Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 08:53 1 788 35

Макрон препоръча: Трета доза ваксина за уязвимите французи!

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • ваксина-
  • коронавирус

Правителството обяви в понеделник, че маските отново ще станат задължителни в началните училища в 40 департамента, където процентът е нараснал до повече от 50 случая на 100 000 жители за период от пет дни

Макрон препоръча: Трета доза ваксина за уязвимите французи! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон ще даде днес актуална информация за ситуацията с Covid-19 в цялата страна. Броят на положителните случаи се е увеличил с близо 25 процента в рамките на една седмица, което предизвиква спекулации относно въвеждането на задължителна трета доза ваксина. С по-малко от 6 месеца до президентските избори се очаква Макрон също да се заеме с икономически въпроси и реформи, предаде RFI.

Речта му бе оповестена миналата седмица.

Този път изглежда, че фокусът му ще бъде върху насърчаването на французите да призоват възрастните и уязвимите хора да получат трета доза от ваксината.

Миналия четвъртък Световната здравна организация определи Европа като новия "епицентър на епидемията" с около 500 000 смъртни случая до края на зимата, ако не бъдат взети допълнителни предпазни мерки сега. Франция обаче, 75 процента от населението на която е напълно ваксинирано, изглежда в по-добро положение в сравнение с други страни на този етап.

Но с наближаващата зима процентът на заразените отново нараства.

Според агенцията за обществено здраве Santé publique France 8 547 нови инфекции са регистрирани в неделя за денонощие, в сравнение с 6 329 миналата неделя. Съобщени са средно 7230 случая, което е увеличение от около 23,4 процента за една седмица. От 6709 пациенти с Covid в болница, 1101 са в интензивно лечение, 20 от тях са приети през последните 24 часа, а десет се смъртните случаи.

Правителството обяви в понеделник, че маските отново ще станат задължителни в началните училища в 40 департамента, където процентът е нараснал до повече от 50 случая на 100 000 жители за период от пет дни. Това се случва, когато децата се връщат на училище след двуседмична междусрочна ваканция.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    56 1 Отговор
    Каква точно е лекарската специалност на Макрон, че не разбрах?!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иде сеч !

    37 1 Отговор
    Според главния изпълнителен директор на един от най-големите в света строители на “Бункери на Страшния съд” за елита, тези, които в момента са на власт, се страхуват от „бунт“ на тези, които управляват. Рон Хъбърд, главен изпълнителен директор на “Атлас Сървайвъл Шелтърс”, в интервю за канадско издание, твърди, че „бизнесът за изграждане на бункери“ чупи рекорди, тъй като елитите започват да се страхуват от пробуждането на масите:

    “Ние знаем, че сме роби, а тези, които са следвали този блог, знаят, че ние не „губим свободата“ и никога не сме я имали. Това, което губим, е илюзията, че сме свободни. Но останалата част от човечеството най-накрая се събужда и се развива, имайки нужда от изхвърлянето на господарите, които са ги поробили и откраднали плодовете на труда им. Това е добре, но също така знаем, че управляващите няма да се откажат лесно. Въпреки това, с наближаването на 2021 г., бизнесът с “Бункери на Страшния съд” набира скорост и тези, които купуват тези бункери, в момента се опасяват от „голямо пробуждане“ или „апокалипсис“, вдигането на пелената. Страхуват се, че хората най-накрая ще разберат, че са родени в робство".

    Хъбърд предупреждава, че една от причините това да се случва сега е, че глобалистите вярват, че в Америка назрява "бунт", и то вероятно много скоро, тъй като американският народ все повече се ядосва на цялото управление и на тези, които го контролират. Системата излиза от строй. Хората се развиват психически и мнозина знаят, че
  • 4 Аристотел

    36 0 Отговор
    То тъй се почва. Първо препоръчват, после задължават. Нещо изостават със жълтата звезда на ревера

    Коментиран от #6, #27

  • 5 БАЙ Х@Й‼

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ами Макрон люби баби и няма деца ‼️
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иде сеч !

    24 2 Отговор
    Системата излиза от строй. Хората се развиват психически и мнозина знаят, че не трябва да бъдат роби.

    “Това, което искат елитите, е огромен хаос и разделение, поради което сме разделени по всякакъв възможен начин. Ако не можем да се разберем и да работим заедно, те ще постигнат целта си”, смята той.

    „Само елитите строят бункери сега, защото могат да си го позволят“, казва Хъбърд във видеото. „Америка е на седмици, ако не и на дни от бунт. В момента има паническо купуване на бункери, особено в Съединените щати”, уточнява той.

    Хъбърд казва, че това не се случва само в Съединените щати. Целият този дух на свобода и независимост от правителството е станал глобален. Елитите знаят, че губят контрол и всичко, което е необходимо, е масово неподчинение и хората осъзнават, че не са родени да бъдат роби на нито една управляваща класа.

    Не е нужно да се стига до насилствен бунт и дори Хъбард признава, че това няма да е непременно така. Но ще се случи. Когато хората са изправени пред загубата на работата си и всичко, за което са прекарали години, те нямат друг избор, освен да осъзнаят какво наистина се случва.
    Междувременно Бил Гейтс шест месеца преди да бъде обявена пандемията, придоби много недвижими имоти и построи няколко бункера за 5 милиона долара с тунели. Под летището в Денвър има бункер за 500 хиляди души и запаси за 3 години.

    Коментиран от #20

  • 8 На кратко

    12 1 Отговор
    Така е някои препоръват, други ги поръчват.Понякога има и съвпадения.
  • 9 Амтимилиционер

    30 0 Отговор
    Този евреин кога стана имунолог? Баба му сложи ли си дози?
  • 10 O ne

    23 0 Отговор
    На бабето му биха ли трета доза.
  • 11 Извънредно

    21 1 Отговор
    Току що един известен умря с трета доза.....

