Last news in Fakti

4 Януари, 2022 14:49 2 141 40

Сербезова прави пандемичен комитет, затягат мерките за влизане в страната

  • асена сербезова-
  • пандемичен комитет-
  • мерки-
  • затягане-
  • влизане-
  • страната

Към настоящия момент не се предвижда въвеждането на допълнителни ограничения, с изключение на увеличаване контрола по отношение влизащите в страната граждани, посочи главният държавен здравен инспектор

Сербезова прави пандемичен комитет, затягат мерките за влизане в страната  - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в здравното ведомство, чиято задача е да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки. Комитетът ще бъде ръководен от заместник-министър доц. Георги Йорданов, съобщават от Dariknews.bg.

В състава му влизат представители на ръководството на МЗ, главният държавен здравен инспектор, представители на регионалните здравни инспекции и на спешната медицинска помощ. Това стана ясно на работна среща в Министерството на здравеопазването, на която присъстваха здравният министър, заместник-министрите, доц. Ангел Кунчев и експерти, ангажирани с наблюдението на епидемичната обстановка.

След проведени консултации с ръководствата на експертните съвети по епидемиология, инфекциозни болести и вирусология беше взето решение да продължи активното наблюдение на епидемичната ситуация, в т.ч. с оглед разпространението на варианта "Омикрон". Доц. Кунчев подчерта, че в зависимост от различните показатели е готов да предложи актуализация на противоепидемичните мерки. Към настоящия момент не се предвижда въвеждането на допълнителни ограничения, с изключение на увеличаване контрола по отношение влизащите в страната граждани, посочи главният държавен здравен инспектор.

Предстои да бъде актуализирана заповедта за влизане в страната, като лица, които пристигат у нас от страни, попадащи в „червената зона“, освен сертификат за ваксинация или преболедуване, следва да предоставят и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в България. В противен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    52 4 Отговор
    Още един комитет, за точене на пари. не се наядоха.

    Коментиран от #38

  • 2 SH BG

    63 5 Отговор
    Падането на зеления парцал и на принудителната инжексация ще станат едновременно с падането на канадския лъжец...!!!

    Оставка...!!!
  • 3 И тая е

    42 3 Отговор
    От бялата мафия
  • 4 Перо

    39 3 Отговор
    В нито една болница нямат протокол за лечение на Омикрон и с това се занимават доктори с всякаква специалност,всички се упражняват по модела проба-грешка,при 35,000 жертви! Говори се само за мерки и симптоми!
  • 5 ха ха

    32 2 Отговор
    Сербезова ще раздава ли пищови на комитите в комитета, ако не са сербез?
  • 6 Майна

    29 2 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН АКАДЕМИЧЕН ГЛАС ИЗДИГНАТ ОТ ХУМАННОСТ КЪМ ХОРАТА СМЕЛО ПОКАЗВА ИЗСЛЕДВАНИЯ ОТ ,,ВАКСИТЕ,,..Според д-р Чарлз Хоф, канадски лекар със седалище в Британска Колумбия:

    „Кръвните съсиреци, за които чуваме, за които медиите твърдят, че са много редки, са големите кръвни съсиреци, които причиняват инсулти и се появяват при КТ, ЯМР и т.н.

    Съсиреците, за които говоря, са микроскопични и твърде малки, за да се намерят при всяко сканиране. По този начин те могат да бъдат открити само с помощта на теста за D-димер.

    „Тези хора нямат представа, че дори имат тези микроскопични кръвни съсиреци. Най-тревожната част от това е, че има някои части на тялото като мозъка, гръбначния мозък, сърцето и белите дробове, които не могат да се регенерират. Когато тези тъкани са повредени от кръвни съсиреци, те са трайно увредени.

    "Тези изстрели причиняват огромни щети и най-лошото тепърва предстои."

    Коментиран от #23, #35

  • 7 БОРУНА ЛОМ

    23 2 Отговор
    А КОГА ЩЕ ЗАТЕГНЕ ПЕТА СВАТБА?
  • 8 шефа

    36 3 Отговор
    При престъпника и българоубиец Буда имаше Щаб,при тия Комитет,направо ще умра от смях,поредната лъжа и пародия за кражба на милиони.
  • 9 Смех

    32 2 Отговор
    от НОЩ на ПК (Пандемичен Комитет) само да не стане ПКП
  • 10 агент07

    11 25 Отговор
    Сети се Мара да се побара! Това трябваше да стане още преди месец, а не сега , когато микрона влезе!
  • 11 Майна

    53 2 Отговор
    Цяла ЕВРОПА Е РАЗТЪРСЕНА ОТ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ТЕЗИ ГЕНОЦИДНИ МЕРКИ, ТАЯ ФАРМАЦЕВТИЧНА КУКУМЯВКА ЩЯЛА КОМИТЕТ ДА ПРАВИ...В МАГДЕБУРГ ВЧЕРА ВЕЧЕРТА ИЗЛЕЗНАХА ХИЛЯДИ НА ПРОТЕСТ И БЕЗ МАСКИ!!! ГЕРМАНИЯ Е ЗАЛЯТА ОТ ПРОТЕСТИ!!!
  • 12 Майна

