Last news in Fakti

17 Януари, 2022 16:57 16 075 7

Най-добрите храни и напитки, предпазващи от тромбоза

  • тромбоза-
  • кръвен съсирек-
  • съсирек-
  • медикаменти-
  • антикоагулант

Ето как да се предпазим от тромбоза без медикаменти

Най-добрите храни и напитки, предпазващи от тромбоза - 1
Снимка: Shutterstock

Тромбозата е патологично съсирване на кръвта в кръвоносните съдове. Причините за нея могат да бъдат различни, в основата винаги има промяна в баланса в кръвосъсирването, съобщава zdrave.to.

Тромбозата може да възникне в резултат на операция, травма, обездвижване или твърде заседнал начин на живот, но също и поради състояние на затлъстяване или наднормено тегло.

Когато се установи такова заболяване, най-често се изписват лекарства, сред които антикоагуланти. Това са медикаменти, които помагат за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци.

Те се дават на хора с висок риск от образуване на съсиреци, за да се намалят шансовете им за развитие на сериозни състояния като инсулти и инфаркти.

Антикоагулантите трябва да се приемат само според указанията на лекар, но можете да си помогнете сами, както се казва, у дома.

Ето няколко начина да се предпазим от тромбоза без лекарства:

Обикновена чиста вода. Понякога е достатъчно да се установи режим на пиене, за да се реши проблемът. Когато хората казват, че „пият толкова много“, те имат предвид всичко друго, но не и вода - чай, кафе, сокове, дори бира. Говорим за чиста вода, която ефективно разрежда кръвта.

Джинджифилът намалява риска от слепване на тромбоцитите и "работи" срещу излишния холестерол в кръвоносните съдове. Чаят от джинджифил е много здравословна напитка, която освен всичко друго ще предпази от настинки.

Кайенският пипер съдържа салицилати, които се съдържат в холестеролния аспирин – първа помощ за разреждане на кръвта, но с опасни странични ефекти.

Чесън. Основният плюс на чесъна е предотвратяването на атеросклероза. Той почиства съдовете и кръвта циркулира свободно през тях. Известен със способността си да убива вируси.

Куркума. Куркуминът също така е в състояние да нормализира нивата на холестерола в кръвта. Освен това намалява риска от развитие на тумори.

Доматите съдържат салицилати - производни на салициловата киселина. Витамин С и ликопен допълват ползите за здравето.

Плодове: малини, боровинки, боровинки, боровинки. Съдържат естествени антиоксиданти и се борят с кръвните съсиреци.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваксиниран3002

    29 7 Отговор
    И най-сигурните причинители на тромбоза са ваксите. Като екстри към тромбозата има миокартиди, инфаркти и инсулти, даже и рак.

    Коментиран от #6

  • 2 Иван

    3 0 Отговор
    Най-ефективна е билката жълта комунига.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 о. Икария

    8 1 Отговор
    Мед от мащерка, вода, домати, зехтин
  • 5 Боровинки

    12 0 Отговор
    Да де, ама боровинките са 30 лева на пазара.
  • 6 ЯВНО ТИ ИЗПОЛЗВАШ ВОДОЛЕЧЕНИЕ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ваксиниран3002":

    НАЙ ВЕЧЕ ОТ👬👬ИЗВОРЧЕТО В ГОРНА 🚰
  • 7 Който не е пробвал

    3 1 Отговор
    Бустерите разреждат кръвта безотказно! Аз лично, вместо аспирин, черен пипер с куркума си бия бустери.