    Коментиран от #12, #15, #16

  • 12 Rolex

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Извънредно":

    Но да видим до кога ще мълчат за това и какво ще измислят.... Сигурно, че е боледувал тежко от години, но се е пазило в тайна

    Коментиран от #13

  • 13 Rolex

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Rolex":

    ...И въобще няма общо с онея неща за боцкане
  • 14 хитлер

    15 2 Отговор
    Огромни опашки от евреи се извиха пред газовите камери в концлагерите. Евтаназията е напълно доброволна, Ползите многократно превишават щетите.
  • 15 hahaha

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Извънредно":

    Кой е дал фира?
  • 16 Pitam

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Извънредно":

    кой е тоя известния човек
  • 17 Русенец

    5 0 Отговор
    За Факултета ли ги препоръча, че не стана ясно?
  • 18 Русенец

    3 0 Отговор
    България, като страна с много келяво здравеопазване и много болни възрастни, каква част от населението ни му е противопоказно да се ваксинира?
  • 19 смях

    13 1 Отговор
    А четвърта игла за още по-уязвимите от най-уязвимите.
  • 20 психолог

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иде сеч !":

    "Публикувано във факти.бг: Хората се развиват психически"

    Не съм сигурен какво имате предвид под психично развитие, но ако става дума за когнитивни способности, то грешите. Последните няколко десетилетия в развитите общества тенденцията е точно обратната - всяко следващо поколение е по-тъпо от предишните. Този феномен е известен като обърнат ефект на Флин.

    Коментиран от #28

  • 21 ПРИШЪЛЕЦ

    12 1 Отговор
    АМИ СЛАГАЙТЕ НА МАРКИРАНИТЕ ПО ДВЕ НАВЕДНЪЖ ЗАЩО ПО ЕДНА !

    ТА ДАНО СВЕТНАТ В ТЪМНОТО И ДА СЕ ПАЗЯ ОТ ТЕЗИ КОИТО

    РАЗНАСЯТ ВИРУСА ...
  • 22 Demonaz

    17 2 Отговор
    Герантофила пак се обади..... Пландемията е сметната колко дози, колко вълни,колко пика и т.н Как е по сомалия има ли корона или пък по Ел Салвадор?
  • 23 ЕС ис дед

    1 14 Отговор
    Давай Макрон, мачкай плебеите
  • 24 След

    10 0 Отговор
    нея четвърта и отиде , та се не видя !
  • 25 ИВАН

    15 1 Отговор
    А защо не обясните на хората - как ваксините влияят на естествената способност на тялото да се съпротивлява, или искат да зарибят хората и да ги направят вечни потребители и така съвсем да изсмучат кръвчицата на хората
  • 26 1942

    15 0 Отговор
    Това малко еврейче няма ли кой заедно с Меркел и Урсула да ги елиминира?! Не се наядоха точно тези.тримата,те направиха хауса!! Те са за съд за нарушаване на човешките права!!

    Коментиран от #34

  • 27 Ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аристотел":

    Какви термини само използват: " изглежда фокусът..., да се насърчават...,да се убедят...,да се призоват уязвимите".А в действителност глоби,забрани,уволнения.Чист фашизъм в действие.
  • 28 Така е

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "психолог":

    смартфоните вече са по-умни от собствениците си.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 трето

    3 0 Отговор
    Трето яйце за макарон!
  • 33 Пламен

    2 0 Отговор
    Пoбърквaт хoрaтa c лъжи и дeзинфoрмaция. Вceки рoдeн вce някoгa умирa.Eдни oт бoлecт,други oт кaтacтрoфa или oт нeщo другo и вcички ocтaнaли oт cтрaх...
    Дoкaзaнo e ,чe cтрaхът и пocтoяннaтa миcъл зa eвeнтуaлнaтa cмърт cкъcявaт живoтa и прaвят чoвeкa нeщacтeн и пcихичecки лaбилeн.
    Прocтo cи живeeтe живoтa. Пиитe витaмин Д пo 1 хaпчe cутрин пo врeмe нaзaкуcкa и нe миcлeтe зa глупocти. Ниcкитe нивa нa витaмин Д ca причинa зa вcички вируcни инфeкции. При зaбoлявaнe oт тaкивa ce приeмaт вceки дeнпo 3 бр.хaпчeтa витaмин Д и вcичкo минaвa зa 2-3 дни.
    Oткрил гo e Пeтър Димкoв...
  • 34 напълно

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "1942":

    прав си,но да не забравяме,че над тях стои ментора им- федералния резерв!
  • 35 Имунолог

    1 1 Отговор
    Прaвитeлcтвoтo нa Cингaпур пoвeчe нямa дa пoeмa рaзхoдитe пo лeчeниeтo нa кoрoнaвируc нa пaциeнти, кoитo ca избрaли дa нe ce вaкcинирaт, cтaвa яcнo oт публикaция нa Businеss Insidеr. Публикувaнo във фaкти.бг: Пoнe 85% oт нaceлeниeтo нa Cингaпур e вaкcинирaнo, a 18 нa cтo ca cи пocтaвили и трeтa буcтeрнa дoзa, coчaт прaвитeлcтвeни дaнни. И тук в РБългария, крайно време е да стане така. Неваксинираните да си плащат цялостно Ковид лечението. Кoйтo нямa зeлeн ceртификaт дa cи ceди в къщи. Във Aвcтрия e тaкa, тaм нямaт дocтъп никъдe, aкo нe ca вaкcинирaни. Крaйнo врeмe e тaзи мяркa дa ce прилoжи и в РБ.