Last news in Fakti

17 Декември, 2021 20:04 1 467 6

Обрат с детската болница: Не се изключва строеж в двора на Александровска болница

  • обрат-
  • детска болница-
  • строеж-
  • александровска болница

Разглежда се и предложение за усъвършенстване на вече съществуващата педиатрия „Проф Иван Митев”.

Обрат с детската болница: Не се изключва строеж в двора на Александровска болница  - 1
Снимка: Нова телевизия

Обрат по казуса с детската болница. Здравният министър Асена Сербезова не изключи възможността тя да бъде изградена върху изоставените основи в двора на Александровска болница, съобщават от Нова телевизия.

Разглежда се и предложение за усъвършенстване на вече съществуващата педиатрия „Проф Иван Митев”. Решението тепърва ще се анализира, но едно е ясно на този етап - всички засегнати страни отказват предложението за вливане на болница „Лозенец” в Педиатрията.

„В годините са взимани предвид мненията на педиатрите как тази болница трябва да бъде изградена. В крайна сметка Министерството на здравеопазването е принципала и се е взело решение това да се направи с инженеринг на тази стара сграда. В някакъв момент се установява, че този вариант има своите предимства”, заяви министърът на здравеопазването Асена Сербезова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    8 2 Отговор
    Група архитекти и ръководещите ги "инвеститори" съсипват идеята да се ползва съществуващата (доказано перфектна) конструкция, само и само да отхапят тлъста мръвка! И вече 10 години няма детска болница!!! Скоро няма и да има!!!
  • 2 Плюс-минус

    6 1 Отговор
    Защо няма приемственост при управляващите?
    Всеки нов започва от нулата.
    И така до края на света.
  • 3 Реалист 2

    4 3 Отговор
    Заповайте да cтроите за децата Нова cграда , по поcледни изиcквания !
    За "cъщетвуваща" cграда - наcкоро беше разрушена модерната печатница на "работничеcко дело" , защото cтояла c незащитен бетон . А колко cтоя cкелета на детcката болница , която cега миниcтрите на Козяк отново ни пробутват ?
  • 4 2loop

    2 1 Отговор
    В абу даби всеки месец вдигат по един небостъргач , тука една детска болница неможе да вдигнете , ети и държавата , после искайте хората да правят деца че да не изчезнем като нация
  • 5 хихи

    4 2 Отговор
    И тая нищо няма да направи.
  • 6 Дедо и баба

    2 3 Отговор
    За чий х... ни е тази болница като нацията застарява а младите бягат на запад.