1 Януари, 2022 10:57 1 410 56

Къде може да се ваксинирате през почивните дни в София

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • софия

Вижте колко са имунизационните пунктове и какво е работното им време

Къде може да се ваксинирате през почивните дни в София - 1
Снимка: БГНЕС

Два имунизационни пункта ще работят в София днес. Те ще приемат желаещи да се ваксинират срещу COVID-19 до 17.00 часа, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Единият от пунктовете е в МБАЛ "Княгиня Клементина". Той отваря в 10.00 часа и ще работи със същите часове на 2 и 3 януари.

Другият пункт за ваксинация е в Центъра за спешна медицинска помощ. Той започва работа в 9.00 часа и също ще приема пациенти на 2 и 3 януари.

В неделя и в понеделник ваксинации ще бъдат правени и в медицинския център на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" - от 8.30 до 18.30 часа. На 3 януари желаещите могат да се имунизират и в болницата на МВР - от 8.00 до 16.00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    18 1 Отговор
    Волните останки от народец, все още няма кръв в алкохола и Менделеев, та ще се юрне на дърво да се вакса. Бухахах
  • 4 ПК-РК

    25 1 Отговор
    А ракиени центрове,благотворителни,къде ще има,СИЛНО ме интересува?!?
  • 5 Вчера

    35 1 Отговор
    В новините дават двама тръгнали да се ваксинират на връх нова година и се сърдя, че всички пунктове били затворени! Хората отиват да се веселят те тръгнали да се бодът!

    Коментиран от #8

  • 6 дааа

    32 1 Отговор
    Дяволът няма почивен ден!!!! Много големи пари играят в този сатанистки бизнес!
  • 7 ЧНГ

    22 1 Отговор
    факсините давали свобода и права де юре,но де факто ограничават свободата и правата! който иска да умре здрав има конституционното право да експериментира със здравето си и да се боде с неизвестни препарати!
  • 8 ЛилиЯна

    3 22 Отговор

    До коментар #5 от "Вчера":

    За нас това е веселие! В Новото Нормално само ние отговорните ще се веселим така, а вие ще работите и ще мълчите!

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Много тъп

    26 1 Отговор

    До коментар #8 от "ЛилиЯна":

    Нещо не разбирам написаното! Кое е веселието за вас? Да се боцкате! Кое е новото нормално? Да се боцкате на три месеца! И кои сме ние които трябва да работя и да мълчат?

    Коментиран от #13

  • 10 Ваксинатор Кирчо

    19 1 Отговор
    Честита Нова Ваксина! Пардон, Година...
  • 11 😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Само":

    За България статистиката по възрастови групи е:

    Възрастова група / Починали / Оздравели

    0 - 19 год. / 0.06% / 99.94%

    20 - 29 год. / 0.12% / 99.88%

    30 - 39 год. / 0.30% / 99.70%

    40 - 49 год. / 0.82% / 99.18%

    50 - 59 год. / 2.10% / 97.90%

    60 - 69 год. / 5.90% / 94.10%

    70 - 79 год. / 12.60% / 87.40%

    80 - 89 год. / 21.00% / 79.00%

    Над 90 год. / 26.20% / 73.80%

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях при МЛАДИТЕ? И за кого?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЛилиЯна

    2 31 Отговор

    До коментар #9 от "Много тъп":

    Чакай, поспри се, изпитвал ли си удоволствието от това да бъдещ отговорен, да знаеш, че човечеството разчита на теб, гледа те с отчаян поглед и ти в този сюблиимен момент подаваш крехкото си рамо осъзнавайки, че цяла една цивилизация се крепи на него! Това е неповторимо усещане, усещането за ОТГОВОРНОСТ! Надали някога ще го разберете, затова се иска еволюционно и социално израстване, да приемеш цялата мощ на науката и цивилизацията в себе си!

