Last news in Fakti

19 Януари, 2022 08:04 3 899 96

Д-р Васил Михайлов: Сертификатът за антитела пречи

  • васил михайлов-
  • сертификат-
  • антитела-
  • пречи

"Доброто дело трябва да бъде поощрявано, а нарушението - санкционирано", казва пулмологът 

Д-р Васил Михайлов: Сертификатът за антитела пречи - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Рекорд в България - 10 000 заразени и 161 починали с Ковид-19 за едно денонощие. Ще колабира ли здравната система?

"Надяваме се здравната ни система да издържи и тъжните рекорди да не продължат нататък. Но се боя, че тенденцията е такава. Колко ще издържи здравната система, зависи от нас самите, от нашето поведение, от спазването на правилата, каквито и да са те. Ключово в тази ситуация е думата "санкция". Правилата иначе са просто едно пожелание, ако те не се спазват", каза пулмологът д-р Васил Михайлов в студиото на "Денят ON AR".

Той сподели, че в последния месец над 90% от желаещите да се имунизират в "Александровска" болница са хора, които искат бустерна доза.

"Когато ние отчитаме 500 000 имунизирани, трябва да се отчете фактът, че става дума за хора, които са убедени, че трябва да бъдат ваксинирани. Те са готови да се редят на дълги опашки в студеното време, за да получат своята бустерна доза, която до много голяма степен ги предпазва от Омикрон, от тежко заболяване или състояние, което натоварва здравната ни система", допълни д-р Михайлов.

По думите му има снижаване на възрастта на заразените. Не децата са били проблем, истинските уязвимите са възрастните хора.

"Там е проблемът ни и те не се имунизират. И когато говоря са санкции, говоря за това, че държавата трябва да си влезе във функциите. Доброто дело трябва да бъде поощрявано, а нарушението - санкционирано. Сблъсквам се с хората, които имат своите опасения, притеснения, своите страхове. Тези хора не бяха убеждавани както трябва. Информационната кампания в началото не беше направена нито професионално, нито активно", подчерта пулмологът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Д-р Васил Михайлов е категоричен, че печалният рекорд е на неимунизираните.

"Недоумявам как не сработва рационалното мислене при хората. Ние сме във война с този вирус. Категорично "зеленият сертификат" за антитела трябва да отпадне. Това беше една от най-големите и тежки пречки на предваксинационния процес. Хората се опитваха да разберат своето състояние, дали не са преболедували, дали не са били заразени. Тези антитела не са показателни", коментира експертът.

Той смята, че ваксината на AstraZeneca е добра, но е била смачкана.

"Тя беше предпочитана от компетентните хора, но се създаде впечатление, че иРНК ваксините са по-добри. Всички ваксини, одобрени от ЕАЛ, са напълно безопасни и ефективни. Много фалшиви новини заливат интернет пространството. Започнаха да се появяват всевъзможни опити да сплашват хората със странни твърдения - как те повлияят върху репродуктивната способност на младите, как те могат да предизвикат тромбози...", посочи д-р Васил Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 64 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    118 12 Отговор
    А ЗС дава фалшиво самочувствие и фалшива сигурност ‼️
  • 2 тарикату

    18 36 Отговор
    искам локдаун

    Коментиран от #52, #70

  • 3 СЗО

    113 3 Отговор
    Изобщо сертификата пречи !
  • 4 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    74 2 Отговор
    Значи днес имаме смъртност около 1,5%‼️ Да не забравяме , че според Витанов имаме 5 пъти повече заразени от регистрираните , така тя дори става 0,3%‼️‼️‼️
  • 5 гадно

    97 2 Отговор
    Като го чета тоя излиза, че Люк Монтание лъже на кой да вярвам?

    Коментиран от #28

  • 6 Маймуни Сър

    7 67 Отговор
    Д-р Васил Михайлов е категоричен, че печалният рекорд е на неимунизираните.

    "Недоумявам как не сработва рационалното мислене при хората.

