Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 11:19 2 171 38

Обмислят тест или зелен сертификат за учителите, ако най-малките се върнат в клас

  • тест-
  • зелен сертификат-
  • учителите-
  • обмислят-
  • най-малките-
  • върнат-
  • в клас

Разумен срок за връщане на учениците от 1 до 4 клас в училище не е следващата седмица, казва заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова

Обмислят тест или зелен сертификат за учителите, ако най-малките се върнат в клас - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Обмисля се или тест, или зелен сертификат за учителите, ако се върнат най-малките ученици в клас, за да се обезопаси средата. Това каза заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова пред bTV.
Тя обясни, че още се обмислят няколко варианта за процедурата по тестване на децата, които ще са присъствено. Според нея обаче разумен срок за връщане на учениците от 1. до 4. клас в училище не е следващата седмица.

Трябва да приключи обществената поръчка и ще сме в готовност да въведем щадящите тестове. Работим паралелно, за да се види каква е спецификата на тестовете, как ще се правят – дали в класната стая или от родителя, как ще се изхвърлят и в какви контейнери, добави тя.

Около 30% от общините са на онлайн обучение, като там има ротация, добави Гайдарова.

По думите ѝ трябва да е обезопасена средата, за да няма още повече заразени. Засега не се обмисля затваряне на детските градини, но всичко зависи от заповед на здравното министерство, обясни Гайдарова.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 22 Отговор
    Защо не учат лятото когато няма вируси?

    Коментиран от #15, #36

  • 2 123

    58 1 Отговор
    А когато учителите откажат да се бодат и тестват, кой ще учи децата?

    Коментиран от #3, #7, #9, #11

  • 3 тоеясно

    46 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Ваксинираните министри и математици.
  • 4 Първо ще останем

    45 1 Отговор
    Без медицински персонал после и без учители - благодарение на зелените сертификати- щото така правели в европа- честито некадърници
  • 5 Димитрова

    26 9 Отговор
    Всички Учители на протест!

    Никакво и никога връщане в класните стаи!

    Онлайн обучението е по-добро и щадящо за преподавателите!

    Това няма да мине, ще протестираме, няма да се върнем!

    Коментиран от #12

  • 6 Радьев

    12 7 Отговор
    ... при колабирали и препълнени болници ще връща учениците?! Аолоууу пилота, май самолета е на автопилот и сме поели към свободно падане. Разбери продажник0, че нямаш правилен ход и дано ти простят близките на стотиците загинали заради страха и роболепничането ти!!!
  • 7 По математика

    26 6 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Не може да ни карате да се ваксинираме. Повечето българи, 80% не са съгласни, защо ние да сме?
    Онлайн обучението доказа своята ефективност, то е предпочитано от учителите и е редно да остане като основна форма на обучение занапред.
    Хора, влезте в 21 век, има нови технологии!

    Коментиран от #17, #27

  • 8 ЖИВОТА Е УЧИЛИЩЕ

    21 1 Отговор
    ПРЕДИ УЧЕНИЦИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ СЕ СНИМАХА ЗА СПОМЕН В КРАЯ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА,А СЕГА СЕ СНИМАТ ЗА СПОМЕН НА ПЕТНАЙСТИ СЕПТЕМВРИ🙌🙌🙌 👪👪👪
  • 9 По физика

    8 23 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    И да се ваксинарам, което ще направя, отказвам да се върна в клас. Дистанционното преподаване е за предпочитане, не се налага да пътувам до училище, да гледам арогантни и глупави деца. Който си може ще се справи добре винаги.
    Крайно време е за реформа- онлайн обучението да остане и след пандемията като основна форма на обучение!

    Коментиран от #21

  • 10 Факт

    20 0 Отговор
    Срещата на ес не беше за никаква зелена енергия, беше за затваряне, капитализма фалира и сега се чудят фашизъм ли да въвеждат кореизъм ли...
  • 11 Лекс

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Въведеното изискване за зелен сертификат и масовото провеждане на медицинско-диагностични тестове за издаването му е незаконосъобразно. Закона за здравето не предвижда възможност за въвеждането на подобна мярка. В Правовата държава - Законът е над всичко.

