Last news in Fakti

29 Март, 2022 10:22 1 243 7

Здравната комисия заседава извънредно

  • здравна комисия-
  • заседание

Сред казусите, които Здравна комисия трябва да разреши, е този дали да останат задължителни маските на закрито и след 1 април

Здравната комисия заседава извънредно - 1
Снимка: БГНЕС

Епидемичната обстановка няма да бъде удължена след края на март, заедно с това отпадат и повечето ограничения свързани с нея.
Предстои днес на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване да бъдат направени промени в Закона за здравето, които да влязат в сила от 1 април. Сред казусите, които Здравна комисия трябва да разреши, е този дали да останат задължителни маските на закрито и след 1 април, информират от Frognews.bg

В мотивите на законопроекта се посочва, че след отпадането на специалния режим промените ще дадат възможност на здравните власти да въвеждат базови противоепидемични мерки при влошаване на ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дърт пръч

    44 1 Отговор
    Има ли още хора които вярват че тези парцали помагат
  • 2 Иво

    27 1 Отговор
    Истинските маски като KN 95 са скъпи и почти никой не ги носи.Това което носим не са маски а парчета парцали ушити като маски.Мислите ли,че предпазват от корона вирус?
  • 3 Грульо

    27 0 Отговор
    Само имайте наглостта да оставите маските и пак да въвеждате ковит геноцид!
  • 4 Чефо

    23 1 Отговор
    Не мога да разбера каква е тази истерия покрай отпадането на задължително носене на маски.То и сега много малко хора ги носят,а който иска и след това може да си носи маска.Няма никаква полза от маските напротив в тях се събират толкова много вируси и бактерии,че повече са вредни отколкото полезни.
  • 5 петък 13

    26 0 Отговор
    Искам да питам тези които са за оставането на маските: Как се седи 12 часа на работа с маска.Опитайте и след това искайте маските да останат???
  • 6 Деан

    27 0 Отговор
    Искат да останат маските за да продължат да ни мачкат и да имат контрол над нас.Иначе всички знаят,че от маските няма никаква полза за здравето.
  • 7 Митака

    12 1 Отговор
    Каква е тази истерия която тресе професорите и управляващите? Едно време Борисов по два пъти на ден отменяше и въвеждаше носенето на маски и тогава никой нищо не каза,а сега е голяма трагедия,че ще отпаднат маските.