    Коментиран от #12, #71

  • 7 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    109 1 Отговор
    Значи е фалшива новина , че Теменужка Петкова и Ангел Кунчев бяха на легло със ЗС ‼️ Фалшива новина ли е , че Коритаров и Тахеда почонаха от инфаркт след ваксинация ‼️
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дедо Грую

    130 1 Отговор
    Аман от платени пропагандатори! Как може естествения имунитет да НЕ е имунитет??? Явно МОЖЕ - безплатен е!!! НЯМА %
  • 10 КРА

    98 0 Отговор
    Поредния кандидат за 5 минути слава, прави жалки опити за манипулация. Горете в ада продажни подлоги.
  • 11 Отряд К 19

    98 0 Отговор
    Сега има грип. Не ковид. Измамници. Всеки който кихане го пишете ковид.
  • 12 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    85 1 Отговор

    До коментар #6 от "Маймуни Сър":

    "Елементарно Уотсън !" Срещу "30 сребърника" биха ни убеждавали дори, че Слънцето обикаля около Земята ‼️
  • 13 Петрова

    103 0 Отговор
    Прекаралите вируса имат 13 пъти по-висок имунитет срещу него от ваксинираните! Освен това се придобива и клетъчен имунитет. С призивите на тези глашатаи, маските падат! Целта е масова ваксинация!
  • 14 Христо

    62 0 Отговор
    Вие дупчите само ковид-вакса наркомани, доза след доза, докато издържат. Нека чакат по 3 чака, в студа за бустери.
  • 15 xxl

    86 0 Отговор
    Добре че измислиха тази пландемия, за да видим, какво представляват елитите. А лекарите се оказаха най-страшни, Люк Монтание им го каза вчера.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ДжафДжаф

    70 1 Отговор
    Ммм даа! Прецакаха Астра зенека, не пуснаха руската, нито пък китайските и хората разбраха, че всичко е далавера и пари!!!! Ужким доброволно, ужким "право на избор", а всичко се оказва най-долнопробна демагогия и далавера. На времето комунистите ако не друго поне бяха директни и откровенни. Ваксинацията задължителна, по една маса директно на тротоара и всички под ред. Като влизах в казармата, ни бяха строили в индианска нишка, а един "бацил" ни переше наред без никой да ти обяснява какво по-точно ти инжектират. Никой не си играеше на демокрация, но някак си беше по-честно. И това харчене на милиони за купуване на ваксини, които всъщност не са никакви ваксини.....пълен идиотизъм.

    Коментиран от #21

  • 18 Дара

    60 1 Отговор
    Този стар съндък от де го извадите бе. Тя и душата му е изяден от червеи. Той ше ни казва какво пречи и какво не. Пътник....
  • 19 Госあ

    61 0 Отговор
    Аз също смятам, че Астра Зенека беше смачкана. И това е големия проблем. За себе си съм убеден, че предпочитам ваксина по добре изпитана и безопасна технология като деактивираните или протеинови ваксини. В момента в скапания европейски съюз се предлагат единствено рнкови експериментални ваксини за които истинските специалисти открито казват, че са с по висок процент странични ефекти, а практиката го доказва. Простотията със зелените сертификати доведе и до най високото разпространение и смъртност в европейски съюз. Дори Бразилия и Индия са по добре ! Факт !

    Коментиран от #57

  • 20 4 бустера

    19 1 Отговор
    и горещ секс в банята
  • 21 Госあ

    34 1 Отговор

    До коментар #17 от "ДжафДжаф":

    Дори американската Новавакс не пуснаха ! А френските ваксини, които се очакваха по добре изпитаните технологии са блокирани. Имам политически пристрастия, но те не бива да влияят на въпроси касаещи здравето. Бих ползвал и американска ваксина, също френска или германска, стига да са читави ! Такива обаче - няма.
  • 22 наблюдател

    59 1 Отговор
    "да получат своята бустерна доза, която до много голяма степен ги предпазва от Омикрон, от тежко заболяване или състояние, което натоварва здравната ни система" - Как точно трипъл ваксинираният Тео Ушев например НЕ натовари здравната система, като лежа в две болници? Ангел Кунчев също беше с амнайсе дози и пак натовари системата, като лежа в болница. Но иначе неваксинираните били най-лошите, че можело да се разболеят и да влязат в болница, за да натварят системата. Те не може, лошо е. Аман от нелогични и нелепи аргументи.
  • 23 провинциалист

    48 1 Отговор
    "Тези антитела не са показателни" - а кое е показателно?