    Коментиран от #13

  • 12 Да ама

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Димитрова":

    няма кой да ги гледа тия малките - повечето родители са на работа.
    Само детенце в къщи си е доста опасно.
  • 13 Не беше ли

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Лекс":

    животът над всичко?

    Коментиран от #16

  • 14 Грульо

    11 0 Отговор
    Простотия до шия, който е болен си стои у тях, както едно време. Щях да кажа кво толкоз умуват, ама като знам, че им нареждат отвън на тез национални предатели, ще трябва да цензурствам и пак ще ме избабанат от сайта. :D
  • 15 Светослав

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Боже, колко акъл има в теб?! По необразован човек от теб в сайта няма!
  • 16 Лекс

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Не беше ли":

    Ами живей си го, някой пречи ли ти.
    Само, не разбрах чий живот е над всичко и за чия сметка е над всичко.
    А ако си внук на Касчей безсмъртния може и до 500 да изкараш, да илядиш даже.

    Коментиран от #22

  • 17 Светослав

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "По математика":

    Може, може. С нищо учетилите не са над другите професии

    Коментиран от #20

  • 18 Учителски съюз

    15 3 Отговор
    Стига с тоя терор над учителите. Какъв е проблемът щом децата се тестват на входа на училището със слюнчест тест, да се тестват и учителите. Какъв. Нали въпросът е да се види кой е болен и кой здрав ? Ама вас това не ви интересува, единстевно искате насила да ги праскате с тия инжекции - нали. Това ви е целта с тия сертификати и с тия простотии - да им създавате непреодолими пречки да упражняват правото си на труд и да ги принудите. Вижте Испания и Италия - вече слагат по 3-та и 4-та доза и никакъв смисъл. Забраните си остават, а болните са същите. Някой ден ще носите отговорност за този геноцид.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Да знаеш че

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Светослав":

    Не, не може по принуда някой да бъде ваксиниран, камо ли с експериментален препарат! Никой не може да бъде подлаган на медицински експеримент, принудително лечение или каквито и да е медицински интервенции без собственото му съгласие за това!
  • 21 Светослав

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "По физика":

    По давай оставка и върви да копаш на полето. Тъкмо ще видиш един от законите на Нютон-на всяко действие, има противодействие!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Светослав

    2 4 Отговор
    Когато заразява какъв си? Учител или нещо друго... Кажи даскал!
  • 24 Онзи

    9 0 Отговор
    Изнудват учителите да се бодат. Да подкрепим учителите.Щото днес са те, утре сме ние.

    Коментиран от #26

  • 25 От чужбина

    3 4 Отговор
    Не съм доктор, но от моите наблюдения точно децата са най-големите преносители на вируса по простата причина, че те НЕ спазват дистанция и правила. Това е напълно разбираемо. То възрастните неможе да ги накараш да спазват елементарни правила като дистанция и носене на маски, та камо ли децата! Освен това децата стоят в класните стаи достатъчно дълго, през междучасията се гонят, боричкат... и така ако има едно заразено дете в една класна стая, то е почти задължително да предаде вируса на поне още едно дете за деня. Вечер родители и баби и дядовци си ги гушкат и им се радват... Е, не се чудете защо вируса се разпространява бързо. Специално в заведенията е възможно да се въведат правила като се сложат масите на по-голяма дистанция, проветрение и т.н. В училищата няма как да спрете децата да не лудуват.

    Когато си бях в България ми направи впечатление в една болница Ковид-кабинета беше на последния етаж в дъното на коридора. ГОЛЯМА ГЛУПОСТ!!! Та нали там отиват хора със симптоми, потенциално заразни. И тези хора трябва да качват стълбите и пъхтят заедно със здравите. После се разминават в тесния коридор...Абе все едно са го направили задължително да предадеш заразата!!! А можеха просто да направят този кабинет на приземен етаж в отделен вход, има тайкав възможност.
  • 26 Значи

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Онзи":

    ти ще плащаш харчовете?
  • 27 Хаджи Генчо

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "По математика":

    Толкова си и учител! По тази логика можеш да бъдеш заменен от компютър. Щом живата връзка не е нужна.