    Коментиран от #14, #16, #18, #20, #32

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гаден антиваксър

    20 1 Отговор

    До коментар #8 от "ЛилиЯна":

    Нали си гледала филма "От глупав по-глупав" е това сте вие набоцканите с боклуците. Боцкайте се колкото си искате и не излизайте от вкъщи да не се заразите. Само, че набоцканите като вас заразяват

    Коментиран от #28

  • 16 Загрижен

    19 1 Отговор

    До коментар #13 от "ЛилиЯна":

    Най-отговорно ти казвам, поеми отговорност и повече не пиши глупости тук, защото много хора от тая течност си загубиха здравето завинаги, а доста не са ѝ между нас!!!
  • 17 Хаджи Генчо

    13 0 Отговор
    Задаващата се огромна инфлация от драстично повишаващите се цени на ток и газ се преглъща по- лесно с ваксина. Така хората се чувстват защитени от вирус който не е изолиран с ваксина която не работи. Но ваксината е утеха за ума. Защитата от "страшния" враг ти дава измамна сигурност пред реалната пропаст.
  • 18 важно е инфото

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "ЛилиЯна":

    като ми отговорят отговорно какво точно съдържат ковид ваксините и как действат върху имунната система,бих поел отговорност,всяка друга отговорност за която говориш,си е чиста проба сляпа и инфантилна вяра !
  • 19 ЛилиЯна

    0 22 Отговор

    До коментар #14 от "Тунчер Фикрет":

    Имам си мъж, но той отказва да се ваксинира и затова съм му казала да не ме приближава, не желая Ковид разпространител и егоист до себе си! Да, знам, че напоследък явно се замисля и се бори с глупостта си, не се прибира вечер, ходи по командировки, ходи по фирмени партита, които заради пандемията са в тесен кръг, но поне се чувства, че започва да се замисля да бъде по-отговорен

    Коментиран от #27

  • 20 Всеки сам носи

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "ЛилиЯна":

    Отговорност за себе си! И нямам намерение да се ваксинирам с нещо незнайно за което производителите отказват да ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ! Колкото и да ми се иска да помогна на всяко живо същество не мога! ВИЕ ВАКСИНИРАНИТЕ СЪЩО ПРЕНАСЯТЕ ЗАРАЗАТА И СЕ РАЗБОЛЯВАТЕ! Само не знам защо си мислите, че едва ли не сте безсмъртни и сте спасили земята!
  • 21 ЛилиЯна

    4 8 Отговор
    Ходи моя по командировки, а после виждам в телефона му пропуснати обаждания от непознати номера. Запитах се, той изневерява ли ми? Вие как мислите?

    Коментиран от #22, #23, #37

  • 22 възгеч

    14 1 Отговор

    До коментар #21 от "ЛилиЯна":

    лили яно,с тоя твой акъл е чудно как мъжа ти не е избягал вече! пробрема си е изцяло при теб!
  • 23 ТаУмВзе

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "ЛилиЯна":

    Пич, все още не сме канарчета и да ти я ясно, че след ваксата, вече си канарче! Бухахах
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 МЕРИ КРИСМАС И САНТА КЛАУС

    0 2 Отговор
    ....ТОВА ПОНЕ Е СТОЙНОСТЕН ПОДАРЪК👍
  • 26 Joro

    15 1 Отговор
    Спрете да наричате вкарването на отрови в организма ваксиниране ! Това не са ваксини,а отрови с отложен ефект. Ваксината не убива така масово,а има само единични смъртни случаи. Смъртността от тези експериментални е в пъти повече отколкото при обикновена противогрипна ваксина,а при другите хора в по-малка или по-голяма степен има увреждания. Как ще бъдат тези последните след няколко години,ако продължават с тези безбройни дози отрови ,мисля,че нещата са ясни. Всеки инжектиран с "ваксините" има изменения ,които са доста видни под микроскоп. А това ,че едни са живи ,други не ,е само и единствено благодарение на имунитета им и въпреки "ваксините". Жалко че много хора не го разбират.
  • 27 Петър

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "ЛилиЯна":

