Last news in Fakti

5 Януари, 2022 18:25 782 8

РЗИ-София: Обсъжда се разкриване на педиатрични легла за деца с COVID-19

  • рзи софия-
  • педиатрични легла-
  • деца-
  • covid-19

Към момента в София има свободни легла както за интензивни случаи, така и за лица с неусложнено състояние

РЗИ-София: Обсъжда се разкриване на педиатрични легла за деца с COVID-19 - 1
Снимка: bTV

Ситуацията с коронавируса у нас беше обсъдена на среща между директори на болници и представители на здравното министерство. Към момента в София има свободни легла както за интензивни, така и за неусложнено състояние, съобщи пред bTV д-р Данчо Пенчев, директор на РЗИ-София.
Той уточни, че са водили разговори със заместник-министрите и с директорите на болници за разкриването на педиатрични легла, които да поемат нуждите при необходимост от хоспитализация на малки деца.

"За момента натовареността на леглата е поносима", съобщи д-р Петър Грибнев, зам.-министър на здравеопазването.

„София е в тъмночервена зона, така че мерките ще бъдат приети спрямо тази ситуация, спрямо динамиката и спрямо разчетите на дирекциите, които отговарят за това“, допълни д-р Грибнев. Рязък скок на заразените с коронавирус има за последното денонощие. Броят им надхвърли 6200.

За последната седмица има ръст на заболелите от COVID-19 със 139% спрямо предходните седем дни, сочат официалните данни.

Бургас и Варна преминават от червена в тъмночервена зона. Велико Търново, Монтана, Сливен и Смолян от жълти стават червени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алекс

    17 1 Отговор
    УНИЩОЖАВАТ НИ, ВЗИМАТ НИ СВОБОДАТА, А НИЕ ГЛЕДАМЕ КАТО ОВЦЕ!!!
  • 2 Комон сенс

    10 2 Отговор
    В САЩ от КОВИД през 2021-а са загинали 170 ученици. За сравнение от обикновен грип предишните години са загинали 1100 и 890 деца.
    Омикрона бил по-лек от ковида през 2021.
    Горепосочените данни недвусмилено говоря та това да изпаднем в паника и да напраивм по 20 педиатрии специализирани за ковид на всеки град.
  • 3 ковидиотин

    12 0 Отговор
    Не желая да плащам за набоцканите балъци,които ще набоцкат и своите деца а после ще ги затворят в болници,за да бъде източвана здравната каса.Нали парите се вземат от бюджета а за бюджета работим всички ние 80% от неваксинираните докато ваксинираните се боцкат,боледуват и вземат болнични
  • 4 Уса

    7 0 Отговор
    През 2020та СЗО беше поел контрола над американските болници,които са собственост на фарма корпорациите и изповядват и провеждат само фарма лечението.Тогава СЗО допускаше грешки спрямо лечението на заразените с ковид и заради грешките умряха много хора.Разпорежданията на СЗО се променяха на всеки 24 часа и всеки път бяха грешни.Медицинския персонал беше превърнат в безмозъчни тела,които не нзаеха какво става и нямаха право на собствени решения.Повечето медици не вярват,че ковид е проблема,заради липсата на конкретни доказателства и умишлено създавания хаос от немедицински частни структури и организации
  • 5 Мекф

    8 3 Отговор
    Кой го е грижа за децата, важно е да ги третират като овце и да ги набутат в смрадливите училища. Но с министър денков от загоре нищо друго не може да се очаква. Като пламне страната ще се сетят че има онлайн, и той е по добър от инвивото.
  • 6 Ваксиниран3002

    7 0 Отговор
    За деца с какво? Вие идиоти, всичко ше направите, само и само да набодете всичко живо. Ние обаче не сме слепи и виждаме, каква става в набодените държави. Аз се чудя, ще има ли идиот, който да закара детето си на евтаназия?
  • 7 селтак

    2 0 Отговор
    Абе що зеха да мислат за разкриване на детски ковид отделения, след старта на ваксиниране на децата! Събудете се бе хора!!!
  • 8 Др.костов

    0 0 Отговор
    Докато не махнете веднага онзи некадърник от село лешница ,,директоро,, на срзи така ще е