Last news in Fakti

8 Януари, 2022 13:56 2 480 120

Акад. Петрунов: Без масова имунизация скоро няма да се освободим от COVID-19

  • акад. богдан петрунов-
  • covid-19-
  • имунизация

Не е редно хора, които отричат съществуването на пандемията да имат достъп до медиите, заяви ученият

Акад. Петрунов: Без масова имунизация скоро няма да се освободим от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Трябва да засилим процеса на имунизация. Това е единственото, което може да ни спаси и да намали разпространението на инфекцията и най-важното – да намали тежките случаи в отделенията и смъртните случаи. Новото Министерство на здравеопазването трябва да работи в тази насока. Това заяви в интервю за БГНЕС акад. Богдан Петрунов, един от водещите специалисти в областта на имунологията и алергологията в България и бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести (1993-2010 г.)

Ученият е привърженик на ваксинацията и според него тя трябва да е задължителна за конкретни професии.

„Аз лично винаги съм бил привърженик, че ваксинацията трябва да стане задължителна за хората, които са на съответна обществена позиция. Това са лекари, учители, полицаи, пожарникари, административни работници, без това няма да може да се спре епидемията. Това се прави в редица западни страни и ние трябва да вземем пример от тях, че без такава задължителна имунизация няма да може да се справим с епидемията”, каза акад. Петрунов.

Мерките не нарушават права.

„Аз мисля, че не се нарушават никакви права, нарушават се правата на тези хора, които умират всеки ден. По 300 души на ден. Всеки трябва да прояви необходимото съзнание и разум, да направи това, което е единственото възможно, за да намалим ефекта на епидемията. Не желаеш да се имунизираш – добре, но ти няма да бъдеш полицай, лекар, административен служител или трябва да правиш два пъти седмично тестове, за да докажеш, че не си заразен. Това е напълно нормална политика“, твърди академикът и добави, че би подкрепил локдаун за неваксинирани, както е във Франция, например.

Щамът Омикрон се разпространява по-бързо.

„Новият щам протича по-леко, но се разпространява по-бързо и много повече хора засяга. Здравната система ще бъде изправена пред много сериозни трудности, за да се справи с тези болни. Вирусът ще продължи да мутира и ние трябва да бъдем напълно готови за това предизвикателство. Това може да стане само с масово имунизация, защото ваксината намалява рисковете да загубим живота си и намалява рисковете от мутацията на вируса. Това трябва да бъде разбрано", категоричен е акад. Петрунов.

Не е редно хора, които отричат съществуването на пандемията да имат достъп до медиите.

„Смятам, че не е редно хора, които отричат съществуването на пандемията да имат достъп до медийна изява. Всеки има право на глас, но когато това мнение противоречи на науката и обществения интерес, трябва да има ограничение“, каза ученият и обяви, че застава зад политиката на работа срещу фалшивите зелени сертификати.

„Идеята на министър-председателя да се направи такава проверка е много важна. За мен е срамно и недопустимо лекар да издаде фалшив сертификат. Трябва да се направи такава проверка, за да се намали до минимум разпространението на инфекцията”, посочи той.

Четвъртата бустерна доза е необходима, също и имунизирането на деца.

„Три до шест месеца след третата бустерна доза е добре да се направи четвърта доза. Не трябва да има колебание. Ще трябва всяка година вероятно да се разработва нова ваксина, която да отговаря на новите варианти. Ще бъдем принудени всяка година по един път да правим имунизация с оглед да поддържаме този имунитет”, прогнозира ученият и сподели, че според него децата също трябва да се имунизират. „Те са една от веригите за разпространение на инфекцията. Големите фирми разработват и ваксина за деца от 6 месеца до 5 годишна възраст. Тя вече се намира в трета фаза на изпитване. До средата на следващата година ще я предоставят, което е напълно нормално. Няма никакви странични реакции. Това трябва да се разбере от родителите. Призовавам хората да вярват на науката. Скоро няма да се освободим от COVID-19, трябва да го превърнем от пандемия в ендемия“, смята академикът.

