор
    Делтата я убивам с домашно вино !

    Коментиран от #16

  • 9 ЕВРО НЮЗ

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    ОК... Искай си комисионната и кажи с. ваксата срещу Делтата кой модел ще произведат Тестер Ковидарите
  • 10 Азазаз

    64 2 Отговор
    Буквите свършиха. Започнаха да ги кръщават с плюс, мунус, умножение. Следващите 1000 варианта ще бъдат на породи кучета.
  • 11 Само питам

    70 3 Отговор
    Защо ли почти всички мутации започват от Англия ? Дали защото и самите Англичани са мутанти ?
  • 12 Майна

    34 2 Отговор
    Нормални сезонни вируси,от семейството на Коронавирусите...,,Световният икономически форум на помощ
    Световният икономически форум (WEF), който представлява финансовите елити, изигра ключова роля в стартирането на блокирането на 11 март 2020 г. И сега това, което те казват, е, че друга опустошителна световна икономическа и социална криза вероятно ще настъпи след пандемията Covid-19.

    WEF сега сочи към:

    „ Кибератака с характеристики, подобни на COVID“, която обещава да бъде много по-опустошителна и хаотична от пандемията Covid-19.

    „Концепция 2021“ на Световния икономически форум. Сценарий на кибер полигон

    В последните събития Световният икономически форум (WEF), който спонсорира Събитие 201, настолната симулация на пандемията на короната, заедно с Джон Хопкинс и фондация Гейтс през октомври 2019 г., сега участва в друго стратегическо упражнение, озаглавено Концепция 2021 . последното се описва като „международна инициатива за изграждане на капацитет, насочена към повишаване на глобалната киберустойчивост“. Това не е симулация на масата, сравнима с Event 201.

    Коментиран от #25, #64, #65

  • 13 Този

    6 27 Отговор
    Вирус ходи по дебили, тъй като тук са 80%. Трябва да свърши някаква полезна работа, плюс това и ваксините му помагат!
  • 14 Майна

    9 1 Отговор
    Миналата година то беше проведено в разгара на блокирането чрез видеоконферентна връзка. Тази година конференцията през 2021 г. „обсъди „ ключовите рискове от дигитализацията“.

    Участниците в упражнението Cyber ​​Polygon (2020) включват високотехнологични компании, включително IBM, множество банки и финансови институции, интернет компании, агенции за киберсигурност, корпоративни и правителствени медии, мозъчни тръстове, правоприлагащи агенции, включително Интерпол с представители от 48 държави . Учението е очевидно средство за осигуряване на надеждни партньори и развитие на стратегически съюзи. В тази връзка имаше много представители от Русия и страни от бившия Съветски съюз, включително големи руски банкови интереси, комуникационни и медийни компании. Общо 42 партньора. Няма корпоративен/правителствен партньор от Китай.

    Имаше и програма за обучение с 200 екипа от 48 държави.
  • 15 Пацо

    34 2 Отговор
    Във Великобритания е най добрата лаборатория за вируси в Европа и те не зная! Като не знаят на полето и да садят картофи.
  • 16 див селянин

    25 1 Отговор

    До коментар #8 от "селянин":

    Пробвай освен чесъна и две купи боб. Вируса ще умре от миризмата.
  • 17 БСП на Бунището

    41 11 Отговор

    До коментар #3 от "Яяяя":

    Ваксинираните разнасят заразата ,защото са със Зелен сертификат и не знаят ,че я разнасят безсимптомно....Това Бетонните глави от Правителството на Летеца не го разбраха....Не искат да го разберат,нито Осъзнаят....Ще се наложи да ги Изметем на Изборите завинаги,като лош кошмар сънуван вечер.....Убихте Народа червени цървули!!!!

    Коментиран от #22, #33, #47

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Майна

    22 3 Отговор
    Клаус Шваб, основател и изпълнителен директор на WEF и архитект на „Голямото нулиране“, описва сценария на кризата по следния начин:

    „ Страшният сценарий на всеобхватна кибератака може да доведе до пълно спиране на електроснабдяването, транспорта, болничните услуги, нашето общество като цяло. В това отношение кризата с COVID-19 ще се разглежда като малко смущение в сравнение с голяма кибератака. (ударението е добавено)

    Джеръми Юргенс , управляващ директор на WEF:

    „Вярвам, че ще има нова криза. Ще бъде по-значимо. Ще бъде по-бързо от това, което видяхме с COVID . Въздействието ще бъде по-голямо и в резултат на това икономическите и социалните последици ще бъдат още по-значими." (ударението е добавено)

    Последствията от тези смели „прогнози“, които представляват интересите на финансовото заведение, са широкообхватни.

