Last news in Fakti

24 Януари, 2022 16:57 7 513 4

Академик съветва как да удължим живота си с 8 години

  • лекар-
  • академик-
  • продължителност на живота-
  • здраве-
  • ходене-
  • ходене пеш

Руският учен подчерта ползите от ежедневното ходене

Академик съветва как да удължим живота си с 8 години - 1
Снимка: Shutterstock

Популярният учен, руският академик Лео Бокерия, е президент на Националния медицински изследователски център по сърдечносъдова хирургия, президент на обществената организация “Лига за здраве на нацията”.

Акад. Лео Бокерия подчертава, че ходенето пеша е вид активност, която не изисква никакви усилия или загуба на време. И макар ползата от ходенето трудно може да се оцени, тя е безспорна, пише zdrave.to.

„Разбира се, нужно е, дори е задължително да се движим, защото движението е живот. Второ, трябва според мен да гледаме по-позитивно на този свят, да сме по-добри. Аз не казвам, че всичко трябва да се прощава, просто се предпазвайте, не се сближавайте с неправилните хора. Най-важното според мен обаче, е човек да има цел в живота. Това дори е задължително, за да живее човек пълноценно. Разбирате ли, всеки трябва да си намери някакво занимание, ако щете го наречете хоби”, обяснява специалистът.

Друг също много важен елемент и фактор за здравословен и пълноценен живот според акад. Бокерия, е здравословното хранене и отказът от алкохол. По неговите думи всякакво количество спиртна напитка уврежда стомашната лигавица, която е пряко свързана с дейността на нервната система.

В заключение лекарят казва: „Дори да живеете в едностаен апартамент, походете из коридора, по терасата, по стаите, поразмърдайте краката си, все е някакво физическо натоварване. Американците проведоха изследване сред десетки милиони хора, което показва, че човек, който ходи по два часа в седмицата, живее с 6 до 8 години по-дълго, в сравнение с този, който води заседнал живот”, привежда пример академикът.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    9 1 Отговор
    Кога да ходя пеш? Преди или след като разнеса пощата? Из един виц.
  • 2 Тома

    10 1 Отговор
    Тя и пкп ни каза да хОдим пеша
  • 3 Hoho Boho

    3 3 Отговор
    Аз нощем ходя по перваза на прозореца и се чувствам екстра...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.