    Коментиран от #24

  • 24 Госあ

    45 3 Отговор

    До коментар #23 от "провинциалист":

    Антителата са показателни само от файзер, срещу ланския шип 😂 Идиоти. Това е като “зелената” сделка, която ни увещава да се греем само от слънцето със смешните волтаици, които отделят на всичкото отгоре с 50% повече въглеродни емисии на киловатчас от АЕЦ.
  • 25 Мария

    54 9 Отговор
    ЕС продължава като овен да се удря в стената. Нови и нови рекордни нива зарази при почти напълно ваксинирани държави и те говорят за задължително ваксиниране и четвърта доза. Четвъртата доза идва в най-развитите глобални концлагери като Дания и Германия, Австрия. И във Франция разбира се.
    Значи какво се получава?
    Ваксинирането нито спира заразата, нито я премахва.
    Без коментар.....

    Митът за ваксините се руши пред очите ни. Разкриват се лъжите на лудите демагози. И как да гледаме на лекарите, на които сме се доверявали до сега, след като мнозина от тях са вече разкрити като ключови фигури в най-големия заговор против здравето и живота в човешката история. Нашата вяра в тях е в руини, разбита от лъжите на хора, на които сме имали доверие - религиозни проповедници, лекари и политици, които днес са съучастници в клане, толкова чудовищно, че човек дори не може да си представи какво наказание заслужават архитектите на тези зверства.
    Надавам се, да се започнат разследвания и вероятно някои ще стигнат до съд.

    Коментиран от #26, #29

  • 26 Госあ

    1 18 Отговор

    До коментар #25 от "Мария":

    Дания е една от малкото страни, да не кажа единствената в европейски съюз, където нещата са перфектни. Не знам при цялата простотия на съюза как го постигнаха. За Норвегия, ясно, имат си отделна политика и правила.

    Коментиран от #30

  • 27 Пфайзеров

    38 11 Отговор
    Никога повече няма да вярвам на медии, политици, лекари и всички продали се несретници! Нужна е световна революция!
  • 28 Ами ...

    30 11 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Е как на кого? Какъв е този Люк Монтание? Нобелов лауреат някакъв. Освен това не е допринесъл за развитието на международните отношения. 😀
  • 29 Госあ

    30 14 Отговор

    До коментар #25 от "Мария":

    Ален Делон го каза, че в днешния свят доверието и честната дума не означават нищо. Всичко опира до пари. Капитализъм. Че то ценностите на капитализма дори не са тайна ! Но простолюдието си го харесва.
  • 30 Ами ...

    10 11 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Абсолютно. 80% ваксинирани и 57% бустерирани.

    Коментиран от #33

  • 31 Лесно е

    35 12 Отговор
    Т-клетъчен имунитет се образува дори от обикновена настинка и предпазва от К-19 но явно точно този не иска да го каже.
    Преболедувалия има висок имунитет. Проф.Кожухяров го каза това. А проф. Ботев казва, че в България няма протокол за лечение от Ковид. Това е причината за високата смъртност. Но техни публикации почти няма. Само на такива като този. Това е доказателство за целта да пълна ваксинация, а не за лечение от вируса.
  • 32 Ами ...

    13 12 Отговор
    Някой знае ли кой ни е посланик в Нубия?
  • 33 Госあ

    4 13 Отговор

    До коментар #30 от "Ами ...":

    Ами не, по скоро малко туристи и граничен контрол. Наскоро и с бежанците имаше мерки там. Изселиха ги и им дадоха кинти, но да са некъде другаде. Това има връзка с възпитанието и манталитета на обществото, което е огромен фактор.

