Last news in Fakti

28 Декември, 2021 08:31 1 232 14

Д-р Георги Миндов: С „Омикрон“, по-голямата тежест ще падне върху личните лекари

  • георги миндов-
  • омикрон-
  • тежест-
  • лични лекари

По думите му новият вариант е около 10 пъти по-заразен

Д-р Георги Миндов: С „Омикрон“, по-голямата тежест ще падне върху личните лекари - 1
Снимка: bTV

„С влизането на новия вариант „Омикрон“ у нас“, по-голямата тежест ще падне върху извънболничната помощ и личните лекари“, смята д-р Георги Миндов, председател на сдружението на общопрактикуващите лекари.

„Омикрон“ е около 10 пъти по-заразен, но с много по-малко усложнения. Основният натиск и тежест ще понесе извънболничната помощ. Трябва да сме готови, да имаме подкрепа и от администрацията, защото в момента работим на автопилот“, каза още Миндов пред bTV.Той е категоричен, че случаите на COVID-19, които се отчитат в националната система са далеч под реалния брой новозаболели, тъй като са празници, хората се тестват сами вкъщи и някои от тях дори не се изолират.

„COVID зоните не работят, хората могат да се тестват единствено в спешните портали към болниците и големите лаборатории“, каза Миндов.

Относно ваксинацията, Миндов каза, че причината да има опашки от желаещи в празничните дни е това, че личните лекари не работят.

„Има голям интерес сред хората към ваксините, но за третата доза. Има, обаче, много желаещи, които чакат да им дойде момента да си поставят третата доза“, каза Миндов. Според него изискванията за изминаване на 6 месеца от поставянето на втора игла трябва да бъдат променени и този срок да се съкрати.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    11 1 Отговор
    Тоя малко бърка с такива лекари най-голямата тежест е при гробарите.
  • 2 84 кила мускули съм

    13 0 Отговор
    и "тежа" много приятно на джипито
  • 3 не разбрах

    13 0 Отговор
    Подкрепа от администрацията ??! Помедицински въпрос ?! Или още парички ? Значи ако има парица натоварването спада, интересна медицина натворихме в двайсе и първи век .
  • 4 Киро Жарта

    12 0 Отговор
    Така ,така! Празниците свършиха,газ до дупка да си бие народецо от еврейските миязми! Нали Моше трябва да печели 🇮🇱
  • 5 ЕВРО НЮЗ

    24 0 Отговор
    Едно време селският фелдшер се грижеше и обикаляше по 7-8 села на баба ми. Винаги усмихнат и уважаван от всички. Минаваше покрай оградите и ги питаше,, КАК СТЕ "" ей така, без нищо.. Днес тия капиталистически търтеи лекуват от телевизора и търгуват само химия
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 37888

    12 1 Отговор
    Личната" ми лекарка праща рецептите по Вайбър. Последният път като я търсих ; не вдигна телефона. Толкова са натоварени
  • 8 Некой

    10 0 Отговор
    Е щом хората се тестват сами и не се самоизолират, тогава защо го правят? Има ли значение дали са болни от корона вирус или е обикновена настинка? Сами си създават психологически проблеми...
  • 9 72318

    14 0 Отговор
    Спрете се празници са, малко мяра и срам нямате ли да спрете със стреса който оказвате на Българския народ! Ей лекувай се болен мозък!
  • 10 NikNay

    6 0 Отговор
    В България всеки "авторитет" смята , предполага , вероятно , боб хвърля , карти реди , на кафе гледа .......
  • 11 За овце

    5 0 Отговор
    Коя "помощ" викаш ще "натоварят"? Доболничната?! Че то има ли такава?!
  • 12 Много ка натоварени

    7 0 Отговор
    Този личен лекар и една друга досадница - Гергана Николова, не знам кога работят и се грижат за пациентите си? Почти през ден са от телевизия в телевизия. Този поизчезна за десетина дни и пак се започна. Всички знаем как работят личните лекари - основно висене на пациенти пред кабинетите за лекарства по НЗОК и макар и рядко за направление за преглед. Лечение за ковид - по телефон, ако се свържеш.
  • 13 Механик

    5 0 Отговор
    А с АЛФА, БЕТА, ГАМА и ДЕЛТА на кого падаше тежестта?
    Приказвате и не се чувате. А имбецилите ви повтарят и се навиват като пожарникарски маркучи.
    Нали им плащате хилядарки, че са на "първа линия"? какво ревете. Все едно пожарникарите да получават повече, понеже лятото имало повече пожари. Или военните при война да искат увеличение на заплатите, понеже в мирно време е лесно.
    Аман от чантаджии без капка мозък!
  • 14 Студопор

    0 0 Отговор
    И за ЕС трябваше референдум, и за НАТО, и за разполагане на военни у нас... И за премахване на редовната войска, и за нарязването на ракетите СС-23, и за затварянето на блоковете на Козлодуй...