Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 10:54 1 766 9

Кметът на Благоевград за източването на онкоболницата: Отклонявани са били пари за лекарства

  • кмет-
  • благоевград-
  • източване-
  • онкоболница-
  • отклонявани-
  • пари-
  • лекарства

Парите са били теглени три-четири пъти на месец от счетоводителя на болницата Георги Календерски, който вече е сменен, обясни Илко Стоянов 

Кметът на Благоевград за източването на онкоболницата: Отклонявани са били пари за лекарства - 1
Снимка: Нова телевизия

Над 200 000 лв. са присвоени само за последните две години от болницата „Свети Мина” в Благоевград. На практика, пари за лекарства са били отклонявани. Това обясни кметът на града Илко Стоянов в студиото на „Здравей, България”.

„Осчетоводяването е в посока, че са платени лекарства. Всъщност, движението на парите отива по сметка на взаимоспомагателната каса и оттам се изтеглят на каса от счетоводител”, обясни градоначалникът.

По думите на Стоянов парите са били теглени три-четири пъти на месец от счетоводителя на болницата Георги Календерски, който вече е сменен. „Това беше установено, след като го сменихме. Сумите се нареждат с електронни подписи от управителя или счетоводителя”, каза още кметът на Благоевград. И уточни, че в основанието на превода пише „заплащане на лекарства”.

Кметът посочи, че ще сезира компетентните органи, за да се получат отговори на всички въпроси.

Бившият управител на болницата Георги Георгиев, с чийто електронен подпис е направен преводът, обясни, че вчера е научил от медиите за ситуацията. „Разбирам, че се извършва проверка - нека видим какво се е случило”, призова той.

„По принцип взаимоспомагателната каса не е подопечна на управителя. Не съм превеждал пари към нея. Това нещо просто ми е неизвестно. Докато бях управител, нямам спрени доставки на лекарства или забавени плащания”, заяви Георгиев.

Бившият управител каза, че няма информация парите да са теглени на каса. „С електронния подпис се вършат много неща, той е на мое име. Физически може да го ползва главният счетоводител и главната сестра. Не знам за такива преводи”, добави още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дара

    9 0 Отговор
    Всичко ще си кажете вие полека лека.
  • 2 Мисъл

    13 0 Отговор
    Не бе кмете, не са отклонявани пари за лекарства, извършвани са убийства, лишавани са от живот хора, за които ако имаше лекарства е нямало да умрат. Нека наричаме нещата с истинските им имена, политкоректните думи са вредни!
  • 3 др Гей Билтс

    10 0 Отговор
    Отвратен съм от цялата здравна система. Заприличала е на Авгевиете обори. Всички така наречени държавни болници с имена на светци (наяве сатанински сборища) са ЕАД, ЕООД и подобни частни структури със спонсори западни фармацефтични корпорации заети със заличаването на българския народ. Тряба да ги затворим до една, а еничарите вътре да провесим по стълбовете.
  • 4 XYZ

    13 0 Отговор
    Да се краде е престъпление, но най-низшата му форма е, когато се краде от болни, безпомощни и деца! Сещам се за хан Крум - някога мислех, че е жестоко, но сега мисля че няма друг начин! Законите ни са в полза на престъпниците и не плашат никого! Да не говорим за тези, които пледират "от името на народа", колко заслужават парите от същия този народ и когото предават ежедневвно!

    Коментиран от #5

  • 5 Крум

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "XYZ":

    ... е минало!!! Капитализмът е настоящето!!! Социализмът-бъдещето!!!
  • 6 9689

    4 0 Отговор
    Тези т рябва да бъдат съдени за убийство.
  • 7 медикос

    3 0 Отговор
    Знаеме схемата за обири в онкоболницата "Св. Мина" , даже знаеме триумвиратът мозък на грабежа - хирурзите другаря ТакоФски Владо , помак Съби Хаджи и лечителя на трупове - патоанатомът Жоро Георгиев - Смилков. Гьоре Календерецо е прост финансист и само инструмент в ръцете на ТакоФски .
  • 8 Донор на здравната каса

    3 0 Отговор
    ТО САМО ТАМ ДА Е...
    ОТ 1989 Г. НЯМА здравеопазване в България
    ЛЕКАРИТЕ СА БЕЗДУШНИ И ГЛЕДАТ НА ПАЦИЕНТА КАТО ДОНОР НА БАНКОВАТА ИМ СМЕТКА..
    ИМАШ ПАРИ ЖИВЕЕШ-НЯМАШ ПАРИ УМИРАШ
    Ако Хипократ ги гледа...ще умира всеки мит по няколко пъти..
    Има и изключения, но са малко.
    Но и ние сме си виновни като им предлагаме пари за здраве...така мисля.
  • 9 Отклонявали????????????????

    2 0 Отговор
    На кражбите така ли му викат сега? Отклоняване средства, неправомерно ,това се казва КРАЖБА!!!!!!!!