    Коментиран от #35

  • 34 Провинция

    26 11 Отговор
    Пречи ли? А, да. Действително пречи. Ако имам висока стойност на антителата, няма да се ваксинирам, защото е безсмислено, но и в определени случаи противопоказано. Антитела след ваксинация са супер ОК, а след преболедуване не са? Сертификатът пречи да се пробутват ваксините,спор няма.
  • 35 Ами ...

    1 12 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Не, кое? За ваксинацията? Много са изпълнителни. Като войници. Казва се - ваксина и всички по график, без разтакаване. Казва се бустер и пак така.

    Коментиран от #39

  • 36 Борислав

    18 11 Отговор
    Поредния, от безкрайната върволица платени слуги ,загубили човешкото в себе си!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Само да попитам

    16 11 Отговор
    Г-н докторе, че не правят ли т.нар ваксини съвсем същото - да стимулират синтезирането на антитела в организма? Или тези са добри антитела, а получените след преболедуване - лоши. а? Преди за те покажат по телевизора за радост на родата и да се правиш на голям разбирач, вземи да издухаш праха от дебелите медицински книги и прочети малко, за да не се излагаш с тъпите си твърдения. Има една приказка "Никога не е късно човек да стане за резил", много е подходяща за твоя случай.
  • 39 Госあ

    6 13 Отговор

    До коментар #35 от "Ами ...":

    Ами то и немците са така, ама резултатите - други, А ? Кво ше каеш ?

    Коментиран от #43

  • 40 алоооо

    15 12 Отговор
    От СЗО и от ЕМА официално заявиха още преди две седмици, че наличните ваксини имат 0-20% ефективност за омикрон, а бустера натоварва организма излишно. Обаче те са явно по-тъпи от вас, г-н рекламен агент. Щото доктор не си. За 30 сребърника от сутрин до вечер повтаряте едни и същи опорки, как не ви омръзна. Сега пък антителата му пречели, нямам думи. Пълен потрес.
  • 41 дедогошо

    10 11 Отговор
    Зеленият сертификат пречи, това е истината! Ама нали, като папагали. ЕС пръд-не и ние.
  • 42 Айсамани

    19 13 Отговор
    На кое пречи,бе ми3...рник?Не знаех,че здравите и преболедували хора,с имунитет пречат!!!На кого пречат,ненормалник?А,да,на онези които тря се бодат и на лъжеполитика,спрямо хората!Пожелавам ти АД,неща...ник!
  • 43 Ами ...

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    За резултатите - нищо.

    Коментиран от #55

  • 44 Тошо

    8 12 Отговор
    ДА СИ ЛЕКАР СЪВСЕМ НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ СИ НЕУК И ТЪП.ЕЙ ТОЗИ Е ЖИВ ПРИМЕР.
  • 45 Име

    8 11 Отговор
    Това поредното бостанско плашило ли е?!
  • 46 Иван

    12 13 Отговор
    Ха, ха, ха - тия антиваксери съвсем изперкаха от тоя Ковид )

    Коментиран от #56

  • 47 Комон сенс

    16 12 Отговор
    Въобще не пречи сертификатът за антитела!
    Зависи кой каква цел има де.
    Ако целта е да пазим общественото здраве, то сертификатът за антитела е много по-адекватен от сертификатът за ваксинация. Тъй като е ясно ,че еваксаните могат да се разболяват и могат да заразяват околните!

    Та, каква ви е цлета, рофесоре? Да продавате игли и да се натягатре на силните на деня , може би?
    Не само сертификатът за антител е по-адекватен от ваксинационния, ами има и един още по-адекватен вариант - сертификат за тествани хора, които доказно не са инфектирани.