Виновниците за кризата сме самите ние.

„Тук не са отговорни тези, които ръководиха кампанията. Виновни сме ние – българите, нашето национално съзнание е много по-различно от това на хората от западния свят. Ние не вярваме и приемаме всичко под съмнение“ каза акад. Петрунов. Той изрази мнение, че и Световната здравна организация (СЗО) е трябвало да действа по-енергично още в начален етап.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 61 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ква е тая

    168 9 Отговор
    Комуноидна мумия???

    Коментиран от #12, #44, #113

  • 2 гадно

    187 7 Отговор
    До кога ще го пробутвате тоя рептил сляп ли е, че най-имунизираните държави всеки ден чупят рекорди???
  • 3 Стоян Александров

    176 8 Отговор
    Еничар. Предател. Лакей. Колко сребърника взе за да си против МАЙКА БЪЛГАРИЯ ??? НИЩОЖЕСТВО...

    Коментиран от #14

  • 4 кажи за

    82 6 Отговор
    Япония, кажи. М..... т.!
  • 5 💉=⚰️

    149 6 Отговор
    Скрий се бе дърт кукундел. Тоя си мисли че това са ваксините от соца. Аман от чугунени глави.
  • 6 Българка

    141 5 Отговор
    До кога зависими продажници ще ръсят мозък по всички медии? Каква масова имунизация ,след като няма ваксини, които да предпазват от зараза и боледуване? Пък и задължителна? Защо трябва да слушаме още лакеите на мафията в бели престилки? Единствено доказана полза от тези смески, наречени ваксини, е забогатяването на производители и разпространители

    Коментиран от #9

  • 7 Омикрон

    7 102 Отговор
    Не се тревожи , не те , а аз ще се справя с антоваксърските питеканттропи хихихихихихихи

    Коментиран от #108

  • 8 Уууууууууу

    107 4 Отговор
    СЛАГАЙТЕ МУ БУСТЕРА НА ТОЗИ ,ЧЕ ДА НЕ ГО ГЛЕДАМЕ ПОВЕЧЕ

    Коментиран от #51

  • 9 коя си ти

    11 89 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    че да кажеш от какво предпазва ваксината , точно такива "многознаещи" като вас препълват интензивните отделения

    Коментиран от #17, #22, #29

  • 10 Значиии

    95 4 Отговор
    Да се ваксинирам с нещо,което не пази от омикрон,който пък протича много леко и изгражда защита от делта-справка Израел.Ми че то от чии зор да си бием отрова бее.Чакам си омикрона да ни спаси,за съжаление за набодените няма връщане назад,това казва създателят на РНК технологията Р.М тези които четат знаят кой Р.М
  • 11 Смех

    64 4 Отговор
    ВЗЕМИ У‌М‌Р‌И БЕ М‌УМ‌ИО
  • 12 Зззз

    16 47 Отговор

    До коментар #1 от "Ква е тая":

    Как пък нещо друго не измисли, или в училище така ти промиха мозъка ,че вече не мислиш.? Да те светна,че соросоидите и световната олигархия проповядват ваксането !Този въпреки годините си едва ли има нещо общо с комунистите.

    Коментиран от #16, #52, #72

  • 13 Аман от акдемици

    97 3 Отговор
    Академик, ама и той ги повтаря като пагагал тези неистини. Колкото се освободиха от ковид другите - масово ваксинирани държави, толкова и ние ще се освободим, ако се ваксинираме. Защо на черното, бяло казват и си плюят с лекота на образованието и науката? Толкова ли пък за едни пари са съгласни душите си да продадат?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българин

    67 3 Отговор
    ТОЗИ ВСЕКИ ДЕН ДАВА АКЪЛ .СПРЕТЕ СЕ МАЛКО.
  • 16 Аз да ти светнем там където Слънцето

    21 4 Отговор

    До коментар #12 от "Зззз":

    Не ти свети.Едва ли имаш нещо общо с мозъчните процеси,тъй че не се обаждай.