    41 2 Отговор
    Забрана и интернет цензура за всички КАПАЦИТЕТИ ВЪВ ВИРУСОЛОГИЯТА , ТАЯ РОДОПСКА СПЕЦИАЛИСТКА КОМИТЕТ ЩЕ МИ ПРАВИ ,ЗАЕДНО С ОНЯ СОРОСОИДЕН КУНЧЕВ...Я СЕ РАЗКАРАЙТЕ, БЕ ..
  • 13 Само питам

    33 2 Отговор
    Асена Сербезова къде беше преди Нова година,че не взе мерки за контрол на влизащите ВАКСИНИРАНИ тръгнали към Банско! Проспа момента тая аптекарка!
  • 14 Промяна ли?

    19 2 Отговор
    Да обърнат внимание на неадекватните мерки на денков който лишава учениците от правото да се обучават дистанционно. Какъв капацитет трябва да си и от каква юрисдикция действа това лице? Отдавна е за смяна, но нали е ортак в козметичниябизнес на кирчо, та влачи крак за сметка на правата и здравето на упащите се. Комитета да му отмени глупавите писма до рио. Незабавно!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Силвана

    20 1 Отговор
    Защо ли мирише гнило ,като ,,герб "? ПРОМЯНА А??? ЕДНИ И СЪЩИ ,КАКТО И ДА СЕ НАРИЧАТ! АЛЧНИ ПОДЛОГИ!
  • 17 Ваксиниран1403

    4 22 Отговор
    Това не са никакви мерки, а имитация на действия и нищо повече див популизъм. При положение, че вече има доказани случаи на омикрон в сатаната, от които само един е на пътувал в чужбина означава, че в страната вече си има месно разпространение и с въведените мерки за предпазване от поникване на вируса от вън няма да се постигни нищо. Това беше действие което трябваше да се предприеме още в началото на декември когато се откри наличието на омикрон в ЮАР. Тогава това щеше да е изключително полезно предвид предстоящите празници и масово завръщане от чужбина в България. Сега е просто “подир дъжд качулка” както казват хората .
    За пореден път не беше защитен интереса на мнозинството хора, а се гледаше да не губят печалбите около празниците за няколко безсмислени сектора от икономиката в които са заети малцинство от работещите в страната. Тези сектори изобщо не трябваше да се спасяват а трябваше още полета на 2020 да бъдат пожертвани и напълно унищожени както е модерно да се казва да бъдат “изчегъртани”, а не да бъдат подпомагани за да оцеляват. Заетите там щяха да си отидат на борсата като безработни да си вземат обезщетението за безработица, а след това щяха да си намерят работа в други сектори на икономиката и за държава и за цялото население, а и за самите работещи в тези сектори това щеше да е много по изгодно. Но както винаги се защитават интересите на определени хора, а не на мнозинството.

    Коментиран от #24

  • 18 прост шоп

    25 2 Отговор
    Май до сега тоз доцент не сме го мяркали, та реших да видя що за специалист е относно вируси, ами... специалист е човекът, бе, по дентална медицина. Не знаех, че ковидът Оди по зъбите , човек докато е жив се учи, шъ знам, другио път кат мъ заболи зъб че одим на имунолог
  • 19 Когато отшуми ковида

    28 2 Отговор
    И стане сезонен грип какво ще правят всички свързани с пандемията? Какво ще правят всички математици, професори, вирусолози и всички останали които ги дават ежеминутно по телевизията? Явно нямат интерес да приключи тази история защото и парите свършват!
  • 20 късноооо

    1 22 Отговор
    Цялата чужбина е пламнала. Трябваше още преди Коледа да се въведе задължително тест. Вече е късно....домъкнаха го вече. Сертификатите не пазят от пренасяне на вируса, а отскоро и с ваксини се заразяват.

    Коментиран от #26

  • 21 Грульо

    26 3 Отговор
    Демек ковит гестапо, но за да звучи възрожденски са го нарекли "комитет". :D Но най-интересното е какви анализи и решения ще вземат на базата на фалшивите тествове и манипулирана статистика. Очевидно такива спуснати от западните марионетки.
  • 22 СЕРБЕЗОВА,

    2 6 Отговор
    😷😷😷😷😷 💉💉💉💉💉 🔒🔒🔒🔒 👍
  • 23 КРЪВЕН СЪСИРЕК ДО ЕРИК ХОНЕКЕР ОТ ГФР

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    😑🔫 👍
  • 24 Варненец

    21 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксиниран1403":

    И кои сте мнозинство, 25 процента набодени ли? Мерки искал и той, да беше прочел, че омакарона е настинка и в Африка вече няма нищо. Това набодените хипохондрици сте много досадни.
  • 25 Д-р Хаус