    Ако искаме хората да приемат зеления сертификат трябва да го диверсифицираме и да излезем от имиджа на продавачи на медицински продукти.
  • 48 Surko

    15 9 Отговор
    Ей такива мушмороци са продали душата си на дявола и му слугуват за някоя ситна жълтица и 5 мин.слава.
  • 49 😷😷😷

    7 12 Отговор
    Това лице наистина ли е "доктор" !?
  • 50 Комон сенс

    11 12 Отговор
    Трябва да въвседем образование за парамедици и фелшери.
    За да могат колкото се може повече хора да се образоват по медицински теми.
    Освен това трябва да гледаме тезните специалисти като писани яйца и да им дадем 10 пъти по-високи зпалати, за да не мисля тза пари и ктражби.
    А тия дето са посредата - уж доктори, ама с познания малко над тези на средния гражданин, са си направо излишни и доказано корумпирани.
    Хората не вярват на всеки доктор и за това са си виновни докторите.
    Трябва да взмеем мерки, ако искаме да преборим тежките дмеографски тенденции. И не, панацеята не е да си купим един конкретен продукт и да се набодем всичк ис нето по 10 пъти!
  • 51 Гост

    16 11 Отговор
    Още един платен доФтор, който не е инфекционист се изоква некомпетентно по въпроса! По принцип тескерето трябва да отпадне, като античовешко! Антителата пазят повече и от 5 боца доказано! В момента съпругата ми е с Ковид, като ноември 2020 го боледува леко /доказано с тест/ и набоцкани преди 2 месеца с две дози модерна. Децата имат сертификати за антитела /без да знаят кога са го изкарали/и са без никакви симптоми, но постоянно контактни под карантина! Аз също нямам симптоми, но го боледувах по-тежко преди 14 месеца, макар и да съм си поставил заедно с нея боц.... Абсолютно прави са Мангъров, Чорбанов, лекаря от Пирогов и много други, които твърдят че естествения имунитет пази повече от боца...

    Коментиран от #81

  • 52 ИДЕ ЛИ....🤔

    0 9 Отговор

    До коментар #2 от "тарикату":

    🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐 🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧
  • 53 Некой друг

    7 9 Отговор
    Аман! Слуга на Овертон! Е па нема да се боцна! Минах си по реда и лекуващият ми лекар е категоричен- никаква ваксина!
  • 54 ЛУНАТА СПИ

    1 16 Отговор
    АНТИ ВАКСИТЕ СА НАЙ ВРЕДНОТО АНТИ ТЯЛО НА ЗЕМЯТА💡
  • 55 Госあ

    3 9 Отговор

    До коментар #43 от "Ами ...":

    Ами не е като да е нищо. Например Дания е социална страна със здравеопазване. Хората имат манталитет като почувстват симптоми, безпроблемно да се тестват и безпроблемно да си вземат болнични и да си останат вкъщи или да се лекуват. Защото в Дания го лекуват ковито с Нафамостат Мезилат, който дава отлични резултати в началото. А началото се хваща лесно с достъпни тестове и безпроблемни болнични. Е такива неща, които в капиталистическите коптори не съществуват.

    Коментиран от #94

  • 56 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    2 8 Отговор

    До коментар #46 от "Иван":

    Чувал ли си , че едно време така плюели и Галилей и Бруно? "Че нали , ако Земята не е плоска а кръгла , хората ще падат!"
  • 57 333

    2 8 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Аз също смятам, че Астра Зенека беше смачкана. И това е големия проблем. За себе си съм убеден, че предпочитам ваксина по добре изпитана и безопасна технология като деактивираните или протеинови ваксини. В момента в скапания европейски съюз се предлагат единствено рнкови експериментални ваксини за които истинските специалисти открито казват, че са с по висок процент странични ефекти, а практиката го доказва. Простотията със зелените сертификати доведе и до най високото разпространение и смъртност в европейски съюз. Дори Бразилия и Индия са по добре ! Факт !

