Last news in Fakti

1 Юли, 2023 10:21 962 4

Здравният министър: Ще направя всичко възможно за детската болница в "Горна баня"

  • горна баня-
  • болница-
  • детска болница

Хинков: Готов съм да управлявам 6 месеца, но ако управлявам 1 година ще бъде бонус

Здравният министър: Ще направя всичко възможно за детската болница в "Горна баня"  - 1
Снимка: БГНЕС

"Частните болници се менижират много по-добре, докато при държавните има злоупотреби, има безконтролност, но няма да давам приоритет на частните. Ще направя всички усилия и всичко възможно за детската болница в "Горна баня", срещнах се с дружеството за построяването на болницата", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" здравният министър проф. Христо Хинков.

Той допълни, че очаква да бъде за кратък период в Министерството на здравеопазването. "Готов съм да управлявам 6 месеца, но ако управлявам 1 година ще бъде бонус. В новия бюджет има положителна тенденция за увеличаване на парите в извънболничната помощ, пирамидата трябва да се обърне", коментира проф. Христо Хинков.

По думите му идеята за профилактиката и превантивните действия да не се разболеем отсъства от общественото съзнание.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лекар

    3 0 Отговор
    Верно ли деденце ? Айде хоп и скок под скок на село ! Злоупотреби и безотговорност в държавните болници ! Да така е деденце ! Кой е упълномощил тези директори на държавните болници да злоупотребяват и крадат ? Кой осъществява контрол и организация на тяхната дейност ? Кой е принципал на тези болници ? Ти си съучастник в тези кражби с действия и бездействия в полза на крадците ! Дядо ти нямаш професионални и морални качества за министър ! Мястото ти е в затвора !
  • 2 Чик и Боец

    3 0 Отговор
    отдавна ни убеждават, че всичко трябва да частно, защото държавата е лош стопанин. По-коректно е, че гербавата държава е лош стопанин или пепавата държава е лош стопанин, но не и държавата по принцип. Щом чужди държавни фирми могат да управляват енергетиката ни, значи тяхната държава не е никак лош собственик
  • 3 Коп Тор

    1 0 Отговор
    ясно, явно държавна болница няма да има, но пък частна може да се появи. Дано децата на гъбарите първи имат нужда от нея
  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    За да е добър стопанин държавата от кого зависи? Кой първо декларира, че няма да се откриват повече частни болници? А после на практика се лансират частните болници?