    Мъжът ти нямс право да ходи на доста места за разлика от теб,така че е доста по-вероятно ти да го заразиш с коронавирус ,а не той теб.
  • 28 А АНТИ ВАКСИТЕ

    0 10 Отговор

    До коментар #15 от "Гаден антиваксър":

    ЗА ДА ИДАТ ДО МАГАЗИНА ДА СИ КУПЯТ ЕДНИ ГАЩИ ТРЯБВА ДА ИМ БЪРКАТ С КЛЕЧКА В (....) ЗА ПРОБА.ЧЕ НЕ СА ПРЕНОСИТЕЛИ НА КОРОНА БАЦИЛА,А ЧЕСТИТО(.....)👍

    Коментиран от #29

  • 29 И вие ваксинираните

    11 0 Отговор

    До коментар #28 от "А АНТИ ВАКСИТЕ":

    Трябва да се тествате поне два пъти в месеца защо също може да се заразите и да пренесете вируса! Вие сте по-опасни от нас не ваксинираните защо са ви дали зелен сертификат с, който да сеете свободно вируса! Ние си правим често тестове и така ако има болен се хваща докато вас никои не следи!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ти до кога

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЛилиЯна":

    Си отпуска от Курилу.То бива патос ама това с крехките рамена и света който се крепи на тях направо ме накара да се бодна с един гроздов бустер.За още по голям патос ти дарявам моите Факсини.Не искам света да лежи на мен и моите не толкова крехки рамена.
  • 33 Жак Атали

    11 0 Отговор
    Ще причиним пандемия или вирус, ще създадем лекарство, което ще е решението на проблема с пренаселването. Няма как да направим тест за интелигентност на всички. Глупавите сами ще се редят на опашка, за да получат смъртоносната си доза.
  • 34 променете заглавието

    14 0 Отговор
    Къде може да се самоубиете в почивните дни?
  • 35 ЧНГ

    11 0 Отговор
    Малко пийнах снощи и казват, че не било препоръчително да се васкинирам при това положение. Но идват и други празници и пак се налага да го отложа. Така, че благодаря за информацията, но към този момент нямам интерес.
  • 36 Канадецо с гелосания перчем

    14 0 Отговор
    Спрете се с пропагандата бе продажници, няма да се ваксаме!
  • 37 кофти работа

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "ЛилиЯна":

    Не ти изневерява.Просто ходи тайно да се боде но не иска да ти каже защото е по отговорен от теб.А непознатите номера са на ваксинаторите които го бодат с нови препарати.ГолЕм егоист ще излезе мъжО ти.Не
    иска да споделя с теб новите отрови.САКА САМ ДА СИ ГИ РУЧА.
  • 38 tato

    4 0 Отговор
    Онзи ден се ваксинирах. Утре мисля да отида за още една игличка за всеки случай. В сряда също съм си запазил час за Бустерче
    Ще се бода здраво сега докато е безплатно че след това като ти кажат 500 лв щото Здравната каса покривала 90% а ти само 10% който са 500 лв и няма да има мърдане
  • 39 Стоян, София, 46г як българин

    9 0 Отговор
    Жената хвана ковид преди седмица. Седи си вкъщи и си кърми бебето, няма температура леко кашля само, ама се прецакахме и я тествах с един тест от аптеката. Личната е в отпуска, отиваме при дежурен вчера, че бебето беше омърлушено. стар опитен лекар, вика абе вие ваксинирани ли сте? Викаме даааа. Човека се подсмихна и каза - ами да, нормално е да сте зле, пийте аспирин и няма с какво да ви се помогне повече. Ние викаме, не бе докторе, само имаме сертификати, ама са фейк, не сме ваксани, да не сме халипави? Човекът се оживи и каза, ахаа, добре, значи нямате грижи, пийте яжте и се следете с тая кашлица, ще ви мине до няколко дни, гледайте си бебето, правете си и още !