    Коментиран от #33

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Грульо

    66 4 Отговор
    Тоз некролог да каже защо съотношението на ваксинирани/неваксинирани е същото като при новозаразените? И защо на запад при над 80% ваксинирани, новозаразените са толкова много? :D
  • 19 Механик

    56 4 Отговор
    А аз се надявам скоро да се освободим от тебе и то по биологични прични.
    Злобно старче. Усеща, че започва да му замирисва на босилек и е готов да омаскари поколенията след него.
    Яд го е, че му иде реда, пък след него други ще живеят.
  • 20 Доктор

    55 4 Отговор
    Комбинация от раболепство и сенилна деменция.
  • 21 КОКО

    72 3 Отговор
    Докторе, тези държави в които се ваксинираха масово, спасиха ли се?
    Свободни ли са? Или и те влизат от вълна във вълна?
    Титлите и Дипломите ви коша, дами и господа некадърни и продажни "доктори"!
    Пандемията я създават Политиците, Финансовите лобита и Медиите!
  • 22 Българка

    69 4 Отговор

    До коментар #9 от "коя си ти":

    Не съм антиваксър. Вярвам на ваксини, а не на смески за забогатяване. В реалният живот е доказано, че ваксинираните със зелен сертификат се заразяват, разпространяват зараза, боледуват, дори умират. И това никой от агитаторите за бодене не го отрича. След като видяха, че няма да има колективен имунитет, дори няма персонале, сега подеха друга песен, че има мутации и трябват нови коктейли. Не четеш ли говорят за 4-та, очаквам пета игла.....

    Коментиран от #38

  • 23 КироП

    78 4 Отговор
    Вие не рабрахте ли, че в България така не се прокарва пропаганда? Това с повтаряне по 1000 пъти на едни и същи опорки и заглушаване на всякакви критики може да работи в САЩ, Германия, Австралия но ние сме живели 45г в тоталитаризъм и тоя подход моментално ни повдига веждата и ни става ясно, че ни пързалят като първолаци.
  • 24 Ганя

    69 2 Отговор
    Академик Петрунов, бий си четиридесет и четвърта доза ако искаш. Ние слушаме и други учени. И вярваме в науката. А по медиите трябва да се казва истината, цялата истина, истинската истина.
  • 25 Баш софиянец

    53 2 Отговор
    И този не е чувал за преболедували.
  • 26 123

    19 3 Отговор
    абе ти , че още шаваш(а защо ли) ме изненада,ама аѝде вече сет ъп,че вече си закъснял
  • 27 трупен червей

    32 4 Отговор
    тоя академик е много безвкусен,по-добре да не си тормозя стомаха!
  • 28 kaptain Morgan

    56 2 Отговор
    Когато не може да им мине лъжата и започват -"антиваксъри", "отричащи пандемията", да им се забрани да излизат. Да им се забрани да пътуват. Да им се забрани да говорят, може би да живеят??? А не е ли по-добре да им се забрани да плащат данъци???
  • 29 Пеперуда

    36 3 Отговор

    До коментар #9 от "коя си ти":

    А кой пък си ти да кажеш защо са пълни отделенията (а те дори не са пълпи) и кой с какво да се инжектира?!
  • 30 Последния Софиянец

    51 3 Отговор
    На Запад яко се освободиха .По 300 000 заразени на ден.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пирко

    19 2 Отговор
    Е, защо ми премахнахте коментара?Ясно и в този саит е пълно с продажници!

    Коментиран от #39

  • 33 Зззз

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "Аз да ти светнем там където Слънцето":

    Личи ти по коментара колко си проспал дори от пишман образованието на Шорош
  • 34 гоггого

    47 4 Отговор
    „Новият щам протича по-леко, но се разпространява по-бързо и много повече хора засяга - И ВАКСИНАТА АКТИВИРА ВИРУСА, затова светът е пламнал. Скайсай си дипломата, продажнико.