    Коментиран от #32

  • 28 по Вазов

    2 0 Отговор
    "лудите,лудите,те да са живи!"
  • 29 Събудете се

    8 0 Отговор
    Събудете се хора! Първо започнаха с глобализацията и либерализацията,като съсипаха всичко в провинциите и накараха хората да се набутат в големите градове умишлено,с цел по голям контрол. Направиха така,че да си в пълна зависимост от държавата,като забраниха на хората да отглеждат стока в дворовете си и да имат независимост. След това набутаха животните в големи ферми на едно място,същото,като нас и започнаха заразяванията с вируси,а след това масови кланета,за да спрели вирусите. То не бе африканска чума,антракс,луда крава,птичи грип и какво ли не,избиха милиони говеда,кози,овце,птици и т.н... Сега започнаха и с нас,вируси,всички на едно място - локдауни,ограничения,отнемане на права,като нямаш независимост и няма,къде да отидеш се предаваш на властта... В Библията пише: - Бягайте от градовете! А ние,какво правим,точно обратното,защото ни прекарват да го правим. Глобализацията е вид контрол,всички на едно място може много по лесно да се контолират и манипулират. От телевизия и интернет всеки ден се лее помия и страх за да се промиват мозъците на хората,колко е зле и да им се отнема свободата. Всички са се юрнали пари да изкарват за да си купуват дудуци и имоти и така неусетно се превърнаха в роби на системата,като предадоха свободата си в името на материалното... Тепърва ще става по зле,ако не се събудите,ще ви направят роботчета послушни и каквото ви кажат,това ще изпълнявате с усмивка. Ла.на да ви карат да ядете,ла.на ще ядете,това идва,ако не се събуди

    Коментиран от #30

  • 30 И като се

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Събудете се":

    събудим - какво да правим?
    Ти какво правиш?
  • 31 От чужбина

    2 0 Отговор
    В Англия до неотдавна работех в карантинен хотел. Всички влизащи в страната от държави от "червената листа" задължително са изолирани в хотел за 10 дни. То си е като луксозен затвор. Не се харесва на "гостите" на хотела. Интересното тук е, че всичкия персонал на хотела трябваше ВСЕКИ ДЕН да си прави бърз тест преди започване на работа плюс ПСР-тест всеки петък. Това важеше и за хората от външни фирми идващи за каквато и да е работа. Ако някой го определят като положителелен то теста се повтаря за потвърждение и го изпращат в къщи за 10 дена. Имаше даже случай на положителен тест с потвърждение на човек с две ваксини. Естествено всички контактували с него, работили нещо заедно бяха тествани отново. В хотела се спазват основните правила - дистанция и носене на маски.

    Коментиран от #33

  • 32 Аз Роботът

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хаджи Генчо":

    Остана само учениците да се заменят от компютри.
  • 33 Аве алоууу

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "От чужбина":

    аз на червено не спирам, те ше ме спират с некви тесчета.
  • 34 Нов Световен Ред New World Order

    3 0 Отговор
    Преследването на вируса се превръща в преследване на вещерство и ще се стигне до съвременен прочит на горене на клада. Инквизицията наднича през открехнатата врата. Ще има и доноси за разпространители на вируси и "поклонници" на заразата. Вървим към извращение на ценности, заради манипулиране на статистика и всяване на страх.

    Коментиран от #35

  • 35 Ъхъ ъхъ

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Нов Световен Ред New World Order":

    също като наркотиците!
  • 36 марамунгел

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ако закупиш на училищата климатици ще учат. Ти имаш ли представа, как децата могат да учат при 30градуса в класната стая.
  • 37 Гост

    1 2 Отговор
    Зелен сертификат-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

    Коментиран от #38

  • 38 Боки Чан

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Зеления парцал можеш да си го завреш там, където слънце не огрява!