Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 09:49 1 482 7

Петко Салчев, НЗОК: Болниците не лекуват COVID за своя сметка

  • петко салчев-
  • нзок-
  • болници-
  • не лекуват-
  • covid-
  • своя сметка

"До края на годината всички средства, които са по бюджета на НЗОК, ще бъдат предоставени на лечебните заведения, даже и резервът, който предварително беше разпределен", добави проф. Салчев

Петко Салчев, НЗОК: Болниците не лекуват COVID за своя сметка  - 1
Снимка: БНТ

Силният натиск върху интензивните отделения намалява, както и този върху болниците. Надявам се, че нашата система ще се справи без чужда помощ. Това каза в "Денят започва" управителят на НЗОК проф. Петко Салчев. По думите му финансите на лечебните заведения са в много добро състояние.

"Болниците не лекуват COVID за своя сметка. Непрекъснато се правят проверки за изпълнението на рутинната дейност на лечебните заведения, за това как се разходват парите в болниците. Ние превеждаме към лечебните заведения това, което са заявили", допълни проф. Петко Салчев.

Според него няма източване на Здравната каса. "Контролните органи, когато е необходимо, санкционират. До края на годината всички средства, които са по бюджета на НЗОК, ще бъдат предоставени на лечебните заведения, даже и резервът, който предварително беше разпределен", добави проф. Петко Салчев.

По думите му, относно бюджета за следващата година, предстоят разговори с Министерството на финансите. Проф. Петко Салчев заяви, че бюджетът няма да бъде по-нисък от тази година. Той подчерта, че фармацевтичният съюз никога не му е искал оставката. Не бих посъветвал да бъде вдигана здравната осигуровка, каза още проф. Петко Салчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 писна ми

    16 1 Отговор
    Само лъжете и крадете ,бе ! За седем месеца опоскахте държавицата и ни зарихте в заеми , мрем като мухи и пари вече НЯМАМЕ ! Какво още искате от нас бе , гниди ненаситни ???

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Гост

    10 1 Отговор
    Няма източване на здравната каса :ГЛУПОСТИ, КРАДЕ СЕ АМА ЯКО, а те не вярват, ама нали са в кюпа ВСИЧКИ!
  • 3 Безхаберие

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "писна ми":

    По същество здравната каса е банка, работи само с пари и документи. Да сложиш някой, с образование различно от финанси или банково или застрахователно дело да управлява парите в тая банка си е направо подарък за клиентите му, които получават парите, и пълно безхаберие. Докторите да си гледат медицината, а парите да се управляват от тия, които са учили да управляват пари.
  • 4 има правилен израз

    4 2 Отговор
    Болниците не лекуват. Болниците изобщо знаят ли как се лекува Ковид? Защо, който влезе там, излиза в черен чувал ? Какво става ? Условия ли няма, лекарства ли няма, знания ли няма, пари ли няма, легла ли няма, лекари и персонал ли няма, какво, за Бога, липсва, че нямаме качествено здравеопазване????? Нашите лекари запознати ли са със световния опит, обучават ли се, знаят ли какво правят или повечето са там заради паричките. Има достойни хора сред тях и се вижда, че се борят със сърце и душа. Но другите?
    Някой проверява ли защо умират толкова хора , какво не се спазва ?
    Постоянно се обвиняват болните. Отивали късно в болниците. Не е вярно. Никой не обръща внимание на по-малко болните, които търсят помощ. Не били спешни. И хората вместо да се лекуват адекватно, тръгват по мъките. По-нататък знаете.
  • 5 Абе не позна

    1 1 Отговор
    Не е за тяхна сметка др.Салчев. За наша е! Че утре като им цъфнат дълговете пак "държавата" , т.е. ние ще им платим. Така де, въпрос на терминология и джоб.
  • 6 Кмета

    1 0 Отговор
    Болниците не лекуват нищо за тяхна сметка!Всичко е за сметка на народа!Ще има Видов ден и той ще е скоро!
  • 7 Кмета

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "писна ми":

    КАК КАКВО ИСКАТ?ТОЯГИ И ПРЕБИВАНЕ!