Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 20:24 2 444 28

Боршош: Учениците от 5 до 12 клас трябва да се върнат незабавно в училище

  • мирослав боршош-
  • 5-12 клас-
  • незабавно-
  • училище

Според него резултатите от тестванията в София днес са показали, че училищата не е трябвало да бъдат затваряни 

Боршош: Учениците от 5 до 12 клас трябва да се върнат незабавно в училище - 1
Снимка: БГНЕС

И децата от 5 до 12 клас да се върнат в училище, за това призова столичният заместник-кмет по образование Мирослав Боршош. Според него резултатите от тестванията в София днес са показали, че училищата не е трябвало да бъдат затваряни, съобщават от БНТ.

24 113 ученици са тествани в столицата днес, от които 2 са били с положителен тест. От всичките 650 учители, един е бил с положителен антигенен тест. По-късно е направил PCR–тест и той е бил отрицателен, каза зам.- кметът Боршош, който се включи като доброволец и родител в тестването на малките ученици.

"Тези резултати показват, първо, че училищата не трябваше да бъдат затваряни, както настоявахме. И второ, че децата от всички останали класове трябва незабавно да се върнат в училище. Като зам.-кмет с ресор "Образование" и като родител настоявам още от първия ден Министерството на здравеопазването да преразгледа своята заповед и да отмени локдауна, наложен над образованието на децата ни", каза Боршош.

Той припомня още, че училищата бяха затворени при 4 % карантинирани паралелки в малките класове и около 7 % в гимназиален етап.

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова Столичната община се включи в логистиката и помогна тестовете да достигнат бързо от базата на БЧК до столичните училища.

На този фон част от малките ученици от първи до четвърти клас днес се върнаха на училище. В 13 области на станата повечето от учениците бяха тествани за първи път с щадящите тестове.

По-рано днес МОН получи нова пратка с 86 000 теста за COVID-19. Доставеното количество ще бъде разпределена в четири области: Пловдив, Бургас, Русе и Враца.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лоло

    51 5 Отговор
    Ти ще правиш компания на Боко в затвора.Вервай ми.

    Коментиран от #10

  • 2 Деян Икебаната

    21 5 Отговор
    ОК, Кенев. както кажеш.
  • 3 Стотина

    31 3 Отговор
    Чиче, "супа Борш".... Ходи търкаляляй аспирин по нанагорно. Хабиш ресурса, като всички други
  • 4 Тест

    34 10 Отговор
    Ти какво разбираш от тестове и пандемия бе.
  • 5 5976

    42 3 Отговор
    И кой е Боршош, че неговото мнение е важно?

    Коментиран от #8

  • 6 Хахаха

    5 28 Отговор
    Цялата фамилия сме ваксинирани, включително и 14 годишната ми дъщеря, НО имам и 5 годишен неваксиниран хлапак.
    Само той е беззащитен и съм против кака му да е на училище, за него ...то се знае ... не пристъпва в градината
  • 7 Шопо

    36 2 Отговор
    Ти си обикновен крадец на НДК🎃
  • 8 CV борш

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "5976":

    Поредният посредствен кадър. Приет в СУ "педагогика"...99% са жени. За нищо свестно не им е стгнал балът/акълът/.Обаче след 1990 г мощно се прехвърля в специалност "културология".Е как от овчар се става цигулар?

    Коментиран от #26

  • 9 Брейй

    25 2 Отговор
    Далавераджоята от НДК и той изпълзя от дупката! Аман от айдуци в бели якички.
  • 10 Момо

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лоло":

    Отдавна трябваше да е мома на Чичо Ставри. Почти фалира НДК но спаси гащите! По новата служба ще ги познаете, пак се уреди в "столична" община.
  • 11 Тоз Прокажен Бухал

    20 2 Отговор
    Нали миналата седмица дамгосваше връщането на учениците от 1 до 4 клас, сега пак каква Фандък търси под вмирисаното си юрганче? Тоя трябва да е в Сливенския с отбор роми да го топлят, а не интервюта да дава!
  • 12 Чики-Рики

    16 2 Отговор
    Тоя пък какъв специалист е ?!Май всички ,, боклуци,, на държавна хранилка, като ги изгонят и Фандъкова го прибира в Столичната община! Какъв ,,вкус,, само?!
  • 13 Пич

