Last news in Fakti

21 Март, 2022 09:57 786 7

Проф. Ива Христова: Противогрипните ваксини обхващат и варианта „Камбоджа“

  • ива христова-
  • противогрипни ваксини-
  • камбоджа

"Да не бързаме да смятаме, че сме се отървали от COVID", предупреди директорът на НЦЗПБ

Проф. Ива Христова: Противогрипните ваксини обхващат и варианта „Камбоджа“ - 1
Снимка: NovaNews

"Повишава се заболеваемостта от грип в цялата страна, в Благоевград е десет пъти по-висока, поради което там е обявена грипна епидемия. В Силистра стойностите доближават до обявяване на епидемия. Противогрипните ваксини обхващат и варианта "Камбоджа". Да не бързаме да смятаме, че сме се отървали от COVID", това каза за "Твоят ден" проф. Ива Христова, директор на НЦЗПБ.
"Грипът е сериозно заболяване. Трудно различими са симптомите от COVID, но висока температура, отпадналост, болки в мускулатурата", подчерта ученият.

"Важно е да се спазва дистанция и да се носят маски, падат зелените сертификати е добре за хората, но никой не е сигурен дали няма да се усложни обстановката", предупреди проф. Христова.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пача

    20 0 Отговор
    Какви противогрипни "ваксини" на пролет, ма оуууууууууууууууу?!
  • 2 провинциалист

    10 0 Отговор
    Много правилно, трябва да се намери как да се повиши заболяемостта, че току-виж при евентуално преустановяване на извънредната епидемична обстановка бойните действия в Украйна се разпростряли на югозапад.
  • 3 стоп

    9 0 Отговор
    Христова да каже ще прави ли България биолаборатория в БГ..по подобие на Украйна..спонсорирана от сащ..В момента спешно се търсят начини да не попаднат в ръцете на руснаци..но вече има доказателства и признание на самите американци за такива опасни разработки свързани с славянски народи..етнос...

    Коментиран от #4

  • 4 Вече

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоп":

    Я имa лaборaториятa в София.

    Коментиран от #5

  • 5 стоп

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Вече":

    Я, я...какво чакаме да дойдат руснаци и да затваряме скоропостижно..както в укропия..
  • 6 Симо

    9 0 Отговор
    Стига вече с тоя Ковид,и МАХНЕТЕ МАСКИТЕ не разбрахте ли че ковида е една голяма измислица.На вас май ви хареса да сме медийни звезди.
  • 7 бахо

    1 0 Отговор
    Бульо,мий краката и лягай!Спри тревата,молятса.