    Jonson ваксината като тип е същата като Астра Зенека, и като Спутник, ако искаш. РНК ваксините всъщност са с по-нисък процент странични ефекти.
    Като видиш процента от населението на Бразилия и Индия над 60г възраст ще се сетиш защо са по-добре. Нищо общо няма със сертификатите.

    Коментиран от #59, #63

  • 58 Комон сенс

    9 6 Отговор
    И защо някакъв си пулмолог е седнал да бистри политики и санкции, а не ползва експертизата си за да обяснява чисто медицинския аспект на проблема?
    Докторчетата много обичат да "печелят" спорове с изречението - "ти специалист ли си по медицина", а в същото време 90% от дрънканиците им са за политика и бюджет. Е, вие счетоводители, макроикономиси и политолози ли сте?

    Коментиран от #90

  • 59 Госあ

    7 7 Отговор

    До коментар #57 от "333":

    С джонсън даже косата не си мия. Не ми обяснявай коя ваксина, каква е. За джонсън също имаше коментари за тромбози и също я натискат. Мисля, че бях достатъчно ясен към предпочитанията си. Ако е векторна ваксина, то нека е назална. Такива в цивилизацията има и се прилагат. Ситуацията показва недвусмислено, че точно тъпанарските сертификати причиняват безпрепятственото разпространение на вируса.

    Коментиран от #78

  • 60 Комон сенс

    5 7 Отговор
    Self-serving Bstards!
    Алчни човечета с лукави пламъчета в малктие очички.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 нота бене

    5 7 Отговор
    Всеки който лапне малко власт и веднага за санкции започва да говори. Много е приятно явно да прилагаш насилия - пряко физическо, адмонистративно или друго върху масата хора.

    На старите и новоизлюпени насилници ще им напомня едно - както вие прилагате санкции, така и срщеу вас могат да бъдат прилагани санкции.
  • 63 Госあ

    1 8 Отговор

    До коментар #57 от "333":

    В Япония са само младежи, да знаеш 😂
  • 64 честно казано...

    10 7 Отговор

    До коментар #61 от "Коко":

    Всичките ми набодени познати и колеги се разболяха и взеха болнични за поне 3 седмици през периода. Това са куп пари върху здравната каса.
    От ненабодените не познавам нито един да е отсъствал и 1 ден по болест.

    Коментиран от #66

  • 65 д-р Психов

    12 7 Отговор
    "зеленият сертификат" за антитела трябва да отпадне! Не може така хората да имат естествена защита срещу вируса, и да не искат тази прекрасна експериментална течност наречена "ваксина". Аз откъде ще взема хонорар, ако не мога да убедя глупците да си сложат прекрасната AstraZeneca? Е, имало много странични ефекти, ама какво от това нали сте живи?
  • 66 Измамник

    8 1 Отговор

    До коментар #64 от "честно казано...":

    Набодем измамник, а се пише антиваксер !

    Коментиран от #77

  • 67 Баш софиянец

    7 6 Отговор
    Уважаеми докторе, вакисната се поставя, за да се образуват антитела, които са защитата от вируса. Сигурен съм, че знаете това. Те са доста съществен показател. Правилата, които се създават, трябва да имат смисъл, да са изпълними и да водят до очаквания резултат. Правилото "от утре всички да ходят с червена точка на носа", което се въвежда от утре например, ако се спазва стриктно, до какво би довело? Правилата за корона-вируса очевидно не вършат работа, ТЕЗИ ваксини - също. А от гореказаното излиза, че според Вас "информационната кампания" е "всяка линия успоредна на партийната линия е права линия". Ако е истинска информационната кампания, трябва да се казва всичко, включително и всички негативни неща:
    - че ваксините са приети под много условия, защото не е имало време да се завърши тестването
    - че метода иРНК не е предназначен за ваксини, още повече за масово ваксиниране
    - че никой не знае ДЪЛГОСРОЧНИТЕ ефекти от тези ваксини
    - че почти никой не знае какви ангажименти е поела ЕК при подписването на договорите с фармацивтичните компании
    - че не се изследва какво става с телата на ваксинирани и преболедували във времето (особено в България), както и че не се изследва Т-клетъчния имунитет (особено в България)
    и т.н. и т.н. Вие всички тези работи ги знаете.
    Та информационната кампания включва и такива разни информации. Едностранчивата, тенденциозна информация се нарича пропаганда. Това също би трябвало да го знаете.
  • 68 НАП