    19 0 Отговор
    Арсена / Гюлчен Стоименова сега Сербезова!/, четирикратната булка, вместо да прави " комитети",да смени МОДЕЛА на здравеопазването от КАСОВО осигурителен в ДАНЪЧНО осигурителен!! Частните болници да минат на ПЪЛНА САМОИЗДРЪЖКА;!! Ясно??
  • 26 Варненец

    22 0 Отговор

    До коментар #20 от "късноооо":

    С какво е пламнала, бе? С настинка? Те затова всички затворени държави са с многохилядни протести.
  • 27 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 2 Отговор
    В англосаксония са 3000/100000..........тук в бг са си ,като в къщи.....Че сте ду..пе..давци се знае от света,но поне малко приличие за пред Българите ...А,бг власти и всякакви измислени простттфесори.какво им поогна дупченето???вижте и израел с 4та игла....пак полетяха нагоре.трийте ,че новия вариант за Франсета и англета да не ви изтрие и вас факти........И не обиждайте!!!което куче е пролаяло мен или фамилия все е побесняло........
  • 28 Не на Ковид ваксините!

    17 1 Отговор
    Сърбогъзи лъжи, статистики фалшиви, брътвежи нямащи нищо общо с наука, но с цел да стресират, притискат и унищожат българите чрез отровните си експерименти.
  • 29 КРА

    14 0 Отговор
    Тия от Продължаваме подмяната, защо направо не създадат Държавна агенция по ковид и да назначат всички нищоправци, изхранващи се с всяването на страх и манипулации на държавна хранилка. Аман от тия гнусни и изключително алчни търтеи.
  • 30 Гост

    13 1 Отговор
    Още един безсмислен комитет от калинки на държавна заплата, който да ни "пази" от сезонната хрема, която минава за 3-5 дни... Няма такова безумие, че и ваксини искат да си слагаме срещу хремата, нищо че хремата поразява с хиляди без да се интересува кой е набоден и кой не, както е от векове..
  • 31 Емор

    11 0 Отговор
    Гласуваме за промяна а те едни и същи излязоха,Пътник си и ти Кирчевъ.
  • 32 Горд Българин

    12 0 Отговор
    Тия калинки и безделници най добре сутрин и следобед да правят снимки на химтрейлите над страната и така ще имаме най- точната прогноза и обяснение за случват се. Другото са приказки за бавни деца
  • 33 Традицията

    7 0 Отговор
    Поредния "министър" който ще се учи на гърба на народа и после ще ни поучава.
    Никва концепция за излизане от батака на здравеопазването. Комитети, съвети, консултанти, европейски практики и ... НИЩО.
  • 34 Я стрина Сербезка

    6 0 Отговор
    да раздуе малко за новата любов, изцъвтяла в четвърти брак. Много ти големо сЪрциту, бе джанъм! То куту возило от градския транспорт, винаги има место за още един. Казват бизинисмен бил, ъ? А париците бол ли са? Раздаваш го като царкиня София, на Петър първи сестрата. Само глей да не свършиш като нея.
  • 35 Само допълвам

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Забрави и да споменеш за австрийския учен Андреас Новак. На 23.11.2021г направи изявление за откритието си за графеновия хидрооксид, съдържащ се във всички експерименталки. Какви са последствията от него при вкарване в човешкия организъм и др. Направи и филм за това изследване с много снимков материал от електронен микроскоп и го пусна в социалните мрежи. На 26.11.2021г бе убит. Но клипът все още може да бъде гледан. Търсете истината и тя ще ви се разкрие.
  • 36 Пламен

    3 0 Отговор
    Всичко е "Пунта Мара". Те основните инвеститори в БГ, и почетни граждани на Германия, Швеция, Белгия и Холандия, тъкмо си отидоха по адресите за помощи и детски надбавки. Угасиха уредбите, "Пайнера" може да затваря до лятото, когато са им едномесечните семейни почивки по морети и сватбите. Та и държавата може да затваря...
  • 37 Hoho Boho

    3 1 Отговор
    За лица, които пристигат у нас от страни, попадащи в „червената зона“,
    освен сертификат за ваксинация или преболедуване,
    следва да предоставят и отрицателен резултат от PCR тест.

    А за лицата, които не са ваксинирани ДОРИ И
    ДА ПРЕДОСТАВЯТ отрицателен резултат от PCR тест
    ще подлежат на 10-дневна карантина.

    ОБЯГВА МИ ЛОГИКАТА.

    Коментиран от #40

  • 38 Д-р Хаус

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    " Пандемичен комитет", воглаве с четирикратната булка Асена / Гюлчен / Сербезова ?? Ха ха ха!! Ами това е НОЩ - 2 бе тикви!! Само Муфтата и Кантара липсват??!!
  • 39 хихи

    0 0 Отговор
    Много се е стегнала.
    Има нужда от олабване...
  • 40 хихи

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Hoho Boho":

    Всичко е "Пунта Мара".