Last news in Fakti

11 Април, 2022 14:56 6 353 1

Симптомите на "тихия" инсулт

  • инсулт-
  • тих инсулт-
  • симптоми-
  • признаци-
  • мозък

Наричат така "тихия" инсулт, защото могат да минат години, преди той да бъде разпознат

Симптомите на "тихия" инсулт - 1
Снимка: Shutterstock

Сърдечносъдовият хирург и кардиолог Владимир Хорошев разкри важни подробности за опасностите от "тихия" инсулт и как да го разпознаем, пише zdrave.to.

Експертът разкри, че една от най-опасните характеристики на "тихия" инсулт е, че не може да бъде разпознат веднага. Възниква поради факта, че се образува малък кръвоизлив и започва да се разпространява много бавно през вътречерепното пространство.

„По правило това е вродено състояние и човек може да живее много години, дори десетилетия, без да знае, че има тези патологични промени, които не се проявяват по никакъв начин. Най-често те се откриват по време на патологично-анатомично аутопсия, когато човек умре поради друго заболяване"

Хорошев отбелязва, че симптомите на тих инсулт могат първо да се появят леко, а след това човекът започва да изпитва силен дискомфорт. Всичко започва с постоянно главоболие, могат да се появят и епилептични припадъци.

"Човек започва да вижда визуални проблясъци, "звезди", нишки и т.н. Появяват се слухови халюцинации: звънене в ушите, шум, бръмчене, звук от падащи капки. Възможно е влошаване на зрението или слуха. Възможно е също да има влошаване на говора - всичко зависи от това коя област на мозъка е засегната от тихия инсулт".

Кардиологът посъветва да не пренебрегвате тези симптоми и да отидете веднага на лекар.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДАНИ

    9 3 Отговор
    СТИГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ!!!!!
    НЯМАМ ДУМИ ЗА НЕГРАМОТНОСТТА НА АВТОРА!!!!