    Коментиран от #41

  • 35 Миновач

    43 4 Отговор
    Не съм антиваксер и ще се ваксинирам задължително ,НО с истинска ваксина ,доказана и проверена .Опитно зайче не ставам

    Коментиран от #91

  • 36 бай Иван

    20 3 Отговор
    За тебе девета игла....
  • 37 играта е проста

    38 4 Отговор
    При всеки удобен случай ще има информационни кампании и при всяка кампания ще се увеличава процента на набодените.
    А когато човек се набоде - вярва си или не, обръща палачинката. Няма как да върне назад ваксата, гледа поне да е нещо на далавера от ситуацията. Търси превъзходство - поне социално или морално - пред некавсинираните.
    Така, станат ли мнозинство ваксаните, бялата мафия поема контрол. По същия нячин работи всеки вид тоталитаризъм - като залвече мнозинството в мрежите си.

    Това, че схемата е проста, не оизначава, че няма да успее. Ще успеят рано или късно., Освен ако западните избиратели не ги накажат.
  • 38 доказано е

    4 50 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    че умират най-много неваксинираните и дори да е отслабнала ваксината , тия които са ваксинирани стигант много по рядко до болница и летален край , също така е доказано , че ваксините са безопасни , а това с няколко пъти да си поставиш ваксина не е нещо ново има много ваксини които се бият през няколко месеца

    Коментиран от #46, #59

  • 39 ха ха

    13 2 Отговор

    До коментар #32 от "Пирко":

    Ти сега ли го разбра?
    "Свободните" коментари са сиренцето в капана.
    А гумата си баюка регулярно.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Да бе да

    49 4 Отговор
    Като гледам масовата имунизация у Европата как са се освободили от вируса:) мани, мани...
  • 43 Кухи, кухи.....

    29 5 Отговор
    Точно обратното е вярно! Този сенилния дементен продажник е академик, точно колкото простото киро е атомен физик.
  • 44 Да бе да 😜

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ква е тая":

    Всъщност - Синя, евроатлантическа калинка : " 1993 – 2010 г. е директор на Националния център по заразни и паразитни болести"
  • 45 Hfg

    24 4 Отговор
    Долен изверг!
  • 46 da be

    28 4 Отговор

    До коментар #38 от "доказано е":

    Ай някой ваксиниран с ие позволил да бере душа, ай са го погнали за "фалпива вакса"
  • 47 Гост

    32 4 Отговор
    Дрътия кУманиЗ призовава за диктатура, която дори не е мечтал до 89-та г. Виждаме как набодените страни "спират" вируса, като болниците се пълнят с ваксинирани! Тоя дедо ни има за идЕоти! Що не включите въпросните ваксини в задължителния имунизационен календар бе, купен смешно? Щото явно не са толкова полезни и безобидни!
  • 48 Никакво доверие

    27 4 Отговор
    Не е ваксина, не е и никаква имунизация! Това са зарази, токсични химикали, осакатявания и смърт замаскирани много некадърно.
  • 49 Todor

    32 4 Отговор
    Изрод долен в другите държави спасиха ли се с тоя килшот ? Там са от 75 до 95% набодени?
  • 50 Реалист

    26 4 Отговор
    на дърти години гледа да изкара някой лев за унуците:) деааа
  • 51 Ти да видиш

    3 25 Отговор

    До коментар #8 от "Уууууууууу":

    А така, когато всички ваксинирани умрем, на света ще останете само вие - неваксинираните 60% българи и Бил Гейтс да си живуркате на спокойствие.
  • 52 А123

    33 4 Отговор

    До коментар #12 от "Зззз":

    По-лошо. Академик Богдан Петрунов е агент на държавна сигурност. Пише го в уикипедия.

    Коментиран от #120

  • 53 Ами ...

    17 3 Отговор
    Хубаво. Гледай се пенсията.
  • 54 Баш софиянец

    20 4 Отговор

    До коментар #41 от "не си от най-умните":

    Протича леко БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ от ваксинацията.
  • 55 Учител

    26 4 Отговор
    Аз като учител те каня да преподаваш на моето място и нека да ме уволнят, защото не съм се ваксал.
  • 56 добре де

    26 4 Отговор

    До коментар #41 от "не си от най-умните":

    След иглата го били карали леко - че те хората през 19 и 20 година си го караха леко бе! Тогава нямаше нито един ваксиниран. Маосво - над 90% го караха с леки симптоми като грип или настинка.
  • 57 Дайте ми го тоя

    21 4 Отговор
    Да му туря халка на носа и верига. Ще го водя напред-назад като панаирна мечка с гол задник...
  • 58 👍👍👍👍👍👍👍

    2 3 Отговор
    💉💉💉💉💉💉= 👶—👵👴 👍👍👍
  • 59 Тъмен субект

    24 5 Отговор

    До коментар #38 от "доказано е":

    Дали са безопасни ще разбереш след няколко години. Засега живей с оптимизъм.
  • 60 БАЧКАТОР

    25 4 Отговор
    А за ваксинацията в Израел и Австралия какво мисли великия гений академик?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Според мен

    27 3 Отговор
    Върви си заразата и естесвения имунитет ще реши въпроса един ден. Колкото васкинирани имат на запад толкова, че и повече вече са преболедували. Затова и имат все по-малко жертви.

    Ваксините са за предпазване от заболяване, а не за "леко преминаване"! Щом ваксинираните се разболяват, значи ваксините не работят - не и като ваквисни. Ако ще си говорим за леко преминаване - т.е. лечение, то темата е друга.
  • 63 Радомир

    7 3 Отговор
    Гандон
  • 64 гост

    11 2 Отговор
    Тоя взе да прекалява.Ваксинацията наистина е спасение да се оттървем от вируса, НО има няколко условия,които на този етап са АБСОЛЮТНО НЕИЗПЪЛНИМИ и много добре ги знае.Първо: Ваксините да са това което трябва да бъдат.Второ: Да се спре всякакво минаване на хора през границите на всички държави..Три:Заразените при пълна изолация,докато оздравеят ...да.Четвърто: Трябва да има достатъчно ваксини,отговарящи на първото условие,за целия свят и да са задължителни.Така че да,скоро няма да има оттърване,но не и поради това което се твърди в момента.
  • 65 Смех

    17 4 Отговор
    Тийбъ у академика ,продажен.
  • 66 Некой друг

    13 4 Отговор
    Аман от бели кратуни
  • 67 лично

    17 4 Отговор
    мнение.Аз мисля ,че не си никакъв академик ,а един продажен идиот.Докажи ми с точни данни и примери ,че греша ,академико!
  • 68 Балкански

    21 3 Отговор
    Има един малък проблем - някакви си канадски докторя - цели 500 на брой решили да демаскират стъкмистиката с която била преувеличило КПД-о на една от ваксите (няма да я спомена, разберете я сами).
    Поиграли си некоректно с цифрите и айде на черешата - на печалбите, демек.

    Имам само един въпрос - защо позицията на тези лекари не е новина в централните емисии, след като откритията им са важни и скандални?
    Хайде още един: Защо не намирам в мрежата документ, подписан от поне 500 учени, които да оборват тези медици?
    Хайде последно: След като няма консенсус сред медиците, защо ми отказват правото на избор?
  • 69 киро

    15 3 Отговор
    А с масови разстрели на такива като теб,ще се освободим от раз от вирусите ви!
  • 70 Фани

    16 3 Отговор
    Дърт корумпиран боклук от Държавна сигурност
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Йфньм

    9 4 Отговор

    До коментар #12 от "Зззз":

    Академик е комунистическа титла
  • 73 1234

    6 3 Отговор
    Господ лошите неги иска, защото тоз и там ще е същата гад
  • 74 Реалиста

    5 21 Отговор
    Това което казва академика, всъщност си го знаем от преди повече от една години.Който се ваксинира има голям шанс да оцелее.Другите да си заемат местата по пътя за гробищата и да спазват реда за да не става задръстване.

    Коментиран от #75, #80, #81

  • 75 по-реалист

    9 5 Отговор

    До коментар #74 от "Реалиста":

    С подобна формулировка не можеш да спечелиш аудиторията.
    Колко му е да набода хората с плацебо и да им кажа ,че имат "голям шанс да преживеят заразата". Хем няма и да излъжа - справка статистиката преди въвеждането на ваксините.
  • 76 факт

    5 4 Отговор
    този няма ли да го прибира Господ вече!
  • 77 Хаджи Генчо

    13 4 Отговор
    Човек остава с впечатление, че се прожектира един филм, а звука е от друг филм. Едно гледаме друго чуваме.
  • 78 оня

    7 5 Отговор
    Я си гледай пенсията:)) .....
  • 79 ЛЕРИН

    9 5 Отговор
    Този е бивш агент на държавна сигурност, освен това е скара с новите технологии. Говори пълни простотий и откровен и лъжи.

    Коментиран от #94

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 оня

    4 5 Отговор

    До коментар #74 от "Реалиста":

    Някои нямаха твоят шанс и то след 2 ваксини:)) На приятел майка му почина на 62. А твоите проблеми ще почнат след няколко години:))
  • 82 Само питам

    9 4 Отговор
    Също така много сериозен проблем са данните. Много зависи кой какво брои и как смята.
    Например чичкото в Белорус е обявил 32% ваксинирани, само 1.2% бустерирани и само от 6 до 15 летални изхода средно дневно. Все едно ние тук да имаме от 4 до 10 жертви на ден, а не по 100.

    Ще кажете данните му не са верни. Добре, възможно е.
    А нашите данни колко са верни?
    Доста притенсителна е ваксинаторската агресия. Тези агресивни хора дали не биха попреиначили малко данните?
    Не знам - само питам!
  • 83 Матей преображенски

    9 4 Отговор
    Да имаш много здраве,академик!Ккави 300 умираг всеки ден,умират,но не от ковид,а от мизерия и недостъпна здравна помощ,липса на лекарства и нулева профилактика.В идеализирания от тебе запад са изрядно набодени с по 2-3 дози,почват и четвърта.Вече се шашардисват какво да правят,виждат че ваксините вредят,но са упорити като ешек-с-пасЪ(ПЪРЛЕТА),продължават с още от същото.Накрая ще вземат да изпукат,целите подпухнали от разнообразните експерименталки.Така е ,германците отколе се поддават на МУЩРОВКА и изпълняват мот-а-мо всичко което им изкрещи фюрера,сега здравния министър.
  • 84 Бобо

    10 5 Отговор
    Ей.смрадлив скункс,дано скоро някой ти запуши миризливата уста!
  • 85 Коце Овено

    6 5 Отговор
    Това на снимкатае брат ми.Той е мъртъв от пет месеца . Ужас . Ще се обеся. Това е гавра с трупът му.
  • 86 Хама

    5 13 Отговор
    Коментарите показват че не случайно българите намаляват стремително и са на изчезване.Такова просто ,зло, некадърно и необразовано население не се намира никъде в Европа.Такива народи в 21 век не оцеляват.
  • 87 Чудя се

    11 4 Отговор
    Тоя т.н. академик и всички ,като него психопати ли са или само продажни псета.Навсякъде ,където са инжектирани 70–80–90 процента има бум на заразени,той ми говори ваксинирай се да се предпазиш.Гати олигофренията.
    Не съм антиваксър ,защото имам всички ваксини ,от детството до сега ,плюс две ,които никой от пишещите няма .Защо досега не съм се разболял от никпя болест ,срещу която съм ваксиниран?
    А тоя дебил ми развива теории от теория на вероятностите или .....теория от ...заплащането?
  • 88 хахаха

