Кръвните съсиреци обикновено се образуват при хора, страдащи от разширени вени и сърдечно-съдови заболявания. След като са претърпели коронавирус, някои пациенти също имат склонност да образуват кръвни съсиреци.
Руският педиатър, имунолог и алерголог Андрей Продеус посочва, че ако сте изложени на риск, трябва да намалите храните, които съдържат твърде много витамин К. Той подобрява съсирването на кръвта и е много полезен, но при горните условия може да причини тромбоза.
Лекарят класифицира магданоз, спанак и босилек като опасни храни. На първо място, магданозът – сто грама съдържа двадесет дневни дози витамин К.
Освен това, с големи дози магданоз, можете да получите излишък от оксалати - соли, които могат да причинят растежа на камъни в бъбреците и в жлъчния мехур. Особено изложени на риск са тези, които обичат концентрираните зеленчукови сокове, пише Zdrave.to.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ясна е работата!
12:41 18.11.2021
2 Вай вай
12:41 18.11.2021
3 БСП на Бунището
12:46 18.11.2021
4 Пич
13:10 18.11.2021
5 Доктора
13:53 18.11.2021
6 Всичко
14:08 18.11.2021
7 Българин
Яште магданоз много е полезен👍👍
14:56 18.11.2021
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.