    7 7 Отговор
    Швеция няма ЗС. Нещо да кажеш, "докторе"?
  • 69 Винкел

    6 6 Отговор
    Гопсподин докторче , ти си директно за панделата . Ека обаче мкне време , да се докаже как всички набидени са се прецакали и тигава някои от тях които все още са живи ще дойдат да те видят
  • 70 Пеперуда

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "тарикату":

    Ми заключи се и стой в локдаун, кой може да те спре да го направиш.
  • 71 Пеперуда

    0 6 Отговор

    До коментар #6 от "Маймуни Сър":

    В единния информационен портал пише, че за ваксинирани се считат, само хора с ПЪЛЕН имунизационен цикъл!!!!

    Коментиран от #73

  • 72 честно казано

    5 5 Отговор
    Чух поне 10 разговора, протичащи по един и същ начин:
    - Ох, ох, пак епидемия, трябва да се пазим....
    - Е, че нали си ваксинирана ,бе Миче, както се притесняваш?
    - Е, аз се ваксинирах и бустерирах, ама той имунитета пада...

    Демек и набодената и ненабодената страна се чувстват застрашени по един и същ начин.
    Ами вижте и статистиката - колко набодени са отсъствали от работа по оболест тип грип, нстинка, бронхит и прочее!?
    ...
    Фактите са неудобно нещо, май.
  • 73 и какво значи това

    6 5 Отговор

    До коментар #71 от "Пеперуда":

    5-6-20 дози? Постоянно сменят определението за "пълен имунизационен цикъл"

    Коментиран от #87

  • 74 да ама

    8 5 Отговор
    в Швеция нито някога са били задължителни маските, нито е имало зелен сертификат и гледам не са изчезнали още. И те са членове на ЕС, но си имат собствена политика и никой не може да ги принуди да правят нещо което не е ОК за тях.

    Коментиран от #80

  • 75 Buster

    5 5 Отговор
    Всичките антиваксери са по опашките за бустерче !
  • 76 Копипасте

    6 5 Отговор
    "Той смята, че ваксината на AstraZeneca е добра, но е била смачкана."
    Това е безспорно! Знае се, че ги смачка Файзер първи и преди всички! Това е тайна между мене тебе и цялото село, както казваше една мъдра бабичка на 95 години! В крайна сметка това са повече от много КОВИД пари! А те са неустоимо привлекателни?!
  • 77 нищо не се пиша

    4 4 Отговор

    До коментар #66 от "Измамник":

    Споделих лесно проверим факт!

    А това може да се направи и на национално ниво.
    Колко пари от здравната каса са отишли за набодени работещи, които са се оплакали от грипни симптоми?

    Дайте данни!
    И все сам може да си провери фактите сред съседи, познати, съученици и пр.
  • 78 Госあ

    4 5 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Между другото, Дания също шкартират модерна. Така е с ментетата, едни шкартират една, други - друга 😂 Младежите от Япония без отклонения в общата смъртност пък, след като изкупиха протеиновите Новавакс върнаха 140 млн дози файзер (да, файзер), защото иглите им не пасват добре на виалките. Не за друго 🤣🤣🤣
  • 79 оня

    3 4 Отговор
    Още един наглец на хранилката:))
  • 80 в швеция

    2 3 Отговор

    До коментар #74 от "да ама":

    са отчитали по над 100 жертви на ковид въпреки 75% ваксинации и добра здравна система, при съпоставим брой на населението с нас. Едва ли обаче някой и ме викйал ковидиоти и им е обяснявал, че ще изчезват и измират.
    А зашо там има много повече отчетени жертви, отколкото в други държави? Ами тайната е в думата ОТЧЕТЕНИ.
    Зависи кой как брои. :)

    Коментиран от #84, #89

  • 81 Идън

    3 3 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Не антителата- клетъчният имунитет .Той се получава след преболедуване. Т- клеткител Запомнят този вирус, не позволяват той да напада здравите клетки и се борят с него. Ако той е малко по силен от тях пак заразява, но не може да победи и боледуването е леко.