    Коментиран от #42, #46

  • 40 И. Иванов

    0 5 Отговор
    Много полезна информация за желаещите да се имунизират.
    И чудесно място духовата музика на "възрожденците" да се вихри и да не мърси навсякъде с безумствата си.

    Коментиран от #43

  • 41 бравос

    5 0 Отговор
    Ще ни осветлите ли къде по света вълната Омикрон е стопирана от ваксини?
    Така де, нали ако ще правим нещо, ще го праивм с цел. А целта на мероприятието което рекламирате е....?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 1225

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "И. Иванов":

    "Възрожденците" се борят за връщането на Шайката. А шайкаджиите са най-крайните ваксъри...
    Нещата са малко по-сложни, отколкото междуупието ти може да асимилира.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Иситнска история

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "И. Иванов":

    Мой познат си направи трето бебе на 55 в същата годината в която ожени сина си. Детето сега е на 17 и твърди, че има най-щастливото семейство на света. Често с баща си ходят по света и дори плават с яхти и други яки неща....

    А ти, ако си станал бабичка на 35 то си е твой личен проблем. Признавам, друго освен да злобееш не ти остава.

    Коментиран от #49

  • 46 реплей

    2 6 Отговор

    До коментар #39 от "Стоян, София, 46г як българин":

    Те докторята са виновни. Говорят антиваксърски на пациентите си за да им се харесат. Нямат право да го правят това. Само объркват хората. Дори да не вярват във ваксите, докрор никога не бива да говори така.
    Може да каже - "не са 100% ефективни" и това е максимума който може да си позволи един доктор.
  • 47 guest

    2 0 Отговор
    хайде поне днеска не ни занимавайте с тези глупости
  • 48 И. Иванов

    0 5 Отговор

    До коментар #44 от "кой си ти":

    Така е, но вероятността да се гътнеш на 65 г. е неимоверно по-голяма, особено неимунизиран към днешно време. Статистика, нищо лично.

    Коментиран от #52

  • 49 И. Иванов

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "Иситнска история":

    Там има вероятност да е гръмнал "ловец" с истинска пушка. Ама щом си вярва човекът ...

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 истинска история

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "И. Иванов":

    Освен ако не стоиш по 23 часа 7/7 в личния си кабинет с 12 котки, сам ще намериш не един подобен пример сред собствените си познати.
  • 52 статистиката

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "И. Иванов":

    Показва, че гътналите се от ковид 65 годишни са пренебрежимо малка брйка в сравнение с други болести, пътни и битови инциденти. Катастрофите, хроиничните болести и хранитлените натравяния са водещи причини. И ако ние имахме поне малко здрав разум, щяхме да отделяме на този ковид по-малко медийно време от на това кога трябва да си прегледаме колите и сменим гумите, например.
    А В Европа средната продължителност на живота отдавна е минала 80г. Например, в най-пострадалата от Ковид Италия средностатистическия мъж е минал 81.5 години. А в свободната от ковид Нигерия не е минал и 65. Дали ковида трябва да е водеща здравна тема?

    Коментиран от #53

  • 53 И. Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #52 от "статистиката":

    Прочети статистиката на България за умиранията по възрасти! А по другата тема (ковид) виж коментар номер 11.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Интензивното

    2 0 Отговор
    На тия всичките глезльовци да им набият всички бустерици до 2030 година и се кротнат,че за най-малкото идват да ни дразнят
  • 56 Интензивното

    1 0 Отговор
    Статистиката за хората над 90 е лъжа,защото оцеляват по-добре от тези между 45-65.На тази възраст е много важно да се пие вода,защото всичките ги докарват с бърза помощ обезводнени.Важно е в коя болница и при кой доктор ще попаднат.Симптомите на настинка и пневмония не означават смърт заради годините.Някои медици си позволяват да го споменават на близките,но това не е правилно,защото болния може да чуе и се влоши.Правете всичко с акъла си а не с емоциите освен ако не искате да убиете стария човек заради наследство или ковид бройките.Виждал съм всякакви случаи със стари хора и повечето са нечовешки