Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 14:23 5 010 21

В Гърция подкупват лекари за фалшива ваксинация, но получават...

  • гърция-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Лекарите прибират подкупа, но прилагат истинска ваксина, а не вода, за да избегнат неприятности, ако излезе истината за фалшиво ваксиниране

В Гърция подкупват лекари за фалшива ваксинация, но получават... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Масово фалшиви ваксинации се извършват в десетки центрове за ваксинация в цяла Гърция, съобщиха медиите в неделя, цитирани от БГНЕС. Таксата за подкуп за лекари и медицински сестри е 400 евро. Толкова струва удовлетворяването на желанията на тези, които не искат да се ваксинират срещу COVID-19, но искат да получат достъп до няколко дейности или просто да избягват бързите тестове два пъти седмично по професионални и други причини.

Но има и изненадващи случаи: лекарите прибират подкупа, но прилагат истинска ваксина, а не „вода“, за да избегнат неприятности, ако излезе истината за фалшиво ваксиниране, показва репортаж на Mega TV .

Според вестник „Товима“ около 100 до 200 центъра за ваксинация от общо 2000 и около 200-300 лекари и медицински сестри са участвали в подобни фалшиви ваксинации и/или в усилия за промяна на данните за ваксинацията. Изчислено е, че над 100 000 граждани са получили фалшиви сертификати за ваксинация чрез незаконни методи.

Под непрекъснати кръстосани проверки от инспекторите на здравните власти са центровете за ваксинация в Атина, Кардица в Западна Македония и няколко области в Пелопонес след цунами от доноси и информации за допускани в процеса на ваксинация нередности.

Съобщава се, че гръцката полиция е отхвърлила част от информацията на „Товима“, без да уточнява подробности.

Парадокс е, че измамниците антиваксери сами биват измамени от „съветсни“ лекари. Оказва се, че „уредилите“ се с уж фалшива ваксина всъщност имат обичайните странични ефекти на ваксината, и установяват при отиване при лекар, че им е приложена истинска доза.Това си има и положителна страна: те вече имат антитела срещу коронавируса.

Има и негативен аспект: те са преминали медицинско лечение без тяхното съгласие.

Могат ли да съдят лекарите? Да, ако признаят, че са ги подкупили с цел фалшив сертификат за ваксинация.

Друг страничен ефект от фалшивите ваксинации е колко реален е процентът на ваксинация в Гърция, действителните епидемиологични данни и имунната защитна стена, коментира Keep Talking Greece.

Разследването на всички тези въпроси е предизвикателство за гръцкото правителство, което желае икономиката да се върне към нормалното възможно най-скоро.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    40 5 Отговор
    гръцките лекари са много прости..нашите продават ваксините на други държави и печелят двойно
  • 2 цунг цванг

    50 7 Отговор
    византийска му работа,хем те тровят,хем си плащаш!
  • 3 Госあ

    37 11 Отговор
    Да дадеш луди пари, за да се оттървеш от нещо безплатно ! О, времена ! О, нрави ! 😂

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Скенер

    23 3 Отговор
    Значи им бият от отровите.
  • 6 666

    13 44 Отговор
    Аууу, сега нашите антиваксърчета съвсем ще се филмират. Не стига, че има световен заговор да ги изтребят, а сега и на подкупни лекари да нямаш вяра. Лоша работа.

    Коментиран от #20

  • 7 Tweeg

    14 42 Отговор
    Евала на гръцките лекари! Само така се оправят дебелите кратуни.

    Коментиран от #11

  • 8 Ами ...

    30 2 Отговор
    А българите били глупави, изостанали, неевропейци. Ето какво става при съседите. Генералния извод е един - хората не искат "ваксините" срещу covid. А докторята хитреци, по света ги побийват. 😀
  • 9 Якобс

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Имам нещо безплатно за тебе, ще си го получиш ли?
  • 10 Хахаха

    34 2 Отговор
    Пълна измишльотина, при фалшив сертификат ваксините ги изливат в мивката, а ваксинирания и доктора в повечето случаи изобщо не се срещат:) И ако може авторчето да ми каже как лекарите ще избегнат неприятностите след като наяве им излезе взетия подкуп и как ще излезе истината за фалшив сертификат след като реално той не е такъв:)
  • 11 Ами ...

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Tweeg":

    Да не видят дебелия край... 😀
  • 12 Споко

    25 3 Отговор
    Цената на сертификата съвсем скоро ще се срине, преди малко обявиха, че в Италия ваксините ще важат само 6 месеца, честито на боцнатите...и да си сложат абокати
  • 13 Диамантената ръка

    22 0 Отговор
    А накрая се оказва, че доктора е получил фалшиви банкноти...

    Коментиран от #17

  • 14 Ти гражданино, набоде ли се?

    17 6 Отговор
    На фалшива пандемия с експериментални препарати се полага и лъжливо убождане. Просто са си лика-прилика.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 АНАТОЛИ-МИСИРА

    1 2 Отговор
    ВСИЧКО Е ВЯРНО И ЛЕКАРЯ КОЙТО ПРАВИ ТОВА МУ БЛАГОДАРЯТ .
  • 17 ПоздравиББ

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Диамантената ръка":

    Също и че нашите лекари вземат по 300 до 600 лева за истински ковид сертификат, в България всичко е евтино, на всичко отгоре лекаря може да се оправдае като каже че ваксината е с изтекла годност!
  • 18 Манци белия

    10 2 Отговор
    Подвеждаща статия кой има акъл се сеща кой няма да се фъксинира
  • 19 Рошко

    8 1 Отговор
    Много ми е интересно какво ще се случи ако ти инжектират вода, като гледам нс бая аудитория не им е направило впечатление само да ви кажа че ако ви сложат система и не я спреш навреме и ти вкара въздух във вената, просто умираш доста мисирки вече си пишат глупости ей тъй защо ли, да пробват сигурно глупостта на хората, сигурно като се обезводни човек и пропадне първото нещо е да му инжектират ко ска доза вода и то мускулно
  • 20 Рошко

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "666":

    Даааа а ти и такива като тебе ще живеете вечно без да кихнете даже
  • 21 Димитър

    3 1 Отговор
    Този анекдот се развява в ефира от месец.