    Това, което те описват, е сценарий на икономически и социален хаос, включващ прекъсване на комуникационните системи, интернет, финансови и парични транзакции (включително SWIFT), електрическата мрежа, глобален транспорт, търговия със стоки и т.н.
  • 20 Зелен вирус

    28 7 Отговор
    Делта мелта, плюс на квадрат, все една и съща гад, но нито толкова смъртоносна, нито толкова опасна.
  • 21 Бгг

    44 3 Отговор
    Да позная ли ? Ваксините са ефективни и срещу него - няма как да е друго яче. Нали идеята им е да ви убедят да се ваксате. А какво има във ваксините само те знаят.
  • 22 И после

    26 3 Отговор

    До коментар #17 от "БСП на Бунището":

    Ще дойде главанака Винету да ни довърши! Аман от цървули имащо се за нещо повече от нищо!

    Коментиран от #27

  • 23 ПараШут

    39 1 Отговор
    От Великобритания никога нищо добро не е дошло и никой нищо добро не е видял!
  • 24 Майна

    25 1 Отговор
    Вариантът Делта

    Ще бъде ли „смъртоносният“ вариант на Delta използван като претекст за оправдание на стартирането на нова фаза на коронарна криза, водеща до по -нататъшен процес на обогатяване на милиардерите, съчетан с нарастващи публични и частни дългове, инфлация, безработица и бедност?

    Освен това, в този момент на разгръщаща се криза, правителствата и медиите сега са ангажирани в кампания за страх, фокусирана до голяма степен върху „смъртоносните“ варианти на SARS-CoV-2.

    С оглед спасяването на човешки животи, здравните власти намекват, че ако вариантите не бъдат поставени под контрол, трябва да се обмисли сериозно блокиране.

    Този разказ се основава на откровени лъжи и изопачавания. Няма научни доказателства, извлечени от погрешния и невалиден RT-PCR тест, които да потвърждават съществуването на предполагаемите смъртоносни „варианти“ на SARS-CoV-2.

    Коментиран от #40, #45

  • 25 Пацо

    22 1 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    Световната икономическа криза я очакват през първите 6 месеца на 2023 г. В някой държави има разработени програми и планове за действие в тази криза която идва. Нещата ще бъдат изключително сериозни. И само един факт за долара. 40 процента от доларите сега в обръщение са отпечатани през последната година и половина. Това е пълно безумие. Запада има линия на поведение. Русия донякъде се включва към запада но не и Китай. Китай ще бъде номер едно .

    Коментиран от #29, #32, #59

  • 26 източна ромелия

    45 2 Отговор
    Стотици световни учени се изказаха, че при пандемия не трябва да се ваксинира, защото вируса мотира от ваксината.

    Коментиран от #44

  • 27 БСП на Бунището

    20 3 Отговор

    До коментар #22 от "И после":

    Ми нас ни довършиха бе ...Останахме пет милиона и с този глад за работна ръка в ЕС кой е луд да работи тук за 600 лева пенсия и 500 евро заплата????Ще останат два милиона пенсионери и Няколко хиляди Олигарси,Приватизатори и Управляващи,където е Далаверата....Нещата Приключиха д Българския Народ.....Умират по 130 хиляди годишно ,а се раждат 50 хиляди бебета.....В Геометрична прогресия Ти смятай Кога приключванме.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Майна

    13 3 Отговор

    До коментар #25 от "Пацо":

    Ванга е дала информация и съжалявам, че има видео изнесено и документирано за РУСИЯ...ТЯ Е ПРЕДСКАЗАЛА ДАТАТА И Е КАЗАЛА, ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ НЕЩО ,РУСКИЯТ ЖУРНАЛИСТ ,КАЗА ,ЧЕ ЩЕ ГО ОБЯВИ СЕДЕМ ДНИ ПРЕДИ НАСТЪПВАНЕТО НА 2022г. , Но нещото, което ще е съдбоносно ще е 03. 2020 г.

