Last news in Fakti

18 Април, 2022 13:03 758 0

Осветиха три емблематични сгради в Деня на хемофилията

  • хемофилия-
  • сгради-
  • осветяване

В България има около 700 души с тази болест

Осветиха три емблематични сгради в Деня на хемофилията - 1

В Деня на хемофилията три емблематични сгради в Бургас, Пловдив и София бяха осветени в червена светлина.

Точно в 20:00 ч. снощи в Световния ден на хемофилията в червено бяха осветени НДК в столицата, Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив и мостът в Морската градина в Бургас.

С тазгодишното послание "Достъп за Всеки“ Българската асоциация по хемофилия (БАХ) призовава, всеки да бъде двигател на позитивната промяна. Достъп до адекватни грижи за хората в неравностойно положение, за жените с проблеми в кръвосъсирването, за създаването на по-благоприятна среда с достъп до необходимите лекарства и съвременни методи за лечение на пациентите с хемофилия.

Всяка година информационната кампания цели да информира обществото какво представлява заболяването хемофилия, да разбие митовете около него и да помогне на пациентите да бъдат приети нормално в обществото, без предразсъдъци.

В България има около 700 души с тази болест.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА