Last news in Fakti

17 Януари, 2022 20:27 879 4

Училищата и детските градини в София остават отворени

  • училища-
  • детски градини-
  • софия-
  • отворени

Засилва се обаче контролът за носене на маски в градския транспорт. Над 4000 са направените проверки от началото на януари

Училищата и детските градини в София остават отворени - 1
Снимка: БНТ

Броят на леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в столицата ще бъде увеличен с около 10% през тази седмица. Това реши общинският щаб, съобщават от БНТ. От разкритите до момента малко над 1800 легла са заети 63% от местата за неусложнени пациенти и 71 на сто от интензивните легла.

Училищата и детските градини в София остават отворени. Засилва се обаче контролът за носене на маски в градския транспорт. Над 4000 са направените проверки от началото на януари.

"В момента сме далеч от максималния капацитет, който София би имала като брой интензивни и неинтензивни легла. Разбира се това е доста условно, защото не трябва да забравяме, че освен легла са необходими специалисти. Те натрупаха умора последните месеци, но това което констатирахме, че няма основание за безпокойство", каза Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандал

    9 1 Отговор
    Това за днес ли се отнася,щото утре ще е друго!
  • 2 Ами

    3 7 Отговор
    Браво!!! Така трябва да бъде.
  • 3 И КВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ

    1 1 Отговор
    СТОЛИЧЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ДЕТСКА ГРАДИНА И УЧИЛИЩЕ🤔А МОЛЦИТЕ ХИПЕР МАРКЕТИТЕ КРЪЧМИТЕ ДИСКО ТЕКИТЕ .....
  • 4 До кога експерименти,

    1 0 Отговор
    При 20% болни учители и деца, кого заблуждавате за ефективно обучение, голяма част ги няма, извън системата са, по зле от дистанционното