    Коментиран от #91

  • 82 оффф

    6 4 Отговор
    На тия не им пука за народа ,не им пука за цените ,май са сложени за да унищожават българите ,по всякакъв начин .
  • 83 Комон сенс

    3 2 Отговор
    За кога ще ги бодете тия хора, че и антителата чак да намали значение?

    Пълен вакс цикъл се постига за 6 месеца поне. А до 6 месеца няма да има пандемия.
    След дъжд качулка. На 9.09 фабрика даси купуваме.

    Хайде нема нужда.
    И си сложете логото "платен материал"
  • 84 Госあ

    6 1 Отговор

    До коментар #80 от "в швеция":

    Затова гледай общата смъртност. В европейски съюз, с изключение на Дания и Финландия, графиките са потресаващи. Всъщност, 2020 преди ваксинационната кампания и сертифицирането, тя е по ниска
  • 85 Госあ

    5 2 Отговор
    Да оставим пандемията, ваксините и сертификатите. Откакто простолюдието взе превес в Европа, всичко е потресаващо и алогично. зелена сделка, нямаща нищо общо с екологията, трети пол, бежанци, санкции. В един от най великите романи на хилядолетието, Цао Сюецин казва: когато истината е с лъжа подправена и истината е лъжовна, там където нищото броят за нещо и нещото ще стане нищо ! Това описва идеално демокрацията на простолюдието и е писано преди няколко века. Ай, приятен ден.
  • 86 Факт

    2 4 Отговор
    И аз искам като отида на работа да не работя, но шефа друго мисли!
  • 87 Пеперуда

    5 4 Отговор

    До коментар #73 от "и какво значи това":

    Е точно там е въпроса . Хора с две игли например в болница или починали как ги водят точно? В момента масово са болни хора с 2 и 3 дози, някои от тях са в болница. Но на практика това е вълната на ваксинираните.
  • 88 Здравната система

    6 1 Отговор
    от много време е в колапс, без връзка с Ковид. Има разбира се и лекари, които помнят и прилагат лекарската клетва. Мнозина са само търгаши за жалост.
  • 89 да но

    5 4 Отговор

    До коментар #80 от "в швеция":

    живея в Швеция, така че моля ви без съчинения по картинка. В Швеция няма повече от 20 починали на ден от Април миналата година, а имаше много седмици с едноцифрен брой починали. И това без маски и без зелени сертификати и без задължителни инжекции.
  • 90 ДЯДО

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "Комон сенс":

    ВРАЧКИ като циганки.
  • 91 Гост

    1 5 Отговор

    До коментар #81 от "Идън":

    👍👍👍
    Абсолютно точно е така! Но на медиините мисири и платени доФтори и математици не им отърва да го кажат, щото не им плащат за истината...
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Дсса

    2 0 Отговор
    За какво пише този доктор? Какви са тези сертификати за антитела? Такива няма! Има за ваксиниран, за преболедувал и един краткосрочен след тест. Той дори не познава медицинската терменология! Напомня ми за един преподавател, който на предварителна защита за доктор на техническите науки казваше "селското машиностроене". На забележката, че няма градско или селско машиностроене, но има селскостопанско, отговори, че това е дребна грешка.

    Коментиран от #96

  • 94 Ами ...

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    Дълга тема.
  • 95 Иван

    1 5 Отговор
    Трябва пълен локдаун за неваксинираните !
  • 96 Ами ...

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Дсса":

    Обаче един негов съименник е голям спец. по външна политика. 😀