Last news in Fakti

14 Март, 2022 18:04 1 115 6

Разследването за детската болница: Викат на разпит здравните министри за периода 2019-2021 г.

  • детска болница-
  • разследване-
  • здравни министри-
  • разпит

Проверката е по сигнал на бившия здравен министър в служебния кабинет д-р Стойчо Кацаров, той също ще бъде разпитван 

Разследването за детската болница: Викат на разпит здравните министри за периода  2019-2021 г. - 1
Снимка: БГНЕС

На 11 март Специализираната прокуратура е започнала да разследва за длъжностно престъпление по повод обществената поръчка на Национална многопрофилна детска болница в София. Това обяви говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев на брифинг, цитиран от Dariknews.bg.

Предстои разследване дали има извършено престъпление и от кого във връзка с проекта. Ако се прецени, че няма престъпление от страна на министър, а от други служители в Министерството на здравеопазването, то ще бъде препратено като компетентност.

Става дума за поръчка в периода 2019 г. и е приключила през 2021 г.

Сигналът е от бившия здравен министър д-р Стойчо Кацаров, който беше част от служебния кабинет, обяви той. Той е подал сигнал във Върховна касационна прокуратура. Наблюдаващият прокурор е възложил проверка на Агенция за държавна финансова инспекция, при което данните са подадени сигнали за финансови нарушения.

Кръстев обяви, че всеки един бивш министър, който има отношение към обществената поръчка, ще бъде разпитан. В това число и самият подател на сигнала - Стойчо Кацаров, ще бъде привикан като свидетел по случая.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кацарски

    3 0 Отговор
    Къде си Иван Гешев , милицонерино по настоящем главен прокурор ? Защо не виждаш кражбите на дядо Киро Ананиев , професорица Костадинка и Асена Стоименова по мъж Сербезова ? Сляп ли си , или некомпетентен , а може би корумпиран ?
  • 2 Коце Ботокса

    4 0 Отговор
    Само да не ме погнат и за 70-те милиона, които отмъкнах от Александровска!
  • 3 проф. балтов

    4 0 Отговор
    Добре , че мен не ме викат на разпит в полицията . Дано мина метър . Депутатския имунитет ще ме опази . Все пак съм неспокоен , ще се скрия при батБойко в Банкя в зайчарника. Поне три милиона откраднах . Дали проф. Енчев няма да ме предаде ? Като нищо ще ме осъдят и ще ме вкарат в затвора ! На проф. Поромански не може да се разчита - мрази ме ! Къде ми беше умът ? Страх ме е !

    Коментиран от #5

  • 4 gbs

    2 0 Отговор
    А Боко кога?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Костадин Ангелов-Ботокса, нали?

    3 0 Отговор
    Този, който прибра като директор от Александровска болница 70 милиона лева, е същият който прибра 10 милиона лева, уж за строеж на детска болница. Гербав министър, какво да го правиш. Всички министри на Борисов крадат, защо и той да не открадне.