    10 4 Отговор
    и какво като имам вирус в кръвта си? това значи ли , че разнасям зараза, че съм болен дори? не, разбира се...всеки , прекарал херпес зостер например има вируса в кръвта си. Ако имунната му система нещо даде лабаво, той пак се активизира...същото е и с много други вируси в човешкото тяло, нали някой не се мисли, че то е стерилно? :)))
  • 89 Чудя се

    10 5 Отговор
    България е малка.Ние сме ,като съседи в село.Всеки знае всичко за всеки.
    Пускайте адресите на всички ,платени клакьори за инжектирането .Един ден ще им се потърси сметка,да не се скрият.
  • 90 Тотална

    8 4 Отговор
    липса на мозъчна дейност в изкуфелия и прода жен псвдоакадемик, незабавно за мозъчна трансплантация
  • 91 Иван

    5 4 Отговор

    До коментар #35 от "Миновач":

    Ти точно сега си опитно зайче. Експеримента с теб е - ще оживееш ли без ваксина ?!
  • 92 Дрънкало

    14 4 Отговор
    А какво ще кажеш за Белгия, Нидерландия, Великобритания, Израел и т,н.? Пълно с ваксинирани и пълни болници! Що за наглост, лицемерие и антинаучност е да се говори по този начин и да казвате на черното бяло?! Друга е целта на тези ваксини и скоро ще се разбере
  • 93 Sieg

    10 3 Отговор
    Как масовата имунизация ще спре covid ,като имунизираните пренасят вируса? 😆😆😆 Значи за такива изказвания (лъжи) народен съд !
  • 94 Копипасте

    7 3 Отговор

    До коментар #79 от "ЛЕРИН":

    Няма бивши агенти на ДС! Този нафталин обаче е бил всъщност само нещатен сътрудник ( т.е. доносник ), което е още по!
  • 95 Трагедия

    8 5 Отговор
    Дядо Алц повтаря едни и същи глупости като стара грамофонна плоча. Няма ли роднини този човек, да си го приберат, за да не се излага или са много алчни?
  • 96 Статистик

    7 5 Отговор
    Данните на германското правителство за предполагаемия вариант Omicron на Covid-19 предполагат, че повечето от „напълно ваксинираните“ ще имат напълно реален синдром на придобита имунна недостатъчност, предизвикан от ваксина Covid-19 (СПИН) до края на януари 2022 г., след като потвърди, че имунната система от напълно ваксинираните вече са деградирали до средно минус 87%". Изследването е на институт Робърт Кох от 04.01.2022. Що не коментираш това, "академико"?
  • 97 Кики

    4 3 Отговор
    Омикрон е глобална операция пж прикриване на смъртните случаи от ковид ваксини
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 набухвател

    9 3 Отговор
    На дванадесети пред народното събрание!Да премахнем отровната слуз,с която ни обливат този и други като него вече две години!Да излезнем заради децата!Не разбрахте ли,че тяхната цел са те,а не пенсионерите!Може ли нормален човек да търпи глупостите които наговориха и сътвориха?!Стига вече!!!Ако сега се снишиме,сами сме си виновни!!
  • 100 Elli

    7 3 Отговор
    Какво значи "не вярват в съществуването на пандемията"?! Тя пандемията или я има или я няма,ако е пандемия,би трябвало да се усеща от всички хора, които сами да искат да се ваксинират,за да се спасят. А така с това на вярващи и невярващи е много странно ...значи нещо куца в тая така наречена пандемия....

