Last news in Fakti

24 Април, 2022 11:23 981 7

Проф. Габровски: Към момента сериозен проблем с пандемията няма

  • никола габровски-
  • проблем-
  • пандемия

"Не можем да губим вяра. Вярата лекува", заяви началникът на Клиниката по неврохирургия в болница "Пирогов"

Проф. Габровски: Към момента сериозен проблем с пандемията няма - 1
Снимка: Нова телевизия

„Мисля, че в момента сериозен проблем с развитието на пандемията няма. Времето се затопля. Последните две лета бяха спокойни. За щастие последният вариант на COVID-19 – Омикрон, е значително по-малко смъртоносен. Мисля, че това е и големият шанс на човечеството – да продължи да спада тази патогенност и да се превърне в нещо като сезонен грип. Това беше предвидено от самото начало, но никой не знаеше колко ще продължи това намаляване на патогенността. Има и ваксини. Мисля, че сме в началото на края”. Това заяви в студиото на „Събуди се” началникът на Клиниката по неврохирургия в болница "Пирогов" проф. Николай Габровски.

„Слава Богу – има и чудеса в медицината. Понякога въпреки безнадеждната на вид ситуация нещата се развиват добре”, подчерта той. И допълни: „Не можем да губим вяра. Понякога човек има разколебаване, кратко разочарование – особено в случаите, когато е положил усилия, но нещата не са се развили по-най-добрия начин. Но трябва да продължаваме напред и винаги да бъдем сигурни, че повече добри случаи ще бъдат в ръцете ни”.
По думите му той и колегите му полагат всички усилия като професионалисти. „Със сигурност вярата помага. Доказано е, че когато човек загуби надежда, това намалява съпротивителните му сили. Категорично – вярата помага. Без вяра смятам, че шансът за неуспех е значително по-висок”, категоричен е професорът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    0 8 Отговор
    А в Китай.....?
  • 2 Фани

    2 10 Отговор
    Грешка. Има голяма пандемия по форумите от платени русофили

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Копипасте

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фани":

    И всякакви фоби!? А бе айде по-полека! На тоя свят ден пак делба на фили/фоби?! Весел празник на всички фили, фоби и чисто и просто ЧОВЕЦИ без филии и фобии!
  • 4 Чеп

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фани":

    Гледам и пи ди рунгели не липсват.Сигурно си търсиш надарен нигериец?Питай шефа ти Киро да ти даде кординтите в Гриндер.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Коментар

    7 0 Отговор
    ПЛандемията беше медийна..
  • 7 4856

    7 0 Отговор
    Ти па откьде изпьлзя безскруполен крадец!