    14 3 Отговор
    Боршош е левият тестис на Боко мутрата!
  • 14 Най доброто

    13 7 Отговор
    Най доброто е пълен бойкот от родителите на тестовете, вижте примерите с Нова Зеландия и Австралия, населението им е много послушно, живял съм там дълго, работниците топят дори братята и сестрите им пред шефовете в името на общото добро да не кривне някой от правия път, тия общества ги излъгаха с тотална пропаганда и лъжи, че за целта с ваксините е стаден имунитет, страх ги беше от Ковида като от чума и така им беше представен и ги набоцкаха 70%, а в полицията и администрацциите, болниците, затворите , училищата почти 100% ковидвакс, Сега силовите структури провеждат изолация и сегрегация на нежелаещите да се ваксинират, наричат ги ЗЛЕ ИНФОРМИРАНИ, един с насмешка беше казал това и за нас в България, там е АНТИУТОПИЯ, неваксинираните нямат право и на обезщетение ако ги уволнят, защото сами се били поставили да не спазват условията за безопасност на труд, откриват се нови затвори, за да приютят хората, които останали без работа явно ще се превърнат в клошари и ще нарушават реда, правете си добре сметка какво ни чака, ако всички спим и се спасяваме поединично, неваксинираните не са прокажени, това е разделението което медфашистите правят целенасочено и последователно, достатъчно е само да правим наистина личен избор, а не от страх и под натиск, залогът е твоята свобода завинаги, веднъж поробен е много трудно да се освободиш, защото неправдата ще стане закон, сега правдата все още е на страната на свободния човек, все още има конституция и харта да правата

    Коментиран от #15

  • 15 AAAAAAAAAAa

    0 9 Отговор

    До коментар #14 от "Най доброто":

    Дреме ми на .....за Австралия!

    Коментиран от #22

  • 16 Д-р Хаус

    11 2 Отговор
    Това гербаджийско мекотело защо не му чухме гласчето да "настоява" подобни неща миналата година? Тогава Боко, НОЩ и креатурите му държаха учениците почти 3 месеца извън училище при много по малко заболели в болниците, но реакция не чухме от Софийска община
  • 17 Гост

    10 2 Отговор
    Още един глупак
  • 18 Мара Илиева

    7 3 Отговор
    Малкопишкестия пак се появи.
  • 19 Измамници

    1 4 Отговор
    Миналата година децата от 1 до 4 клас си ходиха на училище без проблеми. Явно е трябвало пари за допълнителните машини за гласуване, затова са ги изхарчили и сега няма другата половина тестове.
  • 20 Брей, че лъжци

    2 2 Отговор
    Що пишете глупости при Бойко децата от 1 до 4 клас си ходеха на училище без проблеми. Нека си спомним миналата година.
  • 21 Hoho Boho

    3 1 Отговор
    Фарма-мафията ви прави на луди.
    Учениците он-лайн
    Учениците офф-лайн
    Учениците он-лайн

    хи хи..:)))
    тра ла ла
    ку лу ку...:))
  • 22 Дреме ми

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "AAAAAAAAAAa":

    Дреме ми за Австралия, дреме ми за Нова Зеландия, дреме ми за Германия, дреме ми за София, дреме ми за съседа, и после опа, ко стаа, оправиа ли те и теб накрая, а ти не верваше, ами много пъти те предупредихме, ама не ти дремеше
  • 23 Hoho Boho

    9 1 Отговор
    Държавите от Западна Европа, които са ваксинирани даже и с трета доза, са ПЛАМНАЛИ с инфекцията.
    ПРИЗОВАВАМ НАШИТЕ ВЛАСТИ ДА ИМ ОГРАНИЧАТ ДОСТЪПА В БЪЛГАРИЯ.
    Да минават 14-дневна карантина
    за да не ни заразяват!
    Ние, българите не сме ваксинирани.
    ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИМ ОТ ТЯХ!

    Коментиран от #24

  • 24 то си е истина

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Hoho Boho":

    Набодени с две дози в Германия имат пневмонии колкото искаш, не знам за смъртност, но чувам десетки случаи за тежко прекарване на ковида от ваксинирани, а щом има тежки случаи, ще има и смъртни, какво му е по-различното от тук, само дето нашето здравеопазване е пълна скръб и ще те уморят тук вместо да те спасят
  • 25 Анонимен

    3 2 Отговор
    Ситуацията с ковид била трагична, искаме помощ от ЕС, а господина Борош иска всичките 700К ученици да ги връща в училищата, пълно безумие. Хайде малките, разбирам-трябва единият от родителите са остане с детето, но големите нямат проблем и се справят с ДО. Спрете се с безумията бе!!
  • 26 Паразит

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "CV борш":

    От овчар се става цигулар като посвириш на кавал. Така и Борша е станал Супа.
  • 27 Просто човек

    2 1 Отговор
    Ти пък кой си,че да казваш кое кога?! Крадецо гербаджийски...
  • 28 Ахмак

    2 1 Отговор
    Всички на амбразурата!
    Матросовци, напред - с голи дупета,пардон - гърди,да пазим нашият вожд,нашето слънце,нашият кумир- Бойко Методиев Борисов.

    Щом и този доказан крадец,тръгна да критикува служебното правителство, значи Бочката наистина много я е закъсал!