    Коментиран от #102

  • 101 Тра-ла-ла

    11 3 Отговор
    Хора, които поради напреднала възраст, имат мисловни проблеми също не трябва да имат достъп до медиите, дори и някога да са били много учени.
  • 102 набухвател

    3 1 Отговор

    До коментар #100 от "Elli":

    Браво!Най логичния въпрос!
  • 103 Др.хаус

    1 0 Отговор
    Махайте веднага онзи пияница и айдук ,,шефо,, на срзи данчо от село лешница
  • 104 Юрист

    5 0 Отговор
    Имате забрана за публикуване на коментари
    --------------------
    „...за да докажеш, че не си заразен.“
    „Всеки е ВИНОВЕН до доказване на противното“, а?
  • 105 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    Колко да е масова ...инжекцията???Колкото при англетата или франсетата,а може би мошетата???
  • 106 И. Иванов

    4 4 Отговор
    Не може единствено с ирнк файзер или модерна да извършват задължителни ваксинации. Човек трябва да има право на избор. Примерно руснята ще се набодат за нула време с любимата си Спутник V, резнята ще избере Турковак без капка размисъл, а мангърците ще си сипят чай с куркума, джинджифил и черен пипер.
  • 107 Киро Жарта

    0 0 Отговор
    ЛК- кажеш ми корнишона!
  • 108 Елементарен си

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Омикрон":

    Защото точно Омикрон е убиецът на Ковид 19. Омикрон изяжда вариантите Делта и Алфа и слага край на пландемията, при това е почти безвреден и е на практика ваксината. Разработен е от международен екип учени, които, по обясними причини, ще останат дълго в неизвестност. След време децата ни ще четат за тях като борци срещу медицинския фашизъм
  • 109 селтак

    5 2 Отговор
    Абе,от къде на къде тоа фосил ше взема решения как да живея живота си и за живота на децата и внуците ми! Тоа въобще знае ли за какво става на въпрос и колко уши има на главъта си? Облекли му една бела престилка,снимали го и вече е капацитет! В.... м..... ненор......а!!!
  • 110 Гост

    7 2 Отговор
    И с масова ваксинация пак нема, деде! Ти не гледаш ли кво стаа в други страни с висока ваксинация ве демент?
  • 111 Еее

    6 1 Отговор
    снимката е класика обаче..: )!
  • 112 ГЛУПАВИЯТ

    5 2 Отговор
    ПОРЕДНИЯ ВЕЛМОЖА ДАВА АКЪЛ
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Паразит

    3 2 Отговор
    Снимката е диагноза! Празния поглед на ака-де-мига е най-силния му аргумент в подкрепа на генно-модифициращите субстанции! За него натуралния, природо-целесъобразен човек е враг ,който не допринася нищо за личното му благосъстояние. Затова, ако сте все още такъв, моля, пазете себе си и особенно децата си... Не четете и не слушайте "наукоподобните" брътвежите на подобни номенклатурни професори и академици живеещи все още в отминалия век!
  • 116 Мегa бустеp

    1 3 Отговор
    Така като те гледам си поне на 112 г. Как ли си доживял до тази възраст без бустер?
  • 117 Прост народ,слаба държава!

    2 5 Отговор
    За съжаление,много прости хора има в България! Съдя по коментиращите! Нищо лично!
  • 118 Дядото на д-р Ливайн

    3 1 Отговор
    Излекувал съм хиляди хора с моите бустери...
  • 119 И аз да кажа

    1 5 Отговор

    До коментар #98 от "ПЕНКО":

    Да ти кажа- с години водех майка ми в частния му кабинет и благодарение на съветите му доживя 85години при доста заболявания, включително левкопения. За тези консултации се записвахме месеци напред и винаги беше пълно и много се чака- идваха хора от цяла България и той не си тръгваше, докато не се види с всички. Ако беше алчен, щеше да приема повече дни, а не само веднъж седмично. Какво ви става, бе хора, та мразите без да знаете? Сигурен съм, че хиляди го споменават с добро. Още повече в неговата сфера, където клиничните изпитвания и статистиката имат значение, дългогодишният му опит е предимство! Нали един от аргументите ви срещу сегашните препарати за ваксиниране са, че не са достатъчно изпитани? Толкова отрицание срещу академик от хора, които пишат с грешки, направо е гротеска !
  • 120 Тъй ще да е

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "А123":

    Личи му по злобната физиономия.