    Коментиран от #31

  • 30 Човек от щаба

    30 4 Отговор
    Чувам от хора в Италия доста тревожни новини. Новини, които отсъстват от новините. Наистина тревожни новини, които Тишо Шумов няма да копне в своята рубрика. Обострени хронични заболявания, инфаркти, тромби. Що се отнася до новите мутации, те са ясни. Против всеки закон във вирусологията, новият вариант е все по-опасен от предишния. Страхът продава и за това е всичко.

    Коментиран от #35

  • 31 Майна

    13 2 Отговор

    До коментар #29 от "Майна":

    Март 2023 г, Ванга казва, че ще се случи нещо СЪДБОНОСНО за човечеството..
  • 32 бай икономисто

    15 1 Отговор

    До коментар #25 от "Пацо":

    Долара даже вече не го печатат. Виртуален е . Броят на доларите в обращение е по голям от броя на напечатаните.
  • 33 Яяяя

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "БСП на Бунището":

    Те много добре го разбират, но изпълняват поръчки на господарите си!
  • 34 Майна

    22 6 Отговор
    Ванга е казала, че хората ще са като роботи и ще ги направляват с лъч...СРАМОТА Е, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ ИЗНАСЯ НЕЩА КАЗАНИ ОТ НАШАТА ПРОРОЧИЦА..

    Коментиран от #48

  • 35 доктора

    17 1 Отговор

    До коментар #30 от "Човек от щаба":

    Ами нали за това на болните от ковид предписват лекарства за разреждане на кръвта. Като се почне от обикновения ацетизал кардио и се стигне до скъпите лекарства за над сто лева.
    За това и тия които не вземат мерки навреме "свършват" със съпътстващи заболявания като инфаркт и инсулт.

    Коментиран от #37, #67

  • 36 Вие нямате срам

    11 1 Отговор
    Делта плюс😀😀😀😀😀
  • 37 Човек от щаба

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "доктора":

    Докторе, това прави отровата и не се очаква от противоотровата нали? Щото, с които разговарях не обвиняват отровата...
  • 38 Нормално

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ддр":

    Така е като смесваш сънищата си с реалността !

    Коментиран от #39

  • 39 Ддр

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "Нормално":

    Аз казах каквото имам да казвам, пък вие си имате глави на раменете!
  • 40 mi6osp

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Майна":

    Засега най смъртоносният вариант е Йота, от предишна вълна , основно в САЩ и може би в Перу. Причинявал е 85+% смъртност. Всъщност тази много висока и бърза смъртност е спряла разпространението му- заразените са измирали бързо и основно в домовете си, без да успеят да разнесат заразата.
  • 41 Просветен илюминат

    4 1 Отговор
    Не виждаш ли,че цялото ти нещастие идва от убеждението ти,че си безсилен?
  • 42 Фаро

    12 1 Отговор
    Според ковидидиотите ваксините са извънземни или правени в рая
  • 43 rtug6u76b

    28 4 Отговор
    Вaкcинирaнитe рaзнacят зaрaзaтa и cъздaвaт нoви мутaции. Cпрaвкa Aнглия и Изрaeл. Нeзaбaвнo дa ce cпрe вaкcинирaнeтo и вcички вaкcинирaни дa бъдaт кaрaнтинирaни зa eднa гoдинa дoкaтo нe cтaнaт бeзoпacни зa нoрмaлнитe хoрa.
  • 44 mi6osp

    11 5 Отговор

    До коментар #26 от "източна ромелия":

    Разпространяваш фейк. Вирусът мутира при продължително тежко боледуване. Част от вирусите мутират, за да оцелевт при атаката на антителата и лекарствата. В организма на тежко и продължително болни, вирусите са в много по-голямо количество от тези в организма на леко болните , следователно мутациите са много по вероятни.
  • 45 Просветен илюминат

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Майна":

    Фокуса ти не е в алтернатива и решението на всичко това,за което постваш и тук се напъваш да отваряш очите на другите какво става и кой какво прави,а ти какво правиш за не се случи това?

