Last news in Fakti

22 Април, 2022 12:45 22 972 5

4 зеленчука горят мазнините на корема светкавично

  • зеленчуци-
  • мазнини-
  • отслабване-
  • диета-
  • броколи-
  • зеле-
  • карфиол

Кръстоцветните зеленчуци са едни от най-полезните продукти, когато става въпрос за загуба на теглo

4 зеленчука горят мазнините на корема светкавично - 1
Снимка: Shutterstock

Искате да отслабнете, но въобще си нямате представа от къде да започнете? Писнало ви е от всякакви строги диети и упражнения в залата? Е, тогава следващите редове са точно за вас.

Ето кои 4 зеленчука могат да изваят фигурата ви, защото светкавично топят мазнините. Забравете са тлъстото коремче, паласките и сочните бедра. Нужно е само да похапвате тези 4 зеленчука и съвсем спокойно и без да се морите в залата, ще изваете тяло за чудо и приказ, пише Жената Блиц.

Зеленчуците са най-важната част от здравословното и балансирано хранене. Те са много богати на витамини и минерали. Кръстоцветните зеленчуци, като броколи, брюкселско зеле, зеле и карфиол са едни от най-полезните продукти, когато става въпрос за загуба на тегло.

Брюкселско зеле

Те може и да не са сред любимата ви храна, но са безкрайно полезни. Малките зеленчуци са с високо съдържание на протеин. Протеиновата диета всъщност стимулира метаболизма, намалява апетита и влияе на хормоните, които регулират теглото ни. Брюселското зеле съдържа и много фибри, които ни засищат, без да ни издуват.

Броколи

Броколите имат високо съдържание на витамин C. Именно храни, които имат повече витамин C в себе си спомагат за изгарянето на до 30% повече мазнини по време на тренировка например, разкрива изследване на учени в университета в Аризона. Броколите са особено нискокалоричен зеленчук, който пък съдържа много диетични фибри, които ще ви заситят за по-дълго време. Те също са богати на протеин и са сред любимите храни на вегетарианците. Ако добавите броколи към вашия режим на хранене, то може да намалите нивата на кръвната си захар, което е добре за тези, които страдат от диабет тип 2.

Зеле

Зелето е богато на антиоксиданти и витамини. Консумацията му е много полезна за здравето ви. То има страхотен ефект върху изгарянето на калории. Ферментиралите храни съдържат пробиотици, които от своя страна спомагат за ускоряване на метаболизма и изгарянето на мазнините.

Карфиол

В карфиолът се съдържа много холин, който пък спомага за повишаване на метаболизма. Популярният зеленчук съдържа около 92% вода. Консумирането на нискокалорични храни с високо съдържание на вода е чудесен начин за загуба на тегло.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фонфи

    9 0 Отговор
    Чесън, гъби, люти чушки.
  • 2 Еми

    4 2 Отговор
    Ще има пръдливу изживявания
  • 3 Мунчо

    6 0 Отговор
    Домати, краставици, и шише ракия
  • 4 БОЖИДАРООО!

    5 1 Отговор
    БОЖИДАРООО! ТРЯБВА ДА ПИШЕШ ЗА КОПРИВАТА, КИСЕЛЕЦА, ЛАПАДА И ЛОБОДАТА!
  • 5 Ами

    2 0 Отговор
    То като гледам цените,май глад и мизерия ще са най ефективни.