    "Бъди промяната,която искаш да видиш в света.
    М.Ганди"
  • 46 Професор

    7 2 Отговор
    Трябва по една бустерна доза на фазер всяка седмица и вирусът ще бъде победен.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Просветен илюминат

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Майна":

    “Нашите повтарящи се мисли се превръщат в наша реалност.”

    Коментиран от #49

  • 49 Майна

    17 1 Отговор

    До коментар #48 от "Просветен илюминат":

    Легитимността на политиците и техните мощни корпоративни спонсори трябва да бъде поставена под въпрос, включително мерките на полицейската държава, приети за налагане на затварянето на икономическата дейност, налагането на дигитален паспорт за ваксина, както и носенето на маска за лице, социалното дистанциране и др.

    Тази мрежа трябва да бъде изградена (на национално и международно ниво) на всички нива на обществото, в градове и села, работни места, енории. Синдикатите, фермерските организации, професионалните асоциации, бизнес асоциациите, студентските съюзи, асоциациите на ветераните, църковните групи ще бъдат призовани да интегрират това движение.

    Първата задача би била да се деактивира кампанията за страх и дезинформацията в медиите, както и да се сложи край на програмата за ваксинация срещу Covid на Big Pharma.

    Коментиран от #66

  • 50 Майна

    16 1 Отговор
    Създаването на такова движение, което насилствено оспорва легитимността на финансовите елити, както и структурите на политическата власт на национално ниво, не е лесна задача. Това ще изисква степен на солидарност, единство и ангажираност, без аналог в световната история.

    Това ще изисква също премахване на политическите и идеологически бариери в обществото (т.е. между политическите партии) и действие с един глас .
  • 51 Майна

    17 3 Отговор
    Обединявайте се по месторабота, БОРБЕНИТЕ, В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ , ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ МОЖЕТЕ...В ЦЯЛ СВЯТ ЧОВЕЦИТЕ ,КОИТО ЩЕ БЪДАТ БЪДЕЩЕТО, ЗАЩОТО НЯМА ДА ДОПУСНАТ ТЕЗИ ОТРОВИ ДА ГИ УВРЕДЯТ И РОБОТИЗИРАТ , ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ЧОВЕШКИЯ РОД И НЯМА ДА Е ЛЕСНО....СВОБОДАТА НЕ Е ЗА ВСЕКИ, ЗА СМЕЛИТЕ Е....ЩЕ ОСТАНАТ ИСТИНСКИТЕ ...ХОРА

    Коментиран от #73

  • 52 Вова

    31 7 Отговор

    До коментар #5 от "Ддр":

    Ваксината не те предпазва, тя ти дава зелен коридор да сееш зарази с други боцнати в ресторанти, кафета, фитнеси и молове. Така другите като не сме боцнати се пазим от такива като вас. И мутациите от къде идват...?

    Коментиран от #56

  • 53 Уса

    26 3 Отговор
    Живея с ваксинирани и те също боледуват.Разликата е,че аз го преболедувах преди 17 месеца а те продължават да се разболяват.Успокояваме се с каквото казват разни мошенници,че ваксинирани боледували по-леко.Проблема е друг,че не на всеки ваксините се отразяват добре и ковида отива на заден план
  • 54 Ковидпсихопат

    27 2 Отговор
    Затова,ако сте преболедували по естествен път коронавируса няма да имате проблеми,колкото и мутации да има след това,но ваксинирате ли се,ще имате проблеми,защото ваксините не са ефективни срещу новите мутации,а само естествения имунитет! Ваксините дори понижават имунитета ви и ви правят по податливи на други вируси,както и на ковид 19,но все пак може да го изкарате и по леко. Забележете обач1е,как новите мутации идват все от най ваксинираните държави...
  • 55 Ковидпсихопат

    17 1 Отговор
    Не можаха и с Делта да ни уплашат,започват с Делта +,после ще е Йота,после Мю,после Мю на квадрат,само и само дано изплашат повече хора да си набият ваксината,защото иначе всеки,като мине по естествен път през вируса после няма да се ваксинира и ще се наложи да няма печалби... Колкото повече хора минат през вируса,толкова по зле за фармацефтите!

    Коментиран от #63

  • 56 Трьол

    2 15 Отговор

    До коментар #52 от "Вова":

    Да добре руски троле, ти знаеш най-добре, аре моля те, отивай при вовата и не се занимавай с нас!!!

    Коментиран от #58

  • 57 10000

    27 0 Отговор
    идеята е проста ще ви надупчат с ваксини до няколко години ваксите ще окапят и така ще се разпредели богатството им без война, без концлагери без никакви рискове просто като ги уплашиш и ги надупчиш. Не си ли задавате един елементарен въпрос? Защо лекарите не искат да се ваксинират?
  • 58 Вова

    16 2 Отговор

    До коментар #56 от "Трьол":

    Само да те питам коя е тази ваксина, която се боцка през 6 месеца заради нов щам?
  • 59 Отговор

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пацо":

    Инфорнмацията ти е невярни
    До 2023 година света ще е раздекен на валутни зони
  • 60 Наблюдател

    4 1 Отговор
    Какво се знае за щамовете на китайския вирус, знае само форумния списвач . ;)
  • 61 Голям праз

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "какво се знае":

    Знаят! И в 2014г. знаеха ,но ги хвана шубето!
  • 62 Ссссддс

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Яяяя":

    Знаем както баба ти трипера
  • 63 Ссссдддсс

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "Ковидпсихопат":

    Колкото повече минат през женати толкова по добре ще се чувства тя
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Просветен илюминат

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Майна":

    Мислите се превръщат в убеждения, а те – в навици. Начините по които реагираме на външни дразнения, се превръщат в сложни и утвърдени невронни пътеки, които се активират автоматично и управляват ежедневието ни несъзнавано от нас.

    И тук стигаме до необходимостта да се изправим срещу вкоренените в подсъзнанието негативни убеждения, модели и утъпкани невронни пътища. И да ги променим и моделираме по начин, който ще доведе до благотворен ефект в начина по който преживяваме себе си, общуването си с хората, реализацията си, емоциите си – всеки ден.
  • 67 3387

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "доктора":

    Усложненията за които той говори в Италия са от ваксините чийто спайк протеин имитира вируса и причинява епителни увреждания на мукозата и кръвоносните съдове водещи до съсиреците. Ваксината е новият вирус. Др Малон създателят на МРНА технологията използвана в тези т нар ваксини говори за тази опасност, но кой в медиите да слуша?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Само питам

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ддр":

    Ти в моргата ли живееш?Или филми до късно гледаш?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор
    Въпреки списаното ,делта мутацията е тази която заразява Деца и по млади хора.Смятам,че основната грешка на управниците ни,е послушанието!Трябва да правят,което се е правио в миналото.Да се лекуват само болните,а тестове ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ!Пак ви повтарям,товави писах преди година.ТОВА е БИОЛОГИЧно оръжие създадено срещу определен Генотип !Тези лаборатории са създадени от КАДАФИ с цел да унищожат англосаксонците.Създателите им са предвидили ,че панически ще се търси решение с инжекции,което ще предизвика многократни мутации на"НЕЩОТО"!По начинът на мерки срещу "НЕЩОТО""вече направихте повече злини.Когато не знаете как ,не пипайте!Първо мислете.Най важното оставете Хората сами да определят-Как !Нещото не е опасно за вас бг все още!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 В Германия

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Майна":

    КАК СЕ БОРИТЕ?
  • 74 Ти хубаво

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "БЪЛГАРИ":

    ще протестираш, ама кой ще лекува болните? И как?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 парадокс

    3 0 Отговор
    м дааа ако хората бяха по сериозно образовани в повече области щяха много отдавна да забележат пукнатини и и несъответствия щяха да забележат че основни медицински,правни,икономически и куп други правила и постулати се прескачат игнорират само и само да угодят на ковидарите правителствата изпълняват заданията нямат избор в крайна сметка какъв е крайния замисъл ще видим няма как обаче и лъжата ще лъсне в един момент истината винаги побеждава бъдните поколения и господ накрая ще съдят и продажниците ще разберът че са продали душите си за жълти стотинки
  • 77 бизнес

    2 0 Отговор
    А защо РНК ваксините са направени по спайк-протеина на вируса? Нали той е най-често изменящата му се част? Затова ли се разболяват и толкова много напълно ваксинирани?

    Коментиран от #78

  • 78 gosho

    3 0 Отговор

    До коментар #77 от "бизнес":

    питай питай